Zelfs nu, op werkdagen voor 20:00 besteld, morgen in huis
  • Zelfs nu, op werkdagen voor 20:00 besteld, morgen in huis
  • Home Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Algemene Productinformatie

Hoe verwissel ik de filters van universele oordoppen?

Bij de Alpine MusicSafe Classic, Alpine MusicSafe Pro en Alpine MotoSafe zitten verschillende filtersets. Je kunt de filters zelf verwisselen voor meer of minder demping. Trek het filter uit de oordop. De filters zitten stevig vast dus je moet redelijk hard trekken om hem los te krijgen. Wees niet bang dat je de oordoppen beschadigt. Als het filter eruit is kun je het andere filter erin duwen. Vergeet de andere oordop niet.

Hoe verwissel ik de filters van op maat gemaakte oordoppen?

Heb je op maat gemaakte oordoppen met een filter aan de binnenkant van de oordop? Kom dan voor een filterwissel op een werkdag tussen 08:30 uur en 17:00 uur langs bij Alpine in Soesterberg. Of stuur de oordoppen naar onderstaand adres, samen met een brief waarin je aangeeft of je een zwaarder of lichter filter wilt. Zet ook je contact- en adresgegevens in de brief. Je ontvangt je oordoppen binnen drie werkdagen retour.

Alpine Hearing Protection
T.a.v. afdeling filterwissel
Amersfoortsestraat 70d
3769 AL Soesterberg

Heb je Alpine MusicSafe Custom oordoppen (met het filter aan de buitenkant van de oordop)? Dan kun je hier filters bijbestellen. Je haalt het filter uit de oordop door aan het lipje dat aan het filter zit te trekken. Plaats het nieuwe filter door deze zachtjes in de opening te drukken.

Je reinigt Alpine oordoppen met warm water en zeep of met desinfecterende Alpine Clean reinigingsspray. Droog de oordoppen af met een schone theedoek of met een tissue. Je kunt de oordoppen meteen weer gebruiken. Bij de op maat gemaakte oordoppen wordt een schoonmaakhaakje geleverd. Hiermee kun je eventueel oorsmeer in de opening van de oordop verwijderen.

Hoe doe ik universele oordoppen in?

Bij de universele Alpine oordoppen is er geen verschil tussen links en rechts.

  1. Schuif de inbrenghuls over de steel van de oordop.
  2. Trek het oor aan de oorschelp zachtjes een beetje omhoog en plaats de oordop in het oor.
  3. Maak een draaiende beweging met de inbrenghuls totdat de oordop goed aansluit en laat het oor los.
  4. Trek de inbrenghuls voorzichtig van de oordop af.

Je kunt de oordoppen ook zonder inbrenghuls indoen. Volg stap 2 en laat het oor dan los.

Hoe doe ik de op maat gemaakte oordoppen in?

Controleer goed wat de linker en de rechter oordop is. Bij de rode otoplastieken bevat de linker oordop blauwe tekst en bij alle overige kleuren otoplastieken bevat de rechter oordop rode tekst.

Neem de beschermer bij de brede kant tussen duim en wijsvinger, waarbij de Minigrip naar je handpalm wijst (afbeelding 1). Zorg dat het smalle uiteinde naar voren wijst (afbeelding 2). Druk met een naar achter draaiende beweging de beschermer in het oor (afbeelding 3 en 4). Duw deze goed aan totdat de oordop naadloos aansluit en de gehoorgang volledig wordt afgesloten (afbeelding 5).

Om de oordop weer uit het oor te nemen, pak je de Minigrip uitneemhulp (afbeelding 6) vast tussen duim en wijsvinger (afbeelding 7) en trek je hiermee de oordop voorzichtig uit het oor (afbeelding 8). Pak de Minigrip niet vast met je nagels, dit kan de Minigrip beschadigen.

 

Bekijk ook deze video voor meer informatie:

De demping verschilt per product. Hieronder vind je een overzicht van de dempingswaarden van universele oordoppen en van op maat gemaakte oordoppen.

