• Home Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Algemene productinformatie

Hoe verwissel ik de filters van universele oordoppen?

Bij de Alpine MusicSafe Classic, Alpine MusicSafe Pro en Alpine MotoSafe zitten verschillende filtersets. Je kunt de filters zelf verwisselen voor meer of minder demping. Trek het filter uit de oordop. De filters zitten stevig vast dus je moet redelijk hard trekken om hem los te krijgen. Wees niet bang dat je de oordoppen beschadigt. Als het filter eruit is kun je het andere filter erin duwen. Vergeet de andere oordop niet. Voor de overige universele oordoppen is het niet mogelijk om de filters te wisselen.

Hoe verwissel ik de filters van op maat gemaakte oordoppen?

Heb je op maat gemaakte oordoppen met een filter aan de binnenkant van de oordop? Kom dan voor een filterwissel op een werkdag tussen 08:30 uur en 17:00 uur langs bij Alpine in Soesterberg. Of stuur de oordoppen naar onderstaand adres, samen met een brief waarin je aangeeft of je een zwaarder of lichter filter wilt. Zet ook je contact- en adresgegevens in de brief. Je ontvangt je oordoppen binnen drie werkdagen retour.

Alpine Hearing Protection
T.a.v. afdeling filterwissel
Amersfoortsestraat 70d
3769 AL Soesterberg

Heb je Alpine MusicSafe Custom oordoppen (met het filter aan de buitenkant van de oordop)? Dan kun je hier filters bijbestellen. Je haalt het filter uit de oordop door aan het lipje dat aan het filter zit te trekken. Plaats het nieuwe filter door deze zachtjes in de opening te drukken.

Je reinigt Alpine oordoppen (universele oordoppen en op maat gemaakte oordoppen) met warm water en zeep of met desinfecterende Alpine Clean reinigingsspray. Droog de oordoppen af met een schone theedoek of met een tissue. Je kunt de oordoppen meteen weer gebruiken. Bij de op maat gemaakte oordoppen wordt een schoonmaakhaakje geleverd. Hiermee kun je eventueel oorsmeer in de opening van de oordop verwijderen.

Hoe doe ik universele oordoppen in?

Bij de universele Alpine oordoppen is er geen verschil tussen links en rechts.

  1. Schuif de inbrenghuls over de steel van de oordop.
  2. Trek het oor aan de oorschelp zachtjes een beetje omhoog en plaats de oordop in het oor.
  3. Maak een draaiende beweging met de inbrenghuls totdat de oordop goed aansluit en laat het oor los.
  4. Trek de inbrenghuls voorzichtig van de oordop af.

Je kunt de oordoppen ook zonder inbrenghuls indoen. Volg stap 2 en laat het oor dan los.

Hoe doe ik de op maat gemaakte oordoppen in?

Controleer goed wat de linker en de rechter oordop is. Bij de op maat gemaakte oordoppen bevat de rechter oordop rode tekst. Bij de rode oordoppen op maat bevat de linker oordop blauwe tekst.

Neem de beschermer bij de brede kant tussen duim en wijsvinger, waarbij de Minigrip naar je handpalm wijst (afbeelding 1). Zorg dat het smalle uiteinde naar voren wijst (afbeelding 2). Druk met een naar achter draaiende beweging de beschermer in het oor (afbeelding 3 en 4). Duw deze goed aan totdat de oordop naadloos aansluit en de gehoorgang volledig wordt afgesloten (afbeelding 5).

Om de oordop weer uit het oor te nemen, pak je de Minigrip uitneemhulp (afbeelding 6) vast tussen duim en wijsvinger (afbeelding 7) en trek je hiermee de oordop voorzichtig uit het oor (afbeelding 8). Pak de Minigrip niet vast met je nagels, dit kan de Minigrip beschadigen.

 

Bekijk ook deze video voor meer informatie:

Heb je problemen alsnog met het indoen van je oordoppen? En denk je dat dit door een probleem met de pasvorm komt? Klik dan hier om een pasvormprobleem door te geven.

De demping verschilt per product. Hieronder vind je een overzicht van de dempingswaarden van universele oordoppen en van op maat gemaakte oordoppen.

