Pasen, een feest met tradities als de paasbrunch, de paas haas, paaseieren zoeken, paasvuren en bezoekjes aan familie. Door tweede paasdag hebben we een heerlijk lang weekend vrij. Lekker bijkomen en genieten omdat het voorjaar weer begint. Ben je nog op zoek naar ideeën voor activiteiten met of zonder de kinderen? Maar ontwijk jij tijdens Pasen ook liever de meubelboulevard? Wij hebben wat tips voor je verzameld!

De strandtenten in Scheveningen zijn vanaf het paasweekend weer open! Het strand leent zich uitstekend voor activiteiten met de kinderen: voetballen, zandkastelen bouwen, frisbee&euml n etc. Ook de Keukenhof is open en wie anders dan de Paashaas brengt een bezoekje? Natuurlijk zijn er door het gehele land paasmarkten en braderie&eumln waar je het beste de website van de gemeente kan raadplegen.

Traditioneel is Pasen de tijd dat alle attractieparken de deuren openen. Dierentuin Artis laat het gehele gezin genieten met een paasbuffet. Speciaal voor de kinderen zijn er knutseltafels en een speurtocht in de tuin. Ook in Schateiland Zeumeren zetten de paashazen de boel op stelten. Wordt de drukte en het lawaai rondom de paas dagen de kinderen wat te veel? Laat ze dan de oorkappen voor kinderen, oordoppen voor kinderen of earmuffs voor baby”s gebruiken zodat ze in alle rust kunnen spelen.

Is het wat minder mooi weer? Koop hele kleine eitjes en verstop die in alle hoekje en gaatjes. Daar houd je de kinderen wel even zoet mee! Natuurlijk horen bij zo&rsquon dagje binnen ook paas activiteiten als het traditionele eieren verven en Paas kleurplaten met hazen en kuikentjes. ”s Middags of &rsquos avonds kan je je vermaken met (teken-)films als “Watership Down” (over konijnen), het lieve varkentje ”Babe” of de schitterende film ”Charlotte”s Web”. Of ga naar een van de vele uitvoeringen van de Matthaus-Passion. Vergeet dan niet om oordoppen om veilig te genieten van de muziek.

Als je liever het hele weekend erop uit trekt ga dan lekker met de kinderen een weekendje kamperen. Veel campings bieden in het paas weekend extra activiteiten voor jong en oud. Wil je je even helemaal afsluiten? Gebruik dan onze reis oordoppen (ook heel geschikt voor op de camping of in het hotel).

Vrolijk Pasen!

ps. wees op je hoede dit jaar want dit jaar valt Pasen samen met 1 april! Een dag waarop je elkaar voor de gek mag houden. Zeker ook leuk om samen met je kind aandacht te besteden aan deze dolle dag.