Vandaag staat in het teken van slapen en de beste slaaphouding. Ben jij er zo’n eentje die uren in bed kan liggen om heerlijk wat slaapuurtjes mee te pakken? Of is het juist andersom dat je voldoende hebt aan 5-6 uurtjes slaap. Het aantal uren slaap dat iemand nodig heeft voor een goede nachtrust is heel erg persoonlijk. Waar de ene persoon echt 8 of meer uur nodig heeft om weer fit en fruitig voor de dag te komen, is de ander juist gebaat bij minder slaapuren. Buiten het feit van hoeveel uur men lekker in dromenland is, is de houding ook erg belangrijk. Want wat is nu de perfecte slaaphouding?

Buikslaper of foetushouding

Ongeacht in welk bed je slaapt, of dit nu een heerlijke boxspring is of een half doorgezakt tweepersoonsbed op vakantie, meestal neem je automatisch dezelfde slaappositie aan. Persoonlijk ben ik een echte zijslaper en neem ik graag de foutushouding aan. Sommige slaaphoudingen in bed kunnen gevolgen hebben voor je nachtrust en fysieke gesteldheid. Hierbij valt te denken aan rugklachten of pijn in de schouders of nek. Naast de slaappositie, zijn ook het kussen en matras van belang om goed en lekker te slapen. Het is behoorlijk lastig om van slaaphouding te veranderen omdat je het zo gewend bent. Maar als je door je slaaphouding aan te passen klachten kan voorkomen, dan is het absoluut het proberen waard, niet waar?

De beste slaaphouding

Er is veel geschreven over dat het slecht zou zijn als je een buikslaper bent of dat je juist heel erg veel kan snurken als je op je rug slaapt. E&eacute n perfecte houding zal er niet zijn, want het blijft een persoonlijk dingetje. De onderstaande infographic laat een heel mooi beeld zien, als je bijvoorbeeld last hebt van bepaalde klachten, wat je dan kan veranderen aan je slaaphouding.

Soms wil het nog weleens voorkomen dat als men kinderen heeft er &eacute&eacuten of meerdere kinderen bij de ouders in bed belanden. Dat dit soms tot de meest vreemde houdingen leidt, is op deze afbeeldingen erg leuk in beeld gebracht.