De Volkskrant stuurde onlangs drie redacteuren op pad met vijf verschillende merken oordopjes. De redacteuren beoordeelden de Alpine PartyPlug Pro oordoppen unaniem als beste! Ook de reguliere Alpine PartyPlug werd goed beoordeeld. Die eindigde op de derde plaats. De redacteuren van de Volkskrant testten de oordoppen tijdens een aantal grote feesten.

Alpine PartyPlug Pro als beste uit de test

De Volkskrant zegt over de Alpine oordoppen naar aanleiding van de test: “Alpine, prominent aanwezig bij veel evenementen, stuurde behalve de gewone Partyplug ook de PartyPlug Pro mee, met een iets ander filter. Ongeveer een tientje prijsverschil, dat zich vertaalt in een beduidend betere oordop, die bij alle drie de testers bovenaan staat. Flexibel en zacht, goede gelijkmatige demping en een natuurgetrouwe muziekbeleving.”

Gelijkmatige demping

De Alpine PartyPlug Pro oordoppen hebben dus een iets ander filter. Dit filter zorgt voor een nog meer natuurgetrouwe demping van de muziek. Daarnaast wordt het zachte materiaal van de oordoppen geprezen. Zowel de Alpine PartyPlug Pro als de Alpine PartyPlug zijn van dit materiaal gemaakt. Het bevat geen siliconen, waardoor de oordoppen niet gaan irriteren. Ook niet na een hele nacht feesten.

Het materiaal vormt zich naar je oor, voor de optimale pasvorm. “Een goede pasvorm draagt niet alleen bij aan draagcomfort, een oordopje moet de gehooringang ook echt goed afsluiten om het geluid tegen te houden”, zegt Jan de Laat, audioloog bij het Leids Universitair Medisch Centrum in het artikel van de Volkskrant.

Bestel Alpine PartyPlug Pro oordoppen.
Bestel Alpine PartyPlug oordoppen.

Piep of ruis

Volgens een enquête van de Nationale Hoorstichting in 2012 had 93 procent van het uitgaanspubliek na een feestje last van een piep of ruis in de oren. Vaak gaat die vanzelf weer weg. Maar het kan ook een permanente gehoorbeschadiging zijn. De stichting beveelt oordoppen aan met een demping van minimaal SNR17. Dat wil zeggen dat de oordoppen gemiddeld 17 decibel dempen over alle frequenties. De Alpine PartyPlug oordoppen hebben een SNR van 19.

Als je naar een concert, festival of ander muziekevenement gaat wil je ook niet te veel dempen. Daarom zijn Alpine PartyPlug en Alpine PartyPlug Pro oordoppen voorzien van een muziekfilter. Daardoor blijft de kwaliteit van de muziek goed. En kun je een gesprek nog steeds verstaan.

Nieuwsgierig naar de rest van de Volkskrant-test? Lees het artikel hier. (Het volledige artikel is alleen te lezen door abonnees van de Volkskrant of met Blendle voor €0,15)

Bron: de Volkskrant