In het weekend van 27 t/m 29 juni vindt de 83ste editie van de TT Assen plaats. Op het circuit in Assen zal het hart van menig motorliefhebber weer sneller gaan kloppen: superbikes, hoge snelheden, spectaculaire inhaalmanoeuvres, parapludames oftewel de MotoGP van Nederland.

De TT (voluit Tourist Trophy) Assen is qua publieke belangstelling één van de grootste topsport evenementen in Nederland. Het circuit biedt dan ook ruimte aan ruim 100.000 toeschouwers, waarvan 47.000 talud (staan)plaatsen en bijna 53.000 zitplaatsen. Het parcours van de TT heeft een lengte van 4,5 kilometer en bestaat uit 17 scherpe bochten.

De Dutch TT begint altijd met de Speedweek. In de Speedweek zijn er naast de trainingen en kwalificaties het TT-festival, de nacht van Assen en de TT-kermis. Het TT-festival is een gratis 3-daags festival waar het bier rijkelijk vloeit en de nachten tot in de late uurtjes door gaan. Verspreid over het centrum van Assen zijn er negen podia waarop nationale en internationale artiesten zullen optreden. Dit jaar zullen dat onder andere de volgende artiesten zijn: Kensington, Ali B, Great Piano’s en IDance. Daarnaast zijn er vele activiteiten zoals bungeejumpen, klimmen en natuurlijk motorstunts van de mannen van Northside Freestyle. Nieuw dit jaar is het TT Balloon Festival. Op woensdag 26 juni zullen vele grote luchtballonnen te bewonderen zijn. Een van de hoogtepunten zal de Garfield luchtballon van 40 meter hoog zijn. Op vrijdagmiddag vindt voor de tweede keer de TT Toertocht plaats. Deze toertocht, georganiseerd door de Motorclub Assen en Omstreken, gaat over de mooiste wegen en langs gezellige plekjes in de provincie Drenthe. Deelname kost €10,- en is inclusief een consumptie voor aanvang, een hapje en drankje tijdens de pitstop onderweg, een consumptie bij terugkomst en een leuke herinnering.

Op 28 juni zal de Nacht van Assen worden ingeluid door de TT NightRide. Vanaf 20.30 uur wordt de Asser binnenstad opgeschud door honderden ronkende motoren die door het enthousiaste publiek worden onthaald. Deelname aan deze tocht is gratis! Al die motoren bij elkaar zal een oorverdovend lawaai zijn dus vergeet niet je oordopjes in te doen, ook als je in het publiek staat!

Ben je van plan om er een leuke week van te maken dan zijn er verschillende overnachtingsmogelijkheden. Zo kun je in één van de vele hotels in Assen een luxe slaapplaats boeken. Een gezellig alternatief is de Camping Graswijk. Lijkt het er op dat het slecht weer wordt of loop je liever geen risico dan kan je dit jaar ook terecht bij de droogweercamping. Misschien zijn slaapoordoppen dan ook geen overbodige luxe want er kunnen wel 300 tot 400 tenten worden opgezet.