Voor je het weet is het zover en sta je met een glas champagne in je hand af te tellen op weg naar 2014. Een lekkere oliebol of appelflap erbij en dan kan het genieten van vuurwerk beginnen. Het siervuurwerk is natuurlijk prachtig, maar niet al het vuurwerk is even aangenaam. Oud en nieuw is daarom niet voor iedereen een feest. Hierbij valt voornamelijk te denken aan kinderen maar ook de dieren hebben het niet makkelijk.

Gehoorbeschadiging

Vuurwerk is gevaarlijk en daarom is veilig omgaan met vuurwerk een must. Nog ieder jaar lopen veel mensen zwaar letsel op door vuurwerk en dat is toch iets wat je liever wilt voorkomen. Zwaar vuurwerk met harde knallen kunnen gehoorbeschadiging veroorzaken. Eerst hoor je een ruis in je oren, maar dit wil je zeker niet voor altijd blijven horen. Daarom is het verstandig om gehoorbescherming tijdens oud en nieuw te gebruiken.

Spanning bij kinderen

Het is verstandig om na het avondeten de kinderen nog even te laten slapen. Sommige kinderen willen niet slapen of hebben slaapangst, maar dan is het een goede zaak om je kinderen gerust te stellen en nog even een boekje voor te lezen of het allemaal goed uit te leggen. Ze vinden het natuurlijk allemaal erg spannend. Speciaal om het gehoor van kinderen te beschermen, heeft Alpine gehoorbescherming voor kinderen in het assortiment. Ideaal voor tijdens de jaarwisseling.

Bij baby&rsquos is het verstandig om de slaaptijden gewoon aan te houden zoals ze zijn en ze gewoon door te laten slapen. Mocht je toch willen genieten met je baby van al het moois, bescherm ze dan met de gehoorbescherming voor baby’s. Deze earmuffs zijn ook geschikt voor kleine kinderen.

Gehoorbescherming voor honden

De meeste honden zijn erg onrustig en bang rond oud en nieuw. Voornamelijk harde knallen kunnen heel wat rillingen veroorzaken. Net zoals bij mensen, kunnen honden ook gehoorschade oplopen. Daarom is het ook noodzaak om het gehoor van je trouwe vriend te beschermen. Dit kan met speciale oorkappen voor de hond.

Aanbieding

Speciaal voor oud en nieuw heeft Alpine nog een mooie kortingscode in de aanbieding. Met de code: oud-en-nieuw ontvang je 10% knallende korting op de Peltor Kid, Em&rsquos 4 Bubs Baby en Mutt Muffs. Let op: Deze kortingscode is slechts eenmalig te gebruiken en is geldig tot en met 27 december 14:00.