Universele Oordoppen

Product Demping Doeleinde
Alpine SwimSafe 10dB Zwemmen
Alpine MusicSafe Pro Wit filter = 16dB     Zilver filter = 19dB     Gouden filter = 22dB Muziek maken
Alpine MusicSafe Zilver filter = 19dB    Gouden filter = 22dB Muziek maken
Alpine FlyFit 17dB Vliegen
Alpine MotoSafe Tour 17dB Motorrijden
Alpine PartyPlug 19dB Uitgaan, concerten, festivals
Alpine MotoSafe Race 20dB Motorrijden
Alpine MotoSafe Pro Zwart filter = 17dB    Rood filter = 20dB Motorrijden
Alpine PartyPlug Pro Natural 21dB Uitgaan, concerten, festivals
Alpine WorkSafe 23dB Klussen, kantoortuin
Alpine SleepSoft 25dB Slapen, studeren
Alpine Pluggies Kids 25dB Concentratie op school, zwemmen, vliegen, muziek

 

Op maat gemaakte oordoppen

Type Filter Demping Doeleinde
Geel 14dB Zwemmen, grasmaaien
Blauw 18dB Lichte industrie, transportindustrie, houtindustrie, DIY, uitgaan, festivals, concerten
Wit, lineair 19dB Zangers, dj’s, toetsenisten, percussie, strijkorkest, concerten, clubs
Zwart, lineair 21dB Concerten/Clubs, blaasinstrumenten, gitaristen, geluidstechnici (on stage)
Groen 23dB Houtindustrie, DIY, uitgaan, festivals, concerten, motorrijden, metaalbewerking
Rood 25dB Motorrijden, metaalbewerking, zware industrie, studeren, concentratie, hogedrukreinigers
Rood, lineair 25dB Drummers, barpersoneel, geluidstechnici (front of house)
Wit 26dB Studeren, concentratie, hogedrukreinigers, schieten
Zonder filter 30dB Slapen, studeren, concentratie

 

 

Universele oordoppen

De levensduur van de universele oordoppen is afhankelijk van hoe vaak je ze gebruikt. Regelmatig reinigen verlengt de levensduur. We adviseren de Alpine SleepSoft oordoppen bij dagelijks gebruik na 3 à 4 maanden te vervangen. Oordoppen die je niet dagelijks gebruikt gaan langer mee. In verband met hygiëne raden we aan universele oordoppen zoals de Alpine PartyPlug na ongeveer 1 à 2 jaar te vernieuwen.

Op maat gemaakte oordoppen

Gemiddeld gaan op maat gemaakte oordoppen van zacht materiaal 4 à 5 jaar mee. De gehoorgangen blijven namelijk je hele leven veranderen. Na 4 à 5 jaar kan de vorm zo veranderd zijn dat de oordoppen niet meer voldoende afsluiten. Hierdoor neemt de demping af en ben je niet meer voldoende beschermd.

Wil je nieuwe oordoppen bestellen? Klik dan hier om naar onze webshop te gaan.

Bestellen

Voor de universele oordoppen verkopen we geen losse oordoppen of filters.

Is het korter dan 2 jaar geleden dat je bent aangemeten? Vraag in dit geval via dit formulier een nieuwe set oordoppen op maat aan. Na invoer van het formulier word je doorverwezen naar de webshop om een bestelling te plaatsen. Na je bestelling koppelt Alpine je bestaande afdrukken aan de bestelling en worden je oordoppen in productie gezet.

Heb je een verliesverzekering bij de aankoop van je vorige set oordoppen afgesloten? Vul dan dit formulier in voor het aanvragen van een nieuwe set oordoppen op maat.

Is het langer dan 2 jaar geleden dat je bent aangemeten? Dan moeten er nieuwe afdrukken worden gemaakt. Bestel de oordoppen via de webshop. Na ontvangst van de opdrachtbevestiging kan je een aanmeetlocatie naar keuze kiezen.

Het is ook mogelijk om bij Hans Anders Alpine op maat gemaakte gehoorbescherming te kopen. Vind hier het dichtstbijzijnde filiaal bij jou in de buurt. Plan een afspraak in de online agenda van Hans Anders en reken af in de winkel.

Dankzij ons landelijke netwerk is het mogelijk om bij jou in de buurt Alpine oordoppen te laten aanmeten. Je hebt de keuze uit 200 verschillende aanmeetlocaties, verspreid over heel Nederland en België. Daarnaast kun je oordoppen op maat laten aanmeten bij Alpine in Soesterberg. Het laten aanmeten van oordoppen is kosteloos.

Wil je langskomen in Soesterberg om oordoppen te laten aanmeten?
Bestel de gewenste oordoppen op maat via de webshop. In de opdrachtbevestiging tref je een link aan om een afspraak te maken via onze online agenda. Je ontvangt je oordoppen na het aanmeten binnen 2 weken thuis.

Wil je afdrukken laten maken op een aanmeetpunt bij jou in de buurt?
Bestel de gewenste oordoppen op maat via de webshop. In de opdrachtbevestiging tref je een link aan om een afspraak te maken via de online agenda van Hans Anders. Met 200 verschillende aanmeetlocaties in Nederland en België is er altijd één in de buurt te vinden. Neem de e-mail met opdrachtbevestiging geprint mee naar je afspraak. Je ontvangt je oordoppen na het aanmeten binnen 3 weken thuis.

