Carnaval, you either hate it or love it. Aangezien je bent begonnen met lezen gaan we er vanuit dat je tot de laatste groep behoort. Of dat je voor het eerst carnaval gaat vieren. Of het nu Kruikenstad, Mestreech, Oeteldonk of toch ’t Lampegat wordt, met deze vijf tips haal jij het einde!

  1. Kies een mooie outfit

Tijdens carnaval ga je altijd verkleed. Geen excuus. Het is een gewoonte om je carnavalskleding zelf te maken en vervolgens vol trots met je ‘pekske’ te pronken. Maar verdiep je wel in de lokale gebruiken. Op de Venlose Boerenbruiloft ga je in het zwart en in Oeteldonk behoor je je outfit zoveel mogelijk met rood-wit-gele accenten te versieren. Dat moet je weten. Een beginnersfout is te dunne carnavalskleding. Tijdens carnaval is het gebruikelijk om te ‘dweilen’ van café naar café waardoor je veel buiten bent. Vergeet daarom je handschoenen niet en trek laagjes en thermokleding aan.

  1. Ken je carnavalskrakers

Geen diepe, moeilijke, hoogstaande teksten en muziek tijdens carnaval. Carnavalskrakers zijn grof, luid, plat, vaak in dialect en simpel. Verzetten heeft geen zin want in de volgende kroeg wordt dezelfde muziek gespeeld. Om niet uit de toon te vallen zorg je dat je ook met de lokale carnavalsliedjes uit volle borst kan meezingen. En daar hoort een potje hossen ook bij.

  1. Doe oordoppen in

We zeiden het hier boven al: carnavalsmuziek is luid, luider, luidst. Gebruik daarom een set muziekoordoppen zoals de Alpine PartyPlug. Met de filteroordoppen blijf je de muziek goed horen en je vrienden goed verstaan. Tussen het feesten door kruip jij zonder oorsuizen je bed in en na carnaval kan je zonder piep je dagelijkse leven weer oppakken. Maar ook tijdens de carnavalsoptocht kan het er luid aan toe gaan. Bescherm daarom het gehoor van je kinderen met de Alpine Muffy gehoorkap, de vrolijke Alpine Muffy Smile gehoorkap of de Alpine Pluggies Kids oordopjes. Voor de hele kleine bezoekers van de carnavalsoptocht hebben we de EM’s 4 Bubs babygehoorbeschermers.

  1. Denk na over vervoer en overnachting

Uit onderzoek blijkt dat zo’n 500.000 mensen buiten hun woonplaats carnaval vieren. Opvallend is dat daarvan 190.000 mensen met de auto weer naar huis gaan. Neem geen risico en zorg voor een BOB, pak een taxi naar huis of scoor een hotel of logeerbed.

Hoe overleef jij carnaval? Alaaf!