Aan variatie in het festival repertoire is er geen gebrek. Werkelijk in elk muziekgenre wordt er wel een festival gegeven. Techno, rock, house of hardstyle. Eat your heart out! Soms niet met duizenden bezoekers, maar juist ook de intieme kleinschalige festivals zijn in trek. In Nederland is er keuze zat. Vind je in Nederland niet wat je hebben wilt, dan hebben buurlanden België en Duitsland maar ook heel Europa nog veel meer te bieden. Als je eenmaal dat festival gevoel te pakken hebt, dan wil je meer, meer en nog meer! Een aantal producten mogen uiteraard niet ontbreken.

Meenemen en inpakken

De feestvreugde kan beginnen want de tickets zijn binnen. Ga je &eacute &eacuten dag, een weekend of zelfs een hele week? Er zijn een aantal producten die frequent worden meegenomen, waarvan gehoorbescherming er &eacute&eacuten van is. Die zetten we dan natuurlijk op nummer 1 van de top 5!

 1. Festivalpakket
  Het Alpine Festival Pakket bestaat uit zwarte PartyPlug oordoppen, een Travelbox, een rode waaier en een witte flitsende zonnebril met extra fluwelen opbergzakje. Deze PartyPlug oordoppen zijn onlangs door het tv-programma Kassa van de VARA als beste getest in een oordoppentest.
 2. Powerbank
  Vooral bij een meerdaags festival is het handig om een powerbank mee te nemen. Ideaal om bij je te hebben als je een lege batterij hebt, want het is een lichtgewicht en hij is klein en past daarom gemakkelijk in je broekzak/tasje.
 3. Selfiestick
  Hoewel de enorme hype al een beetje voorbij is, zijn de selfiesticks nog steeds in trek om mee te nemen. Leuke foto&rsquos maken van jezelf met je vrienden, de omgeving en al het moois wat er te zien valt.
 4. Kampeerpakketje
  Als je meerdere dagen gaat genieten dan is een goede nachtrust, voor zover je van plan was om iets te gaan slapen, wel wenselijk. Voor het gemak zijn er all-in-one festival kampeer pakketjes samengesteld. Ideaal, want zo heb je alles tegelijk: een pop-up tent, slaapzak, slaapmatje, reiskussen en een hoofdlampje. Beschikbaar voor &eacute&eacuten of 2 personen.
 5. Regenponcho of zonnebrand
  Met de weergoden in ons kikkerlandje weet je het maar nooit, dus afhankelijk van het weer is dit een gecombineerde must have. Schijnt het zonnetje? Vergeet dan niet zonnebrand mee te nemen. Een NIVEA pocketsize zonnemelk verpakking biedt uitkomst. Maar komt het met bakken uit de hemel, dan is deze poncho een aanrader!

Naast deze topproducten nog meer inspiratie nodig? Bekijk dan deze top 10 essentials om een fantastische festivaldag te beleven.

Festival oordopjes

Vorig jaar is er een convenant gesloten tussen staatssecretaris Martin van Rijn van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), de Vereniging van Evenementenmakers (VVEM) en de Vereniging Nederlandse Poppodia en &ndashFestivals (VNPF). Hierin is onder andere vastgesteld dat het volume tijdens concerten, festivals, dancefeesten en poppodia flink omlaag moest.

Nu anderhalf jaar later is bekend geworden dat de muziekzalen en festivals goed op weg zijn om gehoorschade tegen te gaan. Dit gebeurt doordat er geluidsmetingen worden gehouden, maar ook door de voorlichting van gehoorbescherming en de verkoop van oordopjes. Alpine oordoppen zijn op honderden festivals te koop en daarvan is een mooie festivalagenda samengesteld.

Gehoorbescherming is hip

Vroeger werd je misschien uitgelachen als je oordoppen droeg, maar vandaag de dag is het steeds normaler. Radiozender 3FM had vorige maand ook nog een speciaal item over gehoorbescherming, waarbij dj&rsquos Domien Verschuuren en Paul Rabbering een gehoortest hebben gedaan. Ook zij dragen op festivals oordopjes. Dat gehoorbescherming steeds gebruikelijker wordt kunnen wij alleen maar blij mee zijn.

https://youtube.com/watch?v=ZWz6vwWQAIk