Plug hem in en go for it! Er zijn verschillende soorten pluggen. Pluggen om mee te klussen zoals voor de kenners onder ons slagpluggen of betonpluggen. Maar we gaan ons niet bezig houden met DIY projecten of klussen dus slaan we die pluggen over. Inpluggen is ook wel iets wat je vaak hoort. Dit is simpelweg het aansluiten van stekkertjes. Hierbij kan je denken aan oordopjes voor aan je MP3 speler of mobiel. Maar vandaag staat in het teken van oorpluggen!

Wat zijn oorpluggen?

Na deze interessante introductie van het fenomeen plug, pluggen en inpluggen staan we stil bij oorpluggen. De meeste mensen zullen ongetwijfeld allemaal gelijk denken aan die gele of fluoriserende schuimpjes die je zo in je oor kan proppen. Even een beetje kneden en rollen tussen je vingers zodat ze in je oor geplaatst kunnen worden en zich daarna aanpassen aan je oor. Deze pluggen zijn meestal van schuim of foam gemaakt. In Belgi&euml worden deze oorpluggen ook wel mousse oordopjes genoemd en in Nederland wil je ook nog weleens de term proppen, wegwerpdopjes of schuimoordopjes voorbij horen komen. Meestal wordt aanbevolen om deze oorpluggen slechts eenmalig te gebruiken in verband met de hygiëne.

Verschillende oordopjes

De oorpluggen zijn simpelweg gekleurde proppen die je lekker makkelijk in je oor stopt. Deze oordopjes sluiten je oren af en gooi je na gebruik in de prullenbak. Ideaal voor in de bouw of in fabrieken. Er zijn grootverpakkingen van 100, 200 of zelfs 1000 stuks te koop. Het grote verschil met normale oordopjes is, dat de normale oordopjes een filter bevatten en de oorpluggen niet. Door deze filters word je niet helemaal van de buitenwereld afgesloten wat met de oorpluggen wel het geval kan zijn. Daarnaast kan je natuurlijk ook bedenken dat het materiaal anders is, de duurzaamheid en de ‘geldigheidsduur’ om het zo maar even te noemen. Ben je op zoek naar oorpluggen?

Dan biedt de Alpine Plug&Go uitkomst. Ga je liever voor oordoppen die langer meegaan dan een keer? Maak dan een keuze uit ons ruime assortiment oordopjes.