Universele Oordoppen

ProductDempingDoeleinde
Alpine SwimSafe10dBZwemmen
Alpine MusicSafe ProWit filter = 16dB     Zilver filter = 19dB     Gouden filter = 22dBMuziek maken
Alpine MusicSafeZilver filter = 19dB    Gouden filter = 22dBMuziek maken
Alpine FlyFit17dBVliegen
Alpine MotoSafe Tour17dBMotorrijden
Alpine PartyPlug19dBUitgaan, concerten, festivals
Alpine MotoSafe Race20dBMotorrijden
Alpine MotoSafe ProZwart filter = 17dB    Rood filter = 20dBMotorrijden
Alpine PartyPlug Pro Natural21dBUitgaan, concerten, festivals
Alpine WorkSafe23dBKlussen, kantoortuin
Alpine SleepSoft25dBSlapen, studeren
Alpine Pluggies Kids25dBConcentratie op school, zwemmen, vliegen, muziek

 

Op maat gemaakte oordoppen

Type FilterDempingDoeleinde
Geel14dBZwemmen, grasmaaien
Blauw18dBLichte industrie, transportindustrie, houtindustrie, DIY, uitgaan, festivals, concerten
Wit, lineair19dBZangers, dj’s, toetsenisten, percussie, strijkorkest, concerten, clubs
Zwart, lineair21dBConcerten/Clubs, blaasinstrumenten, gitaristen, geluidstechnici (on stage)
Groen23dBHoutindustrie, DIY, uitgaan, festivals, concerten, motorrijden, metaalbewerking
Rood25dBMotorrijden, metaalbewerking, zware industrie, studeren, concentratie, hogedrukreinigers
Rood, lineair25dBDrummers, barpersoneel, geluidstechnici (front of house)
Wit26dBStuderen, concentratie, hogedrukreinigers, schieten
Zonder filter30dBSlapen, studeren, concentratie

 

 

Universele oordoppen

De levensduur van de universele oordoppen is afhankelijk van hoe vaak je ze gebruikt. Regelmatig reinigen verlengt de levensduur. We adviseren de Alpine SleepSoft oordoppen bij dagelijks gebruik na 3 à 4 maanden te vervangen. Oordoppen die je niet dagelijks gebruikt gaan langer mee. In verband met hygiëne raden we aan universele oordoppen zoals de Alpine PartyPlug na ongeveer 1 à 2 jaar te vernieuwen.

Op maat gemaakte oordoppen

Gemiddeld gaan op maat gemaakte oordoppen van zacht materiaal 4 à 5 jaar mee. De gehoorgangen blijven namelijk je hele leven veranderen. Na 4 à 5 jaar kan de vorm zo veranderd zijn dat de oordoppen niet meer voldoende afsluiten. Hierdoor neemt de demping af en ben je niet meer voldoende beschermd.

Bestellen

Voor de universele oordoppen verkopen we geen losse oordoppen of filters.

 

Is het korter dan 2 jaar geleden dat je bent aangemeten? Dan kunnen we nog gebruik maken van de meegestuurde afdrukken of (bij aanmetingen na 1 februari 2018) digitaal opgeslagen scans van je afdrukken. Volg in dit geval de procedure zoals vermeld op ons formulier voor het aanvragen van een nieuwe set otoplastieken. Heb je een verliesverzekering bij de aankoop van je vorige set oordoppen afgesloten? Dit kun je tevens vermelden op het formulier voor het aanvragen van een nieuwe set otoplastieken.

Heb je de meegeleverde afdrukken niet meer of is het langer dan 2 jaar geleden dat je bent aangemeten? Dan moeten er nieuwe afdrukken worden gemaakt. Bestel de oordoppen via de webshop als je ze op een locatie naar keuze wil laten aanmeten. Maak een afspraak via onze online agenda als je ze bij Alpine in Soesterberg wil laten aanmeten.

