Soms zijn er van die momenten, dan wil je gewoon helemaal niks of niemand horen. Het is dan een kwestie van die ouderwetse gele proppen of waxbolletjes in je oren doen. Alpine heeft een vergelijkbare variant, namelijk rode wegwerp oordopjes: de Alpine Plug&Go. Met deze oordopjes hoor je vrijwel niks meer. Maar dit is natuurlijk niet altijd gewenst. In de meeste gevallen wil je juist nog wel iets horen. Denk bijvoorbeeld aan als je gaat slapen, motorrijden of stappen. De ideale oplossing is oordopjes met filters.

Muziek oordopjes

Je hart maakt een sprongetje van geluk als je ziet dat je favoriete artiest, band of dj over een tijdje weer een optreden gaat geven of een fantastische dj-set gaat draaien tijdens een of ander groot feest dan wel festival. Bij de kaartverkoop sta je natuurlijk vooraan en weet je een ticket te bemachtigen. Dan is het wachten geblazen. Als het moment eindelijk is aangebroken dat jij een heerlijke avond mag gaan beleven, dan wil je natuurlijk van de avond en nacht genieten. Je wilt de muziek voelen en beleven, maar zeker niet met na afloop een piep in je oren in bed liggen omdat de muziek toch net even te hard stond. Daarom zijn oordopjes met speciale filters ideaal.

Muziekfilter

Doordat al onze oordoppen uitgerust zijn met de speciale AlpineAcousticFilters, blijft de beleving van het geluid gewaarborgd. Sta je in een zaal, kroeg of stadion waarbij de muziek erg hard staat, dan halen de oordoppen met muziekfilter de scherpe kantjes eraf. Je kan het wel een beetje vergelijken met een trechter. Alle geluiden worden opgevangen, maar er komt uiteindelijk maar een gedeelte van alle geluiden je oor binnen. Dat zijn juist de geluiden die je nog wel wil blijven horen, zoals de lekkere muziek en de communicatie met je vrienden.

De PartyPlug oordoppen moet je dus zeker niet vergeten mee te nemen om de optimale muziekbeleving te houden. Deze oordopjes hebben een SNR-waarde van 17. Simpel gezegd kan je dit zien als er ergens 105 dB is, dempen de oordoppen dit naar 88 dB. Om je een beeld voor te stellen is 105 dB vergelijkbaar met een helikopter van dichtbij. De muziek komt dus zachter het oor binnen. Prettig in het gehoor en uiteraard erg fijn doordat je op deze manier een minder grote kans hebt om een gehoorbeschadiging op te lopen.