All I Want For Christmas Is… Géén idéé! Ben je ook zo inspiratieloos als het om leuke cadeautjes voor de feestdagen gaat? Wij hebben een aantal -al zeggen we het zelf- originele suggesties voor je op een rijtje gezet. Met deze presentjes haal je zelfs met een wat krapper budget een praktisch en uniek kerstcadeautje voor onder de boom in huis. Lees dus snel verder!

Je kent vast wel iemand die veel festivals bezoekt, iemand die een echte doe-het-zelver is of iemand die iedere vakantie een verre bestemming bezoekt. Denk dan eens aan gehoorbescherming als kerstpresentje. Niet alleen een origineel cadeau, maar je maakt de stapavond, klusdag of vlucht ook een stuk aangenamer.

Cadeautip 1 – Voor de slaapkop

Alpine SleepSoft (€ 12,95)

Wist je dat je iemand ook een fijne nachtrust cadeau kunt doen? Met Alpine SleepSoft oordoppen worden storende omgevingsgeluiden gedempt. Veel mensen vallen dankzij slaapoordoppen makkelijker in slaap. De wekker of het brandalarm blijf je wel horen. Het cadeau waar iedere slaapliefhebber dus van ‘droomt’!
Nieuw! SleepSoft oordoppen zijn nu voorzien van een unieke Minigrip. Met dit handige aanpakje kun je nu nog eenvoudiger de oordoppen uit je oren halen. De Minigrip is klein, onopvallend en gemaakt van zacht materiaal, wat voor extra comfort zorgt. Ook ideaal voor zijslapers.

Cadeautip 2 – Voor het feestbeest

Alpine PartyPlug (€ 12,95)

Ben je op zoek naar een cadeautje voor iemand die regelmatig in de kroeg te vinden is? Verblijd hem of haar dan met een setje Alpine PartyPlug oordoppen. We horen je nu denken: “Maar is het niet zonde om oordoppen te dragen tijdens het uitgaan?” Absoluut niet. Je geniet met filteroordopjes juist meer van je avondje uit. Dankzij de akoestische filters wordt het geluidsniveau teruggebracht naar een veilig niveau, maar de muziekbeleving blijft. Ook blijven gesprekken gewoon verstaanbaar. De oordopjes zijn meer dan 100 keer te gebruiken en zijn nauwelijks zichtbaar in het oor. Met de gratis meegeleverde mini-box, die bijvoorbeeld aan een sleutelbos te bevestigen is, heb je Alpine PartyPlug altijd bij de hand. Een beetje feestbeest doe je dus een groot plezier met deze kwalitatieve gehoorbescherming!

Cadeautip 3 – Voor de avonturier

Alpine FlyFit (€ 12,95)

Is je speurtocht naar het ideale kerstcadeautje gericht op een heuse globetrotter? Iemand die het liefst de hele wereld over reist? Geef hem of haar dan een setje Alpine FlyFit oordoppen cadeau! Deze filteroordopjes zijn namelijk multifunctioneel en de must-have voor iedere reiziger. Allereerst reguleren de speciale filters in de oordoppen de hinderlijke druk op het trommelvlies, die ontstaat gedurende het opstijgen en landen. De filters werken als ventielen en zorgen voor een geleidelijk en constant drukevenwicht tussen de buitenwereld en het middenoor. De FlyFit oordoppen beschermen daarnaast tegen hinderlijk omgevingslawaai en geven rust en ontspanning tijdens vlieg-, bus,- trein en autoreizen.

Cadeautip 4 – Voor baby’s

Alpine Muffy Baby (€ 27,95)

Je bent hem vast wel eens tegengekomen tijdens een festival of evenement: de superschattige Alpine Muffy Baby! Moet je nog een kerstcadeautje scoren voor een aanstaande mama of papa? Of voor het eerste kerstfeest van een kleintje? Denk dan eens aan de Muffy Baby! Het gehoor van kinderen is kwetsbaar. En geluid is eerder schadelijk dan je denkt. De Alpine Muffy Baby oorkap voorkomt gehoorschade bij de allerkleinsten. Bijvoorbeeld bij feesten, optochten, festivals, kermis, vuurwerk en auto- en motorraces. De zachte elastische hoofdband past altijd. De band is makkelijk verstelbaar in lengte en heeft een handige klittenbandsluiting. Verkrijgbaar in baby roze en baby blauw.

Cadeautip 5 – Voor kids

Alpine Pluggies Kids (€ 12,95) of Alpine Muffy(€ 22,95)

Ben je op zoek naar een cadeautje binnen de leeftijdscategorie 3 – 12 jaar? Alpine Pluggies Kids oordoppen komen altijd van pas! Ze bevorderen de concentratie (handig op school!), beschermen tegen lawaai en houden tijdens het zwemmen water uit de oortjes. Pluggies Kids oordoppen zijn ook geschikt voor volwassenen met een kleinere gehoorgang.

