Twijfel je na 2 à 3 jaar of jouw oordoppen nog wel voldoende dempen? Laat dan je op maat gemaakte oordoppen gratis testen op lekdichtheid. Wij kunnen bijna alle oordoppen van alle merken testen dus ook oordoppen die niet van Alpine zijn.

Hoe lang gaan otoplastieken mee?

De gemiddelde levensduur van een otoplastiek (= oordop op maat) is 4 jaar. Dat is een gemiddelde wat betekent dat jouw oordoppen ook langer of korter kunnen meegaan. De levensduur van de otoplastiek heeft niks te maken met de kwaliteit van de oordop maar alles met de groei van de gehoorgang. Je oren (en neus) blijven namelijk je hele leven nog groeien. Gemiddeld groeit je oor zo’n 0,22 mm per jaar en dat kan gevolgen hebben op de pasvorm van je op maat gemaakte oordop. Een andere oorzaak die van invloed kan zijn op de vorm van je gehoorgang is gewicht toe- of afname.

Doordat je gehoorgang groeit en van vorm verandert, zal na verloop van tijd je otoplastiek niet meer precies aansluiten. Er ontstaat dan een ruimte tussen je gehoorgang en de otoplastiek waarlangs geluid kan ‘lekken’.

Controleer jouw oordoppen

Voor de lektest wordt eerst het filter uit je oordop gehaald. De oordop doe je in je oor en de lektester wordt aan je oordop bevestigd. De lektester brengt de ruimte in je gehoorgang (tussen jouw trommelvlies en de otoplastiek) met lucht op een overdruk. Hier voel je bijna niks van. Als de otoplastiek nog goed is zou deze ruimte afgesloten moeten zijn. Mocht de druk veranderen dan is er sprake van lekkage en beschermt je oordop niet meer voldoende. Je kunt dan ter plekke nieuwe oordoppen aan laten meten

Maak nu een afspraak!

Wil je er zeker van zijn dat je oordoppen nog voldoende dempen? Maak dan via het contactformulier een afspraak om je oordoppen gratis te laten testen!