1 op de 5 mensen heeft gehoorschade in 1 of beide oren. Natuurlijk hebben ook bekende personen en historische figuren last van gehoorschade. Een aantal van deze personen op deze lijst zal je verbazen.

Legendarische componist Ludwig Van Beethoven had last van tinnitus. Hij hoorde een sisgeluid die de hersenen zelf produceert. Aan het einde van zijn leven was hij bijna volledig doof maar hij bleef doorgaan met het componeren van muziek.

Voormalig Amerikaanse president Bill Clinton draagt een gehoorapparaat sinds 1997. Als reden gaf hij aan dat het vele oefenen met zijn band en zijn leeftijd de hoofdoorzaak zijn van zijn gehoorverlies.

In een interview vertelt actrice Halle Berry dat zij 80% verlies heeft aan een van haar oren. In een interview vertelt zij dat gehoorverlies gekomen is door verwondingen in een gewelddadige relatie.

Andere bekende of historische personen zijn o.a. Louis Tomlinson (One Direction), Brian Wilson (Beach Boys), Pete Townshend (The Who), zanger Ryan Adams, uitvinder Thomas Edison, acteur Rob Lowe, rapper Foxy Brown, acteur Sean Berdy (bekend van de tv-show “Switched at Birth”) en vele andere.