Stel je voor, het is een heerlijke zomerse dag en je wilt er even lekker tussenuit. Dan kan je natuurlijk van alles ondernemen. Wordt het een verfrissende duik in het zwembad of een wandeling door het bos? Een toertocht op de motor of toch een picknick in het park? Een mooie uitspraak die hierop aansluit: ‘het leven bestaat uit keuzes maken’. Mogelijkheden zat en persoonlijke voorkeur heeft dan de overhand. Dit is vergelijkbaar met het proces van oordopjes. Waar ben je precies naar op zoek?

Situatie

Er zijn vele soorten gehoorbescherming te koop voor eveneens verschillende situaties. Daarom is het goed om te kijken waarvoor je de oordoppen wil gebruiken. Besluit je om op die heerlijke zomerse dag lekker te gaan zwemmen, dan heb je baat bij oordopjes die geen water in je oor toelaten. Maar spring je samen met een passengier op de motor, dan heb je gelijk weer keuze uit twee verschillende soorten oordoppen, namelijk wegwerp of herbruikbare oordopjes. Maar het kan ook zijn dat je juist kijkt naar bepaalde eigenschappen die de oordoppen moeten hebben.

Verschillende kenmerken

De ene oordop is de andere niet, dus hierbij een aantal verschillende kenmerken van oordoppen op een rijtje:

 • Gekleurde oordopjes
  De welbekende gele oordoppen, meestal van schuim, zijn over het algemeen erg populair. Maar sinds kort zie je ook steeds meer roze oordoppen. Alpine heeft rode, witte, zwarte en zilvergrijze oordoppen in het assortiment. Otoplastieken kunnen ook in het transparant en in het blauw geleverd worden.
 • Zachte oordopjes
  Als je oordoppen draagt, wil je niet zo&rsquo n keiharde knoeperd in je oor hebben zitten die je steeds voelt. Zacht materiaal heeft dan natuurlijk de voorkeur. Hierbij kan je kiezen voor foamoordopjes. Alpine heeft oordopjes van speciaal thermoplastisch materiaal, AlpineThermoShape, dat erg comfortabel in het oor aanvoelt.
 • Siliconen oordopjes
  Sommige oordopjes kunnen gemaakt zijn van siliconen. Siliconen oordoppen lijken op de gele proppen, maar zijn veel minder zacht en bevatten kleurstoffen. Als je allergisch bent voor siliconen kan je deze oortjes maar beter links laten liggen.
 • Onzichtbare oordopjes
  Vroeger lag er echt een beetje een taboe op het dragen van oordoppen. Vooral omdat ze zo lekker uit het oor staken en iedereen ze zag zitten. Vandaag de dag zijn de oordoppen niet onzichtbaar, maar vallen ze wel beter in het oor weg, waardoor ze al een stuk minder opvallen. Onzichtbare oordopjes kan niemand je aanbieden, maar het maakt tegenwoordig ook veel minder uit. Oordopjes horen er gewoon bij.

Voorkeur

Met zoveel aanbod en variatie in oordoppen is het soms lastig kiezen. Maar wat natuurlijk met elk product is, je hebt altijd wel bepaalde wensen en eisen waar een product aan moet voldoen. Alpine biedt wegwerp, herbruikbare en oordoppen op maat aan. Zo is er voor ieder wat wilds. Dus kom maar op met die tropische zomerdag en maak er een feestje van!