De derde zondag in juni is het weer Vaderdag. Vaderdag is dag die helemaal in het teken staat van alle vaders. Op deze dag verwennen we hem met allerlei cadeaus. Ben je nog op zoek naar inspiratie voor een leuke dag waarin jij jouw vader of opa helemaal in het zonnetje zet?

Vaderdag valt dit jaar op zondag 16 juni. De dag begint voor hem traditioneel met uitslapen en een heerlijk ontbijt op bed. De liefde van de man gaat immers door de maag! Pak flink uit met toast en gebakken eitjes in de vorm van een hart of schrijf met stroop een lieve boodschap op zijn beschuit.

Mocht je geen zin hebben om voor dag en dauw de keuken in te gaan dan kan je een ontbijtservice boeken. Het ontbijt wordt natuurlijk vergezeld door cadeautjes en knutselwerkjes van de kinderen. Denk daarbij aan tekeningen, kleurplaten en een geknutselde stropdas. Zijn de kinderen al wat ouder of heb je zin om zelf creatief aan de slag te gaan dan kan je ook een stropdas beschilderen. Daarnaast zijn er nog talloze andere dingen die de kinderen voor Vaderdag kunnen knutselen. Veel kinderen schrijven ook een mooi gedichtje voor de liefste papa. Gelukkig zijn erveel voorbeelden te vinden.

Naast de creatieve uitspattingen van de kinderen is het ook leuk om een echt cadeau te geven. Een traditioneel Vaderdag cadeau is de stropdasmaar er zijn talloze andere en originelere cadeaus te bedenken. Geef bijvoorbeeld een echte ster, een auto-was-strippenkaart, een tegoedbon voor het grasmaaien, een ouderwetse scheerbuurt of een mooie badjas als je vader echt een superheld is. Een wat persoonlijker cadeau is een zelf samengestelde cd met allemaal Vaderdag liedjes zoals Stef Bos’s Papa:

Houd je vader jong en neem hem mee naar een concert. Geef er meteen een paar concertoordopjes bij zodat je vader nog lang kan genieten van de muziek.

Overdag zijn er talloze dingen die je met het hele gezin kan doen. Ga bowlen, naar de dierentuin, een attractiepark of bij mooi weer een lekker stuk fietsen. Maar wil je je vader echt in de watten leggen ga dan een mannenactiviteit doen. Denk daarbij aan blokarten, een cursus pokeren, een slipcursus, whiskey maken, een bierproeverij, raften, Ferrari rijden of zelfs tijgers trainen. Of ga een dagje naar het circuit in Zandvoort. Vergeet dan niet om er ook gehoorbescherming voor op de motor bij te geven. Kortingssite als Groupon hebben vaak mooie aanbiedingen voor dagjes uit dus houdt die sites in de gaten.

De dag sluit je af met zijn lievelingseten. Mocht je geen keukenprinses zijn dan kan je ook uit eten gaan. Verschillende restaurants een menu aan waar vaders gratis mogen eten.

Vergeet van tevoren niet om een Vaderdag kaartje of een e-card te sturen naar je vader!