Dankzij ons landelijke netwerk is het mogelijk om bij jou in de buurt Alpine oordoppen te laten aanmeten. Je hebt de keuze uit 60 verschillende aanmeetpunten, verspreid over heel Nederland. Daarnaast  kun je oordoppen op maat laten aanmeten bij Alpine in Soesterberg. Het laten aanmeten van oordoppen is kosteloos.

Wil je langskomen in Soesterberg om oordoppen te laten aanmeten?

Maak dan een afspraak via onze online agenda. Je ontvangt je oordoppen na het aanmeten binnen 2 weken thuis.

Wil je afdrukken laten maken op een aanmeetpunt bij jou in de buurt?

Bestel de gewenste oordoppen op maat via de webshop. Je kunt na het plaatsen van je bestelling bij een aanmeetpunt naar keuze een afspraak maken voor het laten aanmeten van je oordoppen. Bel hiervoor het centrale aanmeetnummer.

Je ontvangt direct na het plaatsen van je bestelling een betaalbewijs per e-mail. Neem deze e-mail geprint mee naar je afspraak. Je ontvangt je oordoppen na het aanmeten binnen 3 weken thuis.

Betaling en Levering

Bestellingen worden met normale brievenbuspost van PostNL verzonden, dus zonder track & trace code. Alleen bestellingen met de Alpine Muffy (Smile/Music/Baby) oorkap worden met pakketdienst verstuurd en ontvangen een e-mail met track & trace.

Bestel je op een werkdag voor 20:00 uur binnen Nederland, dan ontvang je je bestelling de volgende dag.  Bestellingen op vrijdag na 20:00 uur of in het weekend worden op maandag verwerkt en op dinsdag bezorgd. Bestellingen naar België hebben een levertijd van 2 tot 3 werkdagen. Voor op maat gemaakte oordoppen gelden andere levertijden. Zie daarvoor de pagina van het betreffende product.

Let op!: In verband met de naderende feestdagen gelden er vanaf nu afwijkende levertijden. Hou er rekening mee dat het binnen Nederland tot 3 werkdagen kan duren tot jouw bestelling wordt bezorgd. Hier vind je meer informatie over de afwijkende levertijden bij Post NL. De levertijd van bestellingen naar België kan hierdoor ook langer zijn dan normaal.

Je hebt keuze uit de volgende betaalmethodes: iDeal, PayPal, Mastercard, VISA, Bancontact/Mister Cash.

De verzendkosten zijn € 2,95 voor bestellingen binnen Nederland en voor internationale bestellingen. Bestel je voor meer dan €20,-, dan is verzending gratis.

Retourneren en Garantie

Wij stellen onze producten met de grootst mogelijke zorg samen. Heb je toch het idee dat er iets mist bij het geleverde product of dat er iets defect is? Neem dan binnen 7 dagen na ontvangst contact op met onze klantenservice via 0346-333350 of consument@alpine.nl (gelieve incl. foto). We streven er naar om je indien nodig zo snel mogelijk van de missende onderdelen of een nieuw product te voorzien.

Als het om garantie gaat, zijn er twee verschillende types garantie: pasvormgarantie en materiaalgarantie.

Pasvormgarantie

Na ontvangst van je oordoppen geldt een pasvormgarantie van drie maanden. Het is van belang dat je binnen deze periode contact met ons opneemt als je niet tevreden bent over de pasvorm of demping van je oordoppen. Stuur een e-mail naar maatwerk@alpine.nl. Wij informeren je vervolgens verder over hoe we het probleemgaan oplossen. Hier vind je meer informatie over pasvormproblemen. (Link naar vraag over pasvormproblemen)

Materiaalgarantie

Zit er een scheur in de oordop? Dan valt dit onder de materiaalgarantie. Deze is even lang als de levensduur van de oordoppen: 4 à 5 jaar. Er zal een nieuwe oordop geproduceerd worden. Stuur een e-mail naar maatwerk@alpine.nl . Wij informeren je vervolgens verder over hoe we het probleem oplossen.

