In het weekend van 19-20 oktober heeft de 29ste editie van 24h02’cv op het Spa-Francorchamps plaatsgevonden. De 2CV staat ook wel voor TPV, Toute Petite Voiture, oftewel in de volksmond een oude eend. Vandaag de dag zijn er nog steeds ontzettend veel 2CV fans die met ontzettend veel plezier er in rondrijden. Alle fans kunnen al sinds 2007 genieten van de 24uurs race waarbij 60 eendjes aan de start staan. Een ware, fantastische uithoudingswedstrijd met veel sensatie.

Spektakel vanuit de pitlane

Dit evenement is de echte liefhebbers natuurlijk niet ontgaan. Een medewerker van Alpine Hearing Protection was er dit jaar ook weer bij. Ze rijdt zelf een 2CV en zit ook in een 2CV raceteam. Dit jaar reed de auto van haar team helaas niet mee, maar ze zat wel in het sleutelteam van een andere deelnemende partij. Ze heeft dit spektakel dus van dichtbij meegemaakt. Een aantal mooie opnames vanuit de pitlane zijn het schitterende bewijs van deze mooie race.

Geluidsmeterapp MusicSafeCheck

In de pitlane, op het circuit en op de tribune, het maakt niet uit waar je je begeeft. Je krijgt hoe dan ook wat mee van alle harde geluiden die de racende eenden produceren. Zij heeft in de pitlane een opname met de geluidsmeterapp Alpine MusicSafeCheck gemaakt. De MusicSafeCheck meet het geluidsniveau. Deze app laat direct zien hoelang je in deze geluidssituatie mag blijven met en zonder oordoppen. De opname bedraagt circa drie minuten. Het hoogste aantal decibel was 109. Om je er een voorstelling van te geven is elke piep een eendje die langs kwam scheuren. De meting heeft uitgewezen dat ze hier maximaal tien seconde zonder oordoppen mocht blijven.

Alpine geluidsmeter app: MusicSafeCheck

Spa-Francorchamps, het mooiste circuit ter wereld

Fantastische records, spannende stuurmanskunst en heldhaftige strijders zijn op Spa-Francorchamps geen vreemd. Hier gebeurt het allemaal en dus ook voor alle eendjes. 24 uur lang racen, petje af. Ze wisselen weliswaar af met een aantal coureurs, maar alsnog moet je het maar kunnen. Als toeschouwer is het ook een hele beleving. Vanaf de tribune kan je nog goed het overzicht bewaren, maar het is ook wel heel erg vet om alles van dichtbij mee te maken. Onderstaand filmpje is gefilmd vanuit de pitlane.