• Op werkdagen voor 20:00 besteld, morgen in huis
[aws_search_form]
  • Home Convenant oordoppen

Convenant oordoppen

Om gehoorschade bij jongeren te voorkomen zal het volume bij poppodia, concerten en dancefeesten omlaag gaan. De muziek mag niet harder staan dan 103 decibel en bezoekers krijgen tegen een kleine vergoeding oordoppen aangeboden die minstens een SNR van 17 hebben.

Dat hebben de Vereniging Nederlandse Poppodia en Festivals, de Vereniging van EvenementenMakers en staatssecretaris Van Rijn (VWS) in februari vastgelegd in het convenant ‘preventie gehoorschade muzieksector’. Aanleiding voor de ontwikkeling van het convenant is de steeds groter wordende groep van muziekliefhebbers met gehoorschade door schadelijk geluid. Het doel van het convenant is om bezoekers op een voor het gehoor veilige manier van de muziek te laten genieten. Daarvoor zijn er maatregelen vastgelegd op het gebied van geluidslimitering, geluidsmeting, gehoorbescherming. Waar de muziek nu regelmatig nog een geluidsniveau van 130 decibel bereikt mag dit in de toekomst niet meer dan 103 decibel zijn. Daarvoor wordt het geluidsniveau gedurende de avond gemeten en vastgelegd in een logboek. Verder moeten bezoekers voor 1 mei 2014 in de muzieklocaties gehoorbeschermingsmiddelen kunnen kopen. Deze gehoorbeschermers dienen voldoende te dempen met een minimale SNR van 17.

Oordoppen voor het uitgaan

Alpine heeft hiervoor de ideale oplossing: PartyPlug oordoppen (SNR 19). De filters in de PartyPlug oordoppen brengen de muziek terug naar een oorveilig niveau. Met de oordoppen in lijkt het alsof het volume wordt terug gedraaid terwijl de muziekbeleving en de goede kwaliteit van de muziek blijft. Ook kan je gewoon met andere mensen blijven praten of bestellingen opnemen.

Speciaal horeca pakket

Voor de horeca en evenementen heeft Alpine al enkele jaren een goed lopend pakket met Alpine PartyPlug oordoppen. Het pakket is speciaal afgestemd op de wensen van en het gebruik in de horeca en op evenementen. De oordoppen kunnen worden verkocht vanuit een luxe navulbare display of vanuit een automaat. Beide verkoopmogelijkheden zijn eenvoudig te plaatsen bij de bar, toiletten, kassa, ingang of bij merchandise stands waardoor de bezoeker op een laagdrempelige manier de oordoppen kan aanschaffen. Het speciale horecapakket wordt compleet gemaakt met posters om de bezoeker te informeren over de oordoppen.

Groeiende vraag naar goede oordoppen

Door het aanbieden van gehoorbescherming houd je je als club of evenement niet alleen aan de normen van het convenant maar toon je tevens je maatschappelijk verantwoordelijkheid. Met de oordoppen bied je de bezoekers een extra service. Bovendien hebben de oordoppen een goede marge en zijn ze ook zeer geschikt voor het personeel. Vanuit de consument is er steeds meer vraag naar goede oordoppen voor tijdens het uitgaan. Ook wordt er in de media steeds meer aandacht geschonken aan het gebruik van oordoppen zoals op DJBroadcast, Festivalblog,Indiestyle, Partyflock en Mpodia. Een goed moment dus om te starten met de verkoop van Alpine oordoppen.

Neem contact met ons op

Ben je geïnteresseerd in de verkoop van de Alpine PartyPlug oordoppen, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Top