Pasvorm universele oordoppen

Voor de maatvoering van de universele oordoppen is een gemiddeld formaat oor als maatstaaf genomen. Dankzij het thermoplastische materiaal vormen de oordoppen zich naar de gehoorgang. Maar iedere gehoorgang is anders. De gehoorgang is kan wat groter of kleiner dan gemiddeld zijn.

Gaan de oordoppen erg diep in de gehoorgang en krijg je ze maar met moeite eruit?

Dan lijkt het erop dat je een wat grotere gehoorgang hebt. We adviseren om oordoppen op maat te laten maken.

Krijg je de oordoppen maar met moeite in en vallen ze er soms ook uit?

Dan is de kans groot dat je een wat kleinere gehoorgang hebt. In dit geval adviseren we om de Alpine Pluggies Kids te proberen of oordoppen op maat te laten maken.

Demping universele oordoppen

Vind je dat je oordoppen niet genoeg geluid dempen? Dit kan komen door pasvormproblemen, zoals hierboven beschreven. Het kan ook zijn dat je anders gevoelig bent voor geluiden. We adviseren dan om te kiezen voor een ander product. Hieronder vind je een overzicht van de dempingswaarden per product. Let wel op dat niet ieder product geschikt is voor elk doeleinde.

ProductDempingDoeleinde
Alpine SwimSafe10dBZwemmen
Alpine MusicSafe ProWit filter = 14dB     Zilver filter = 17dB     Gouden filter = 18dBMuziek maken
Alpine MusicSafe ClassicZilver filter = 17dB    Gouden filter = 18dBMuziek maken
Alpine FlyFit17dBVliegen
Alpine MotoSafe Tour17dBMotorrijden
Alpine PartyPlug19dBUitgaan, concerten, festivals
Alpine MotoSafe Race20dBMotorrijden
Alpine MotoSafe ProZwart filter = 17dB    Rood filter = 20dBMotorrijden
Alpine PartyPlug Pro Natural21dBUitgaan, concerten, festivals
Alpine WorkSafe23dBKlussen, kantoortuin
Alpine SleepSoft25dBSlapen, studeren
Alpine Pluggies Kids25dBConcentratie op school, zwemmen, vliegen, muziek

 

Pasvorm op maat gemaakte oordoppen

Blijven de oordoppen niet goed in je oren zitten? Of doen ze pijn?  Dit is uiteraard niet de bedoeling.

Heb je de oordoppen laten aanmeten bij Alpine in Soesterberg?

Stuur dan een e-mail naar maatwerk@alpine.nl  onder vermelding van het nummer op jouw oordoppen of op het zakje van je afdrukken.  We informeren je vervolgens over de procedure voor het corrigeren van je oordoppen.

Heb je de oordoppen laten aanmeten met de aanmeetservice op door jou gekozen locatie?

Stuur dan een e-mail naar maatwerk@alpine.nl  onder vermelding van het webshop-bestelnummer. We informeren je vervolgens over de procedure voor het corrigeren van je oordoppen.

Demping op maat gemaakte oordoppen

De demping is te licht of te zwaar

Hoor je met je oordoppen in te weinig of juist nog te veel? We kunnen er vaak een zwaarder of lichter filter inzetten.

Oordoppen lekken geluid

Heb je het gevoel dat je oordoppen geluid lekken en dus minder dan gewenst dempen? Stuur dan een e-mail naar maatwerk@alpine.nl onder vermelding van het nummer op jouw oordoppen of op het zakje van je afdrukken als je deze bij ons in Soesterberg hebt laten aanmeten of onder vermelding van het webshop-bestelnummer als je de oordoppen op locatie hebt laten aanmeten.  We informeren je vervolgens over de procedure voor het corrigeren van je oordoppen.

