We vinden het bij Alpine belangrijk dat jonge motorracers hun gehoor goed beschermen. Daarom sponsoren wij regelmatig veelbelovend talent een set op maat gemaakte motoroordoppen. We hopen natuurlijk ontzettend dat zij hun vrienden en fans daarmee het goede voorbeeld geven. Een van de talenten die we hebben gesponsord is Bo Bendsneyder. Toen net begonnen in de Moto3. En in 2018 start hij in de Moto2! Ook Galip Satici en Sven Doornenbal rijden met Alpine MotoSafe Custom oordoppen.

Galip Satici vindt gehoorbescherming belangrijk

Het dertienjarige motorracetalent Galip Satici motorracet al sinds hij vijf jaar oud is. Hij strijdt sinds 2015 in de Molenaar NSF100 cup. De competitie biedt jongens en meisjes tussen de tien en veertien jaar de kans om op een laagdrempelige, professionele manier te motorracen. Daarnaast rijdt Galip dit jaar voor het eerst in het Belgisch kampioenschap bij 2Race. Zijn grote voorbeeld is MotoGP-kampioen Marc Marquez. “Omdat hij een hele goede rijstijl heeft”, licht Galip toe. Sinds zijn negende draagt Galip gehoorbescherming als hij motorracet.

Hij vertelt dat veel van de andere motorracers dat ook doen. “Maar niet allemaal”. Galip vindt het in ieder geval belangrijk om zijn oren te beschermen: “Ik ben blij dat ik gehoorbescherming heb. Ik vind de op maat gemaakte oordoppen van Alpine erg fijn. Ze zijn handig mee te nemen in het etuitje dat erbij zit”, zegt hij.

Sven Doornenbal doet altijd gelijk zijn oordoppen in

Sven Doornenbal is vijftien jaar oud en is opgegroeid met motorracen. Zijn vader Hans racet namelijk ook. Dit jaar doet Sven voor het eerst mee met de Molenaar NSF 100 Championship. Dat gaat hem goed af. “Mijn doel is om straks eerst door te groeien naar de Moto3. Uiteindelijk wil ik graag professioneel motorracer worden”, vertelt Sven. Omdat zijn vader ook racet draagt Sven al vanaf het begin gehoorbescherming. “Ik doe mijn oordoppen eigenlijk altijd gelijk in. Ze zitten lekker en wanneer ik ze in heb is het geluid van mijn motor veel stiller. Maar ik hoor het wel nog goed als er een motor achter me zit. En als ik mijn helm af heb hoor ik ook nog genoeg. Je kunt ze dus eigenlijk de hele dag inhouden!”, aldus Sven.