Dat het verstandig is om tijdens een concert of feestje je oren te beschermen, dat weten we inmiddels wel. Maar wist je dat gehoorbescherming op nog veel meer momenten van pas kan komen? Dit jaar zagen we onze oordoppen en oorkappen weer op de meest bijzondere plekken voorbij komen. En omdat we rond de jaarwisseling allemaal gek zijn op lijstjes en jaaroverzichten, hebben we speciaal voor jou een top tien van de meest ongebruikelijke toepassingen van gehoorbescherming samengesteld. Ga er dus even lekker voor zitten, pak er een oliebol bij en laat je inspireren!

Wist je dat gehoorbescherming ook ontzettend handig is als ..

.. je van grasmaaien houdt

Wat is er nou leuker dan bij opa of papa een rondje mee te rijden op de grasmaaimachine? Alleen dat kabaal, daar wil je de kwetsbare oortjes van je kroost natuurlijk niet aan blootstellen. De oplossing is gelukkig simpel: een hippe Alpine Muffy oorkap op en gaan met die banaan. Stoer! En oja.. als bestuurder denk je natuurlijk ook aan het beschermen van je gehoor! Bekijk hier Alpine WorkSafe voor de beste bescherming op een grasmaaimachine.

.. je vijver vol zit met kwakende kikkers

Heb je een tuin met een vijver? Dan heb je vast wel gemerkt dat de afgelopen zomer een goed kikkerseizoen is geweest. Sommigen vinden het vrolijke gekwaak gezellig, anderen wat minder. We hebben dit jaar dan ook een aantal mailtjes gehad van mensen die al het gekwaak niet meer konden verdragen. Oordopjes bieden gelukkig uitkomst.

.. je buren boer en boerin zijn

Niet alleen kwakende kikkers waren dit jaar een reden om oordopjes of oorkappen aan te schaffen. We kregen ook de vraag welke oordopjes het meest geschikt zijn om het lawaai van de haan van de buren te dempen. Je zit er natuurlijk niet op te wachten elke dag bij zonsopkomst gewekt te worden door luid gekraai. Met Alpine SleepSoft kun je je nog lekker een keer omdraaien, ook wanneer je naast een boerderij woont.

.. je tandarts bent

Als tandarts ben je dag in dag uit  in de weer met het slijpen, polijsten en… boren van tanden en kiezen. Het geluid van de boormachine is vrij hard. Niet zo gek dat we dit jaar van een aantal tandartsen de vraag kregen welke oordoppen het meest geschikt zijn voor dit beroep. Met Alpine WorkSafe of, wanneer wat minder demping ook volstaat, Alpine PartyPlug lopen deze verstandige tandheelkundigen in ieder geval geen gehoorbeschadiging op binnen hun praktijk.

.. je bang voor de tandarts bent

Niet alleen de tandarts, maar ook de gelukkige die in de tandartsstoel ligt krijgt soms te maken met het onaangename harde geluid van de boormachine. Veel mensen zijn geen fan van een bezoek aan de tandarts. Het geluid van de boormachine jaagt vaak extra angst aan. Een setje oordoppen dempt dit akelige geluid. Zo lig je een stuk relaxter in die tandartsstoel!

Bekijk hier Alpine SleepSoft voor een optimale demping.

.. je een beroemde darter bent

Het geheime wapen van professioneel darter Mervyn King? Oordopjes. De darter wil zich optimaal kunnen concentreren. Afleiding van een joelend publiek is dan niet ideaal. Dankzij het dragen van oordoppen wordt hij niet gestoord tijdens wedstrijden en kan hij zich voor de volle 100 procent focussen op de winst.

Klik hier voor een overzicht van al onze oordoppen.

.. je vader een beroemde darter is

Vorige maand stal de dochter van Michael Gerwen de show toen zij in beeld kwam aan het begin van de Wolverhampton. Ze trok in het bijzonder de aandacht door de roze Alpine Muffy Baby die ze op haar hoofdje droeg. De jongste supporter uit het publiek heeft van Gerwen geluk gebracht, hij won deze avond namelijk zijn derde groepswedstrijd. Alpine Muffy kwam dit jaar vaker in de media. Lees daar meer over in onze blog 5 x Alpine Muffy in de schijnwerpers.

.. je verliefde buren hebt

Ruziënde buren zijn vaak een aanleiding voor het aanschaffen van oordoppen, maar smoorverliefde buren evengoed. Sommige dingen wil je namelijk gewoon niet horen. Zolang je buurman of buurvrouw zich op die roze wolk begeeft (en wanneer je dunne muren hebt..) is Alpine SleepSoft een echte musthave.

.. je houdt van vliegtuigspotten

Wie houdt er nou niet van vliegtuigspotten? Een hobby voor jong en oud. De motoren van een vliegtuig produceren ontzettend veel kracht, en daarom ook héél veel decibels. Indrukwekkend om van dichtbij te beleven, maar wees wel voorzichtig met je gehoor. Op de bekende spotlocaties bij Schiphol zijn al verschillende kids met Alpine Muffy oorkappen gesignaleerd. Die hebben na een middagje vliegtuigen kijken in ieder geval geen vervelende piep in hun oren. Daar zouden de badgasten op Sint Maarten een voorbeeld aan kunnen nemen.. In de video hierboven zie je waarom.

Klik hier voor een overzicht van al onze oorkappen.

.. je collega denkt dat ze Beyoncé is

Last but not least: in dit lijstje mag natuurlijk niet de meest gekke situatie ontbreken waarin wij bij Alpine wel eens naar onze eigen oordoppen grijpen. Het is een gevoelig puntje, maar in het geval van luidruchtige collega’s zijn onze Alpine PartyPlug oordopjes op zijn zachtst gezegd een verademing. Met name collega’s die denken dat ze hun roeping hebben gemist als zanger/zangeres, zetten we graag even op mute. Omdat onze oordoppen klein en onopvallend zijn en het geluid filteren maar niet compleet dempen, hoeven we de persoon in kwestie niet onnodig te kwetsen. Onder het mom ‘wat niet weet, wat niet deert’, laten wij onze lieftallige collega gewoon in de waan dat ze net zo goed kan zingen als Béyonce.