Wij stellen je bestelling met de grootst mogelijke zorg samen. Heb je toch een verkeerd artikel ontvangen, dan vragen we je het product te retourneren met ons herroepingsformulier. De kosten voor het terugsturen storten wij terug op je bankrekening. Vermeld hiervoor op het herroepingsformulier duidelijk jouw volledige IBAN nummer en de gemaakte kosten. Voor het nasturen van het juiste product rekenen wij uiteraard geen verzendkosten.

De meeste Alpine producten zijn voorzien van een zegel. Deze producten kunnen in verband met hygiëne niet geretourneerd worden als deze verzegeling verbroken is. Is een artikel kwalitatief niet in orde, neem dan contact met ons op.

RETOURNEREN

Je hebt een verkeerd product ontvangen

Wij stellen je bestelling met de grootst mogelijke zorg samen. Heb je toch een verkeerd artikel ontvangen, dan vragen we je het product te retourneren met ons herroepingsformulier. De kosten voor het terugsturen storten wij terug op je bankrekening. Vermeld hiervoor op het herroepingsformulier duidelijk jouw volledige IBAN nummer en de gemaakte kosten. Voor het nasturen van het juiste product rekenen wij uiteraard geen verzendkosten.

Je hebt een verkeerd product besteld

Het kan voorkomen dat je zelf een verkeerd product bij ons hebt besteld. In dat geval kun je het artikel aan ons retourneren met ons herroepingsformulier. Wij zullen de aankoopprijs en de verzendkosten van de artikelen terugstorten op je bankrekening. De verzendkosten die je zelf maakt om het product naar ons terug te sturen zijn voor je eigen rekening.

Je wilt een retourzending melden

Maak gebruik van ons herroepingsformulier. Heb je een opmerking over het product? Stuur dan eerst een e-mail naar consument@alpine.nl

Herroepingsrecht bij levering van producten

Bij de aankoop van producten heb je de mogelijkheid de overeenkomst zonder opgave van redenen te ontbinden gedurende ten minste veertien dagen. Deze termijn gaat in op de dag na ontvangst van het product door of namens jou. Tijdens deze termijn zal je zorgvuldig met het product en de verpakking omgaan. Je zal het product slechts in die mate uitpakken voor zover dat nodig is om te kunnen beoordelen of je het product wenst te behouden. Daarbij zal je de verzegeling niet breken. Als je van jouw herroepingsrecht gebruik maakt, zal je het product met alle geleverde toebehoren en in de originele staat en verpakking aan Alpine Nederland B.V. retourneren, conform de door Alpine Nederland B.V. verstrekte instructies.

Kosten in geval van herroeping

Indien je gebruik maakt van het herroepingsrecht, dien je de kosten voor de retourzending zelf te dragen. Stuur je de complete bestelling retour dan ontvang je het volledige aankoopbedrag inclusief de verzendkosten van de bestelling terug. Stuur je alleen een deel van de bestelling terug, dan zal het aankoopbedrag van het desbetreffende product exclusief de betaalde verzendkosten van de bestelling teruggestort worden. De terugbetaling geschiedt binnen 14 dagen na ontvangst van de retourzending.

De ondernemer vergoedt alle betalingen van de consument, inclusief eventuele leveringskosten door de ondernemer in rekening gebracht voor het geretourneerde product, onverwijld doch binnen 14 dagen volgend op de dag waarop de consument hem de herroeping meldt. Tenzij de ondernemer aanbiedt het product zelf af te halen, mag hij wachten met terugbetalen tot hij het product heeft ontvangen of tot de consument aantoont dat hij het product heeft teruggezonden, naar gelang welk tijdstip eerder valt. De ondernemer gebruikt voor terugbetaling hetzelfde betaalmiddel dat de consument heeft gebruikt, tenzij de consument instemt met een andere methode. De terugbetaling is kosteloos voor de consument.

Uitsluiting herroepingsrecht

Indien je niet over een herroepingsrecht beschikt, kan dit door Alpine Nederland B.V. alleen worden uitgesloten indien Alpine Nederland B.V. dit duidelijk in het aanbod, tijdig voor het sluiten van de overeenkomst, heeft vermeld.

Top