Carnaval - baby - alpine hearing protection

Gehoorbescherming voor baby’s tijdens carnaval

Van 23 tot 25 februari barst het grootste feest van het jaar weer officieel los: dan is het carnaval! Het van oorsprong katholieke feest werd werd jaren geleden alleen in de zuidelijke provincies van Nederland gevierd, voor de aanvang van de vastentijd die tot Pasen duurde. Tegenwoordig wordt er ook steeds vaker in de noordelijke, Nederlandse provincies volop aan carnaval gedaan en wordt het feest ook gevierd door niet-gelovigen.

Vier jij dit jaar ook carnaval? En neem je jouw baby of peuter ook mee, bijvoorbeeld naar een feestje of een carnavalsoptocht? Vergeet dan niet om ook speciale gehoorbescherming voor baby’s aan te schaffen. Zo blijft niet alleen het gehoor van jouw jonge kindje beschermd bij harde carnavalsmuziek, maar voorkom je ook overprikkeling en kan jouw baby ongestoord slapen in de maxicosi, kinderwagen of draagzak.

Bescherm je gehoor tegen harde carnavalsmuziek

Als jij dit jaar carnaval viert, dan heb je de outfits voor jou en je gezin misschien al in huis gehaald. Carnaval is immers een feest voor jong en oud! En wat is er nu leuker dan een weekend lang met het hele gezin (verkleed en wel!) te genieten van de gezelligste carnavalsfeestjes en optochten in het dorp of de stad?

Naast de feestjes en optochten, staat carnaval toch ook bekend om de muziek. Wie kent ze niet: de foute, Nederlandse carnavalshits die je zo meezingt. In een kroeg of tijdens een optocht kan de muziek erg hard staan. Oppassen geblazen, want zowel voor jou als voor jouw kindje(s) kan harde muziek schadelijk zijn voor het gehoor.

Gehoorschade bij baby’s

Oren van baby’s en kleine kinderen zijn extra gevoelig voor geluid. De oortjes zijn namelijk nog volop in ontwikkeling en daardoor extra kwetsbaar. KNO-specialisten waarschuwen dan ook voor het toenemende aantal kinderen met blijvende gehoorschade.

Uit dit onderzoek van het Erasmus MC blijkt dat 1 op de 7 kinderen blijvende gehoorschade heeft.

Gehoorbeschadiging ontstaat wanneer jouw oren voor langere tijd blootgesteld worden aan volumes die 85 decibel overschrijden. Dat is al snel het geval bij harde carnavalmuziek!

Het gehoor van kinderen kan al op zeer jonge leeftijd beschadigd raken, maar de gevolgen worden vaak pas op latere leeftijd zichtbaar. Gehoorschade op jonge leeftijd kan uiteindelijk leiden tot slaapproblemen, concentratieproblemen en stress. Op lange termijn kan het zelfs leiden tot tinnitus (het horen van een constante pieptoon in je oren). Dat wil je vanzelfsprekend vermijden!

De belangrijkste tip is om je kindje zo min mogelijk bloot te stellen aan harde geluiden, maar tijdens carnaval wordt dat natuurlijk wat lastiger. Schaf daarom gehoorbescherming aan om de oren van jouw baby optimaal te beschermen tijdens carnaval. Wij raden aan dat jouw baby de Muffy Baby oorkappen niet langer dan 3 uur per dag draagt.

Speciale gehoorbescherming voor baby’s

Speciaal voor de allerjongste leden van jouw gezin heeft Alpine de Muffy Baby oorkappen ontwikkeld. Met de Muffy Baby oorkappen voor baby’s blijft jouw kindje gedurende het carnavalsweekend optimaal beschermd tegen schadelijk geluid en harde carnavalsmuziek. Wist je dat onze oorkappen voor baby’s de enige CE-gemarkeerde baby-oorkappen zijn in heel Europa?

Ook helpen deze oorkappen overprikkeling bij jouw kindje voorkomen. Zet de oorkappen op, stel ze op de juiste manier af en vervolgens kan jouw baby of peuter op elke plek slapen, zonder last te hebben van omgevingsgeluid.

De oorkappen hebben een zachte, elastische hoofdband. Wel zo comfortabel voor jouw kindje! Dankzij het klittenband, kun je de band goed afstellen en vormen de oorkappen zich zo ook optimaal naar het hoofd van jouw baby of peuter. Door de zachte hoofdband voeren de oorkappen geen druk uit op het hoofdje van jouw kind.

De Muffy Baby oorkappen zijn verkrijgbaar in drie verschillende kleurcombinaties en worden standaard geleverd met twee hoofdbandjes (een gekleurde en een standaard grijs-witte). Je kunt de oorkappen qua kleur dus zelfs volledig afstemmen op de carnavalsoutfit van jouw baby!

Vier veilig carnaval!

Vier dit jaar veilig carnaval door niet alleen het gehoor van jouw baby, maar ook jouw eigen gehoor en dat van alle overige gezinsleden te beschermen. Ook gehoorbescherming voor kinderen schaf je aan bij Alpine. Je hebt de keuze uit hippe, gekleurde Muffy oorkappen (geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar) en oordopjes, die geschikt zijn voor kinderen van 3 tot 12 jaar.

Voor volwassenen vind je bij Alpine de Partyplug. Met deze oordoppen kun je uiteraard nog steeds genieten van de carnavalsmuziek en gesprekken verstaan, maar wordt het volume naar een veilig niveau teruggebracht.