Aanstaande zondag 19 juni sta jij als brave zoon of dochter natuurlijk niet met lege handen tegenover je vader. Het blijft een crime om een origineel Vaderdag cadeau uit te zoeken. Geen onzin of troep, maar iets waar hij écht iets aan heeft. Is jouw paps een van de volgende 7 vaderfiguren? Dan hebben wij misschien nog wel wat cadeau-ideeën!

De handige Harry

Jouw vader klust alles zelf in elkaar. De ene keer iets succesvoller dan de andere… Hij zaagt, boort, schroeft, timmert en schuurt erop los. En dat alles fluitend, met de radio aan.

Cadeautip: Voor zijn cadeau ga je naar de bouwmarkt. Daar kun je de plank haast niet misslaan. Denk aan een multi tool, hogedrukreiniger of workbench. Ook nuttig: Alpine WorkSafe oordoppen. Met al die herrie loopt de handige Harry-vader namelijk gemakkelijk een gehoorbeschadiging op.

De stoere biker

In de garage staat een glimmend scheurijzer, waar jouw vader als het even kan graag een tochtje op maakt. Motorrijden geeft hem een gevoel van vrijheid. En als hij niet aan het rijden is, is hij wel aan het sleutelen of poetsen.

Cadeautip: Vulcanet-doekjes. Handige doekjes om zijn motor te reinigen zónder water. Laat de lak glanzen en verwijdert insecten van de grill, het spatbord en de lampbehuizing. En heeft je vader al gehoorbescherming speciaal voor op de motor? Alpine MotoSafe oordoppen voorkomen gehoorschade en een piep in zijn oren door het lawaai van windruis in de helm.

De surfdude

Jouw vader is regelmatig op (of onder) een board in het water te vinden. Op het strand voelt deze sportieve vader zich op zijn best. Of dat nou Scheveningen of Zandvoort is (in zijn wetsuit), of Portugal of Zanzibar.

Cadeautip: nieuwe slippers, wetsuit cleaner, een surfboardrek voor op de auto of fiets, wax of Alpine SwimSafe oordoppen om het water uit zijn oren te houden.

De lieve luiaard

Lekker lang uitslapen doet jouw vader maar al te graag. En op de bank doet hij soms tussendoor nog een dutje. Als hij geen goede nachtrust heeft gehad kan hij wat prikkelbaarder zijn, ook al bedoelt hij het goed.

Cadeautip: Ontbijt op bed blijft voor de lieve luiaard het perfecte Vaderdagcadeau! Maar niet te vroeg natuurlijk… Toch liever een keer iets anders? Met Alpine SleepSoft oordoppen kan hij een gat in de dag slapen, zonder dat hij wakker wordt van alle mensen die al wel wakker zijn.

De muzikant

Jouw vader rockt een instrument en doet dat met veel passie. En als hij niet zelf aan het spelen is luistert hij graag naar een van zijn idolen.

Cadeautip: Een cd of lp, concertkaartjes of wat dacht van je een clip-on tuner voor de bassist of gitarist?  Alpine MusicSafe Pro oordoppen.

De reiziger

Vliegt van hot naar her, voor business AND pleasure. Schiphol is zijn tweede thuis en zijn koffer blijft nooit lang uitgepakt.

Cadeautip: Een luxe reistas, een zacht nekkussentje voor in het vliegtuig, een slaapmasker, een goed boek of Alpine FlyFit oordoppen, die ervoor zorgen dat hij geen pijn in zijn oren heeft tijdens het stijgen en dalen van het vliegtuig.

De heeft-zijn-wilde-haren-nog-niet-verloren-vader

Is nog regelmatig te vinden op een feestje, concert of festival. Thuis zet hij ook graag de muziek lekker hard en dan showt hij jou zijn dansmoves. Dat vind jij een beetje gênant, maar stiekem ook wel grappig.

Cadeautip: vette sneakers, een hippe zonnebril of Alpine PartyPlug oordopjes. Met al die feestjes is het wel belangrijk dat hij zijn gehoor goed beschermt!

 

Heeft hij alles al? Misschien vind je hier nog iets leuks tussen!