Nu het festivalseizoen voorbij is, starten de indoor feesten weer. Een mooi moment om eens stil te staan bij de 6 grootste irritaties tijdens het uitgaan.

1.     Gatver! – Smerige toiletten

Laten we eerlijk zijn. Er gaat niets boven een fris ruikend, schoon en degelijk toilet. Een behoorlijk schril contrast als je dit vergelijkt met het doorsnee toilet in de uitgaanswereld. Het is gelukkig niet overal kommer en kwel, maar dikwijls tref je de meest bijzondere toiletcreaties aan. Urine (of erger) op de grond en muur, een overdaad aan wc-papier dat gedrapeerd op de vloer ligt, diverse haren op de bril, damesverband dat rondslingert….Onze nekharen gaan ervan overeind staan.

Oplossing: helaas is er weinig aan te doen behalve het aankaarten bij de desbetreffende uitgaansgelegenheid. Verder kunnen we je alleen maar sterkte wensen wanneer je weer eens zo’n toilet aantreft… (Neus dicht en gaan!)

2.     WAT ZEG JE?? – Te luide muziek

“WAT ZEG JE?” Juist, precies dat. Ondanks dat er een convenant is voor het maximaal aantal decibel dat in uitgaansgelegenheden is toegestaan, wordt dit niet altijd nageleefd. Het gevolg? Dat je de volgende ochtend, of als je ’s nachts gaat slapen, een irritante piep in je oren hoort.

Oplossing: ook dit kan je bij de uitgaansgelegenheid aangeven. Wil je liever zeker zijn van je zaak? Zorg dan dat je jouw gehoor beschermt door speciale muziekoordoppen te dragen. Deze hebben een speciaal filter zodat je de muziek nog wel goed hoort, maar de schadelijkheid ervan wordt gedempt.  De PartyPlug is bijvoorbeeld een ideale oordop voor uitgaan.

3.     Duurt lang…  – Lange rijen voor het toilet

Veel uitleg behoeft deze irritatie niet. Vooral bij de dames is het vaak feest. Even wachten is uiteraard geen probleem, maar dat moment dat er slechts een paar toiletten beschikbaar zijn en iedereen het er even maximaal van neemt is behoorlijk irritant.

Oplossing: geduld is een schone zaak. Gebruik de tijd in de rij om je Facebook even te checken of je moeder te appen dat je morgenavond graag komt eten. Zo krijgt deze nutteloze tijd toch nog een doel.

4.     Doe’s normaal man – Partycrashers

Je kent ze wel. Die mensen die net iets te veel gedronken hebben, net iets te amicaal zijn, net iets te baldadig doen. De gevolgen? Een charmante bierdouche (of erger: rode wijndouche), een ondergeplaste jas (tja, hij hing onder de bar…), een ellenboog tegen je neus, en ga zo maar door…

Oplossing: negeren kan je leren. Of je kan iemand wijzen op wat hij/zij doet. In alle andere gevallen is weglopen of (in de ergere gevallen) bij de portier/uitsmijter kenbaar maken dat er sprake is van ongepast gedrag ook een optie.

5.     Niet te zuipen! – Dood biertje / zure wijn

Hoe vaak heb jij al eens een biertje zonder schuim of zo’n slechte zure wijn geserveerd gekregen tijdens het uitgaan? Te vaak hè? Een biertje hoort te schuimen en een wijntje hoort lekker te smaken. Toch blijken een aantal uitgaansgelegenheden om verschillende redenen (geld, tijdsdruk, etc.) het niet voor elkaar te krijgen. En laten we eerlijk zijn, de combinatie van goede muziek, dansen en een lekker drankje maakt uitgaan wel echt tot uitgaan.

Oplossing: iets anders bestellen. Wellicht niet de oplossing waarmee je de bron aanpakt, maar het is tenminste iets. Of ga naar de kroeg ernaast en kijk wat daar te halen (drinken) valt.

6.     Wat een lucht! – Zweetlucht

Een gouwe ouwe! De gast-was-je-deo-op-of-zo persoon die naast je staat. Heel vervelend. Vooral nadat het rookverbod in de horeca werd ingevoerd, realiseerde het uitgaanspubliek dat de afwezigheid van een rookgeur niet per definitie over rozen gaat.

Oplossing: toevallig zelf deodorant bij je? Breng het subtiel aan de man of vrouw. Niet bij je? Helaas, dan zit er niets anders op dan je naar de andere kant van de ruimte te verplaatsen.

Wat is jouw grootste irritatie tijdens het uitgaan? Deel het met ons!