Op 4 oktober geef je je hond een extra aai over zijn kop, je kat een nieuw speeltje en je konijn een lekkere wortel want dan is het weer Wereld Dierendag.’

De datum van Dierendag stamt van de feestdag van Franciscus van Assisi die zich altijd bekommerde om het lot van de dieren. Met Dierendag zijn er vaak acties met betrekking tot het welzijn van de dieren. Zo heeft Wakker Dier 4 oktober uitgeroepen tot Eet Geen Dierendag. Maar meestal draait Wereld Dierendag voornamelijk om dieren in en rond het huis. Nederlanders zijn dol op huisdieren en hebben het liefst een vis of kat. De top 7 van huisdieren in Nederland ziet er als volgt uit.

  1. Vissen 18 miljoen (18.000.000, zowel vissen in een aquarium als in een vijver in de tuin)
  2. Katten 4 miljoen (4.000.000)
  3. Vogels 3 miljoen (3.000.000)
  4. Honden 2 miljoen (2.000.000)
  5. Konijnen 1 miljoen (1.000.000)
  6. Duiven 0,9 miljoen (900.000)
  7. Andere knaagdieren 0,6 miljoen (600.000, zoals cavia&rsquos en hamsters.)

Natuurlijk zet je je huisdier op 4 oktober extra in het zonnetje. Zo kan je je trouwe viervoeter een kaartje sturen, een kleurplaat voor hem maken. iets moois knutselen rond het thema Dierendag. Maar het allerleukste is om je huisdier een cadeautje te geven. Dit hoeft niet veel te kosten bijvoorbeeld deze box voor je kat of je hond bijna gratis te bestellen.

Maar heb je er wel eens over nagedacht om je huisdier op Dierendag een nuttig cadeau te geven? Een cadeau helemaal in het belang van de gezondheid van je hond? Denk dan eens aan de Mutt Muffs honden oorkappen. Het klinkt misschien gek, gehoorbescherming voor honden, maar het gehoor van een hond is veel gevoeliger dan dat van een mens. Een mens heeft een gehoorbereik van 20 Hz tot 20 KHz terwijl een hond een gehoorbereik van 15 Hz tot 50 KHz of soms zelfs 100 KHz heeft. Het is dus logisch dat op momenten dat je zelf gehoorbescherming draagt je hond dit ook zeker moet! Denk daarbij aan het vuurwerk rond oud en nieuw waarbij veel honden uren lopen te blaffen en te janken. Maar ook tijdens voor ons normale bezigheden zoals stofzuigen kunnen de Mutt Muffs een uitkomst bieden. Een groot voordeel is dat je hond ook met oorkap jou nog wel goed kan horen.

Heb je zelf geen huisdieren? Dan biedt Youtube op deze dag heel veel vermaak. Er zijn vooral erg veel video&rsquos van katten zoals van de inmiddels wereld beroemde katten Maruof de Grumpy Cat die een compleet eigen merchandise heeft. In de categorie schattig puilt YouTube helemaal uit. Kijk bijvoorbeeld naar deze filmpjes van een poes en haar kitten, deze stoeiende aap en hond, deze twee jonge beertjes of deze collage van zoenende dieren. Heb je meer zin om te lachen bekijk dan deze surfende geit, de giechelende Boston Terrier , de nieuwste trend op kattengebied: de catfro of de niesende panda die inmiddels echt een klassieker is.