We vertellen je vast niets nieuws, maar we zitten as we speak middenin een hittegolf in Nederland. Het is zelfs code oranje en het zit er daarom dik in dat je dit leest terwijl je je in, op of aan het water begeeft. Heerlijk, maar voor je oren soms wat minder prettig. De hoogste tijd dus voor een aantal tips om je oren water- èn bacterievrij te houden. Bovendien hebben we een leuke primeur!

Spetter, pieter, pater…

Lekker in het water! Alhoewel, veel volwassenen en kinderen hebben na het zwemmen, douchen of watersporten last van water in de oren. Dit kan pijnlijk zijn en bovendien is het de dagen daarna lastiger om goed te horen, omdat je oren verstopt zitten. Met zwemoordopjes voorkom je water in de oren. En niet onbelangrijk: je vermindert het risico op ontstekingen!

Voordelen van oordoppen voor het zwemmen

+ Houden water en chloor uit de oren
+ Beschermen tegen bacteriën
+ Dankzij het akoestische filter kun je blijven communiceren met je omgeving
+ Zijn geschikt voor mensen met buisjes in de oren

Meer informatie over Alpine SwimSafe.

Zwemoordopjes voor kinderen


De meeste kids zijn echte waterratjes. Tijdens de zomervakantie zijn ze het liefst de hele dag aan het spelen in het zwembad. Maar bij kinderen met tijdelijke oorproblemen, ontstekingen of gevoelige oren kan zwemwater problemen veroorzaken. Oordoppen voor het zwemmen kunnen dan een uitkomst bieden. De oordoppen houden het zwemwater, dat vaak vol bacteriën zit, buiten de oren. Dit vermindert de kans op ontstekingen.

Meer informatie over Alpine Pluggies Kids

Oordoppen voor tijdens het watersporten

Surfen, zeilen, waterskiën, wakeboarden… een greep uit de vele watersporten waarbij je oren in contact komen met wind, kou en water. Laten dit nou net de ingrediënten zijn voor een zogenoemd ‘surfersoor’. Hier heb je als doorgewinterde watersporter misschien wel eens van gehoord. Zo niet, een kleine tip: ga deze aandoening niet Googlen, want de praktijkvoorbeelden zijn op zijn zachtst gezegd niet smakelijk. We leggen je daarom in een notendop uit wat een surfersoor precies inhoudt en wat de gevolgen zijn.

Het surfersoor
Door de irritatie die kou en wind aan je gehoorgang geven, gaat je oor zichzelf beschermen door extra bot aan te maken in de gehoorgang. Hierdoor wordt de gehoorgang smaller. De effecten van deze vernauwing van je gehoorgang zorgen ervoor dat je vaker last kunt hebben van oorontstekingen en/of oorpijn. Daarnaast kun je lijden aan gehoorverlies en heb je vaak continu het gevoel dat je onder water zit, door het vuil wat in je oren blijft zitten. Wanneer je eenmaal een surfersoor hebt, is enige oplossing een vervelende chirurgische ingreep. Voorkomen is dus ook in dit geval beter dan genezen.

Surfoordoppen
Klinkt niet heel gezellig toch, zo’n surfersoor? Laat je echter niet afschrikken door het hierboven beschreven doemscenario, want een surfersoor is gelukkig heel eenvoudig te voorkomen door surfoordopjes te dragen tijdens het watersporten. De Alpine SurfSafe oordoppen zijn bijna niet zichtbaar in het oor, filteren harde geluiden terwijl gesprekken wel hoorbaar blijven, zijn meer dan 100 keer te gebruiken en worden geleverd met een handig koordje en opbergtasje.

Meer informatie over Alpine SurfSafe.

Nieuw! Alpine SwimSafe Custom 4D


Are you still there? Dan ben je aangekomen bij onze primeur! Als we het hebben over oordoppen, dan bieden op maat gemaakte gehoorbeschermers toch wel de beste bescherming en tevens het meeste comfort. Daarom breidt Alpine haar otoplastieken assortiment nu uit met op maat gemaakte zwemoordoppen. De Alpine SwimSafe Custom 4D oordoppen voorkomen water in de oren en beschermen tegen een oorontsteking en het eerder besproken surfersoor. De op maat gemaakte oordoppen zijn ook geschikt voor mensen met buisjes in de oren. Dankzij de digitale productietechniek is de pasvorm van Alpine SwimSafe Custom 4D uiterst nauwkeurig. Het zeer zachte materiaal zorgt voor optimaal draagcomfort, waardoor de oordop urenlang comfortabel blijft zitten. De oordoppen zijn daarnaast eenvoudig in te brengen en even gemakkelijk weer uit de oren te halen. Dankzij de perfecte pasvorm zijn je oren beschermd, maar kun je nog steeds communiceren met je omgeving.

+ Oordoppen blijven in het water drijven.
+ Zacht materiaal voor extra draagcomfort
+ Verkrijgbaar in 4 toffe kleuren
+ Sluiten de gehele gehoorgang af, geen last van water in de oren
+ Dankzij computerscan sluiten de oordoppen exact aan op de oren
+ Eigen naam en uniek nummer op oordoppen
+ Nabestellen met bewaarde scan

Meer informatie over Alpine SwimSafe Custom 4D.