De heerlijke pepernootjes, marsepein en chocoladeletters liggen inmiddels alweer een geruime tijd in de winkels. De reclames over de Club van Sinterklaas feesttoer en het Sinterklaasjournaal zijn ook niet te missen. De Sinterklaasfilms draaien in de bioscopen en de folders staan bomvol met cadeautjes. Kortom, dit kan maar één ding betekenen en dat is dat het bijna 5 december is.’

Sinterklaas voor jong en oud

5 december is de dag van de eeuwige traditie. Iedereen geeft zijn/haar eigen draai aan het Sinterklaasfeest, maar cadeaus spelen overal wel een grote rol van betekenis. Sinterklaas cadeautjes kopen is niet altijd even makkelijk. Vooral als er geen verlanglijstje is doorgegeven. Het is dan een kwestie van goed kijken naar de persoon waarvoor je iets mag kopen. Waar houdt diegene van en wat zou diegene blij maken? Naast een lekkere chocoladeletter, heb ik de vijf beste tips voor Sinterklaas cadeaus!

1. Alpine oordoppen

Oordoppen als cadeau? Natuurlijk want Alpine oordoppen zijn lekker origineel en hartstikke functioneel. Alpine oordoppen zijn er voor veel verschillende activiteiten, zoals SleepSoft+ voor de heerlijke nachtrust of PartyPlug specifiek voor tijdens concerten of uitgaan. Speciaal voor de kinderen zijn er de Pluggies Kids. Alle bestellingen vanaf 15 november uit onze webshop kunnen voor maar € 0,50 in een Sinterklaas cadeauverpakking worden ingepakt.

2. Gepersonaliseerde boeken

Hoe leuk vinden kinderen het als hun naam ergens in of op staat. Een ontzettend leuk cadeau voor Sinterklaas zijn de verschillende gepersonaliseerde boeken. Laat ze zelf de hoofdpersoon van het boek worden. Speciaal voor Sinterklaas is er het Sinterklaasboek, waarbij je kind hulpsinterklaas wordt. Maar naast het Sinterklaasboek is er ook keuze uit vele andere bekende boeken, zoals Donald Duck, Dikkie Dik, Bert en Ernie en Mees Kees.

3. Spellen, knutselen en bouwen

Kinderen zijn er uren zoet mee. Gezellig samen spelletjes spelen, een mooi kunstwerk knutselen of grote bouwwerken in elkaar zetten. Een erg leuk spel wat geschikt is voor kinderen vanaf 4 jaar en ouder is Stef Stuntpiloot. Stef Stuntpiloot vliegt en draait rondjes rondom verschillende kippenhokken en de bedoeling is om jouw kippenhok te beschermen. Lachen, gieren, brullen met het hele gezin.

Voor de creatieve kinderen zijn er ook genoeg mogelijkheden qua cadeaus. Met Play Doh maken ze voornamelijk met klei de mooiste knutselwerkjes zoals de kleurrijkste ijsjes, het mooiste prinsessenkasteel en de grootste vuilnisauto. Het assortiment van LEGO is eindeloos en je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het met de steentjes bouwen. Naast LEGO is er uiteraard ook nog Playmobil. Playmobil heeftverschillende speelwerelden en zo is er voor ieder kind wel iets leuks te vinden.

4. Cd’s, blu-rays of elektronica

Muziek-cd’s, tv-series op dvd of blu-rays en elektonica doen het ook nog elk jaar ontzettend goed. Wat dacht je van het nieuwe album van Robbie Williams? Het nieuwe album ‘Swings Both Ways Deluxe edition‘ is net vers van de pers. Of de limited edition ‘Duizend Spiegels‘, die nu al bekroond is met platina, van Marco Borsato. Als je van een beetje spanning houdt, dan is Penoza, de Nederlandse misdaadserie, ook een goede tip. De tv-serie Penoza is namelijk een echte kijkcijferkraker. Seizoen 1 & 2 is al uit op dvd, maar ook seizoen 3 staat klaar om verkocht te worden.

Het ideale cadeau voor wanneer er iets meer te besteden is, is toch wel een tablet. De iPad Air is de nieuwste trots van Apple en is ideaal voor het hele gezin. Kinderen kunnen er lekker spelletjes op spelen, filmpjes op kijken of een boekje op lezen en papa en mama kunnen makkelijk en snel het laatste nieuws volgen, internetshoppen of de social media kanalen onderhouden etc. Ben je op zoek naar een tablet maar niet specifiek naar een iPad? Dan is de Samsung Galaxy Tab3 ook een hele mooie optie. Beide producten zijn klein en compact, makkelijk mee te nemen en een goed product om jaren lang plezier van te hebben. Deze tablets zijn natuurlijk ontzettend leuk om in de zak van Sinterklaas aan te treffen.

5. Wipe Out, blokarten of kanovaren

Mijn laatste tip is om samen iets leuks te doen. Heb je weleens Wipe Out op televisie gezien? Die grote rode ballen waar bijna niemand de overkant bereikt. Overwin samen deze hindernisbaan. Of zijn jullie meer in de stemming voor keihard over het strand racen? Dan is blokarten over het strand met de wind in de haren ook leuk om te geven. Of een romantische kanotocht in het donker in de Utrechtse grachten. Natuurlijk zijn er nog veel meer leuke dagjes uit om cadeau te geven.