Het grootste dance evenement ter wereld barst bijna los! Alpine gaat rondom ADE 2019 samen met wereldster Sam Feldt en platenlabel Spinnin’ Records de strijd aan tegen gehoorschade. De komende periode kom je zonder twijfel de slogan ‘Love the music. Protect your ears’. tegen. Een statement die Sam Feldt, bekend van superhits als ‘Post Malone’, vol overtuiging weet over te brengen: “Met goede gehoorbescherming zorg je niet alleen goed voor je oren, je ervaart de muziek ook veel beter. Ook over 10 of 20 jaar.”

Sam Feldt en Alpine: ‘Love the music. Protect your ears.’

Je kent Sam Feldt van internationale superhits als “Show Me Love” en “Post Malone”. DJ’s en muzikanten zoals Sam Feldt kunnen zonder hun gehoor hun beroep niet uitoefenen. De Brabantse DJ vindt het daarom onwijs belangrijk om deze boodschap ook bij zijn fans over de bühne te krijgen. “Ik vind het belangrijk dat iedereen niet alleen nu, maar ook over 10 of 20 jaar van muziek kan blijven genieten. Met goede gehoorbescherming geniet je evenveel of eigenlijk zelfs nog meer van muziek. Op dit moment komen er elk jaar 20.000 jongeren met gehoorschade bij. Samen met Alpine en Spinnin’ wil ik ervoor zorgen dat dit er niet nog meer worden.”

Gehoorschade door festival: eeuwig zonde

Je hebt vast weleens na het stappen in bed gelegen met een vervelende piep of ruis in je oor. Wist je dat dit een eerste symptoom is van (blijvende) gehoorschade? Vorig jaar heeft onderzoeksbureau The Choice in opdracht van Alpine onderzoek gedaan naar gehoorschade onder festivalbezoekers. Daaruit bleek dat maar liefst 60 procent (!) van de Nederlanders wel eens gehoorklachten heeft na het bezoek aan een festival of concert. In het onderzoeksrapport noemde een KNO-arts het aantal jonge mensen met gehoorschade ‘schrikbarend’. Deze cijfers zijn inderdaad zorgwekkend, maar vooral ook eeuwig zonde. Gehoorschade is namelijk eenvoudig te voorkomen. Met goede festivaloordoppen zoals Alpine PartyPlug, voorkom je niet alleen een tijdelijke of permanente piep, maar geniet je ook van een veel betere muziekervaring.

Alpine oordoppen verkrijgbaar tijdens ADE

Alpine is al een aantal jaren op rij dè oordoppenpartner van ADE. Tijdens de vorige editie van het Amsterdam Dance Event liet Alpine van zich horen tijdens de jaarlijkse ADE conferentie. Deze conferentie telde zo’n 600 sprekers. Eén van deze sprekers was onze eigen Alpine collega Björn Immerzeel. Hij had de eer om in een 40 minuten durend panelgesprek met o.a. DJ’s Dave Clarke en Joris Voorn in gesprek te gaan over het belang van het beschermen van je gehoor. Ook toen was de boodschap duidelijk:  ‘Love the music. Protect your ears.’ Alpine oordoppen zijn daarom tijdens ADE op diverse punten in Amsterdam verkrijgbaar. Je hebt keuze uit verschillende festivaloordoppen: Alpine PartyPlug of PartyPlug Pro Natural èn de unieke limited ADE PartyPlug.

Blijf op de hoogte

Arthur van Keeken, CEO van Alpine, is ontzettend trots op de samenwerking met Sam Feldt, Spinnin’ en ADE: “Door allemaal ons internationale bereik in te zetten, moet het ons lukken om danceliefhebbers op wereldschaal bewust te maken van de gevolgen van gehoorschade en ze te stimuleren om gehoorbescherming te dragen.”

De campagne ‘Love the music. Protect your ears.’ gaat vandaag van start en is ook zichtbaar tijdens ADE. Wil je niks missen? Volg Alpine dan via Facebook en Instagram.