Ga je liever voor een stoere oorkap? Steeds meer kinderen dragen Alpine Muffy thuis of in de klas om zich beter te kunnen concentreren. De oorkap is robuust, op maat verstelbaar, inklapbaar en gemakkelijk schoon te maken. Daardoor gaat de oorkap jaren mee. De oorkap van Alpine is verkrijgbaar in zes vrolijke kleuren. Nu ook in fris oranje!

Cadeautip 6 – Voor waterratjes

Alpine SwimSafe (€ 12,95)

Iedereen die zich vaak in, op of aan het water bevindt zou eigenlijk standaard een setje zwemoordoppen op zak moeten hebben. Een gehoorgang die regelmatig wordt blootgesteld aan kou, wind en vocht is namelijk ook extra vatbaar voor ontstekingen. Daarnaast vinden veel mensen het gevoel van water in de oren vervelend. Alpine SwimSafe oordopjes beschermen de oren tegen water, vocht en kou. Dankzij het speciale filter blijven alle omgevingsgeluiden uitstekend hoorbaar. Een win-win situatie dus. En daarom ook zeer geschikt als cadeautje voor onder de kerstboom!

Cadeautip 7 – Voor de handige Harry

Alpine WorkSafe (€ 12,95)

Laten we eerlijk zijn: voor de handige Harry’s is een cadeautje van de bouwmarkt natuurlijk wel een tikkeltje cliché. Denk daarom eens outside the box en ga voor een set handige Alpine WorkSafe oordoppen. Wat veel mensen niet weten is dat je binnen vijf minuten boren al blijvende gehoorschade kunt oplopen. Je gehoor beschermen tijdens het klussen is dus geen overbodige luxe. De WorkSafe oordopjes dempen schadelijke geluiden, maar dankzij de unieke filters kun je je kluspartner wel gewoon blijven verstaan. Dankzij het verlengde steeltje aan de oordoppen kun je ze bovendien eenvoudig in je oren doen en er weer uithalen.

Cadeautip 8 – Voor de muziekkenner

Alpine PartyPlug Pro Natural (€ 29,95)

Ben je op zoek naar een cadeautje voor iemand die waarde hecht aan een perfecte muziekkwaliteit? Kies dan voor de extra luxe Alpine PartyPlug Pro Natural oordoppen met rechtlijnige filters. Deze filters dempen op alle toonhoogtes nagenoeg evenveel, voor een uiterst natuurgetrouwe muziekbeleving. Het geluidsniveau van een gemiddeld concert of festival ligt vaak rond de 100 decibel. Alpine PartyPlug Pro Natural dempt 21 decibel, waardoor het geluid naar een veilig niveau wordt teruggebracht. Hierin kun je zonder problemen de hele dag (8 uur) doorbrengen. Een must-have voor liefhebbers van festivals en concerten.

Cadeautip 9 – Voor de muziekmaker

Alpine MusicSafe Pro (€ 24,95)

Alpine MusicSafe Pro is de enige gehoorbescherming voor muzikanten met drie verschillende verwisselbare filtersets voor een lage, gemiddelde en hoge demping. Deze unieke akoestische filters met selectieve demping garanderen een optimale bescherming tegen schadelijke geluidniveaus.

Cadeautip 10 – Voor motormuizen

Alpine MotoSafe Tour (€14,95) Alpine MotoSafe Race (€ 14,95) of Alpine MotoSafe Pro (€27,95)

Windruis op de motor kan binnen enkele minuten al schade aan het gehoor veroorzaken. Zelfs de meest geavanceerde systeemhelm (ongeacht de prijsklasse of het merk) blijkt niet voldoende bescherming te bieden tegen windruis, ook niet wanneer je op lage snelheid rijdt. Dit blijkt uit een grootschalige helmentest, uitgevoerd in opdracht van het toonaangevende Nederlandse magazine Promotor. Alpine MotoSafe oordoppen dempen daarentegen wel het schadelijke geluid. Daarnaast biedt het rijden met gehoorbescherming nog een aantal andere voordelen. Allereerst kun je je veel beter concentreren op het verkeer om je heen, omdat je niet wordt afgeleid door het harde geluid van de wind. Het concentreren op de weg kost je meer energie wanneer je wordt afgeleid door bijvoorbeeld windruis. Rijden met gehoorbescherming is dus niet alleen veiliger, maar ook een stuk relaxter. De motoroordoppen van Alpine zijn verkrijgbaar in drie uitvoeringen: MotoSafe Tour, MotoSafe Race en MotoSafe Pro. Zo bestaat er voor elk type motorrijder het ideale kerstcadeautje.

Bekijk hier alle filteroordoppen en hier alle oorkappen van Alpine, en bestel nu direct een origineel cadeautje voor de feestdagen!