Het is ook mogelijk om bij Hans Anders Alpine op maat gemaakte gehoorbescherming te kopen. Vind hier de dichtstbijzijnde winkel bij jou in de buurt. Plan een afspraak in de online agenda van Hans Anders en reken af in de winkel.

Betaling en levering

Alle bestellingen worden verstuurd met DHL of Fietskoeriers. Zodra de bestelling is verwerkt en is overgedragen aan DHL/Fietskoeriers, ontvang je een mailtje van één van deze partijen. In deze mail staat een track&trace link zodat je zelf jouw bestelling kunt volgen.

Bestel je op werkdagen vóór 20:00 uur dan ontvang je jouw bestelling binnen 2 werkdagen thuis.
Bestellingen voor België worden binnen 3 werkdagen bezorgd.

Voor op maat gemaakte oordoppen gelden andere levertijden. Zie daarvoor de pagina van het betreffende product.

Je hebt keuze uit de volgende betaalmethodes: iDeal, PayPal, Mastercard, VISA, Bancontact/Mister Cash.

De verzendkosten zijn €2,95 voor bestellingen binnen Nederland en voor internationale bestellingen. Bestel je voor meer dan €20, dan is verzending gratis.

Retourneren en garantie

Universele oordoppen 

Wij stellen onze producten met de grootst mogelijke zorg samen. Heb je toch het idee dat er iets mist bij het geleverde product of dat er iets defect is? Neem dan binnen 7 dagen na ontvangst contact op met onze klantenservice via 0346-333350 of consument@alpine.nl (gelieve incl. foto). We streven er naar om je indien nodig zo snel mogelijk van de missende onderdelen of een nieuw product te voorzien.

Op maat gemaakte oordoppen

Wij stellen onze producten met de grootst mogelijke zorg samen. Heb je toch het idee dat er iets mist bij het geleverde product of beschadigd is? Klik dan hier om een aanvraag in te dienen bij schade. Klik hier in het geval dat er iets ontbreekt aan uw bestelling.  

Als het om garantie gaat, zijn er twee verschillende types garantie: pasvormgarantie en materiaalgarantie.

Pasvormgarantie

Na ontvangst van je oordoppen geldt een pasvormgarantie van drie maanden. Het is van belang dat je binnen deze periode contact met ons opneemt als je niet tevreden bent over de pasvorm of demping van je oordoppen. Klik hier om een pasvormprobleem door te geven.

Materiaalgarantie

Is er een scheur ontstaan in het materiaal van de oordop en de oordop is nog niet ouder dan 12 maanden? Dan valt dit onder de materiaalgarantie. Er zal dan een nieuwe oordop geproduceerd worden. Klik hier om een schade aan je oordoppen door te geven. Wij informeren je vervolgens verder over hoe we het probleem oplossen.

Pasvorm universele oordoppen

Voor de maatvoering van de universele oordoppen is een gemiddeld formaat oor als maatstaaf genomen. Dankzij het thermoplastische materiaal vormen de oordoppen zich naar de gehoorgang. Maar iedere gehoorgang is anders. De gehoorgang is kan wat groter of kleiner dan gemiddeld zijn.

Gaan de oordoppen erg diep in de gehoorgang en krijg je ze maar met moeite eruit?

Dan lijkt het erop dat je een wat grotere gehoorgang hebt. We adviseren om oordoppen op maat te laten maken.

Krijg je de oordoppen maar met moeite in en vallen ze er soms ook uit?

Dan is de kans groot dat je een wat kleinere gehoorgang hebt. In dit geval adviseren we om de Alpine Pluggies Kids te proberen of oordoppen op maat te laten maken.

Demping universele oordoppen

Vind je dat je oordoppen niet genoeg geluid dempen? Dit kan komen door pasvormproblemen, zoals hierboven beschreven. Het kan ook zijn dat je anders gevoelig bent voor geluiden. We adviseren dan om te kiezen voor een ander product. Hieronder vind je een overzicht van de dempingswaarden per product. Let wel op dat niet ieder product geschikt is voor elk doeleinde.

Product Demping Doeleinde
Alpine SwimSafe 10dB Zwemmen
Alpine MusicSafe Pro Wit filter = 14dB     Zilver filter = 17dB     Gouden filter = 18dB Muziek maken
Alpine MusicSafe Classic Zilver filter = 17dB    Gouden filter = 18dB Muziek maken
Alpine FlyFit 17dB Vliegen
Alpine MotoSafe Tour 17dB Motorrijden
Alpine PartyPlug 19dB Uitgaan, concerten, festivals
Alpine MotoSafe Race 20dB Motorrijden
Alpine MotoSafe Pro Zwart filter = 17dB    Rood filter = 20dB Motorrijden
Alpine PartyPlug Pro Natural 21dB Uitgaan, concerten, festivals
Alpine WorkSafe 23dB Klussen, kantoortuin
Alpine SleepSoft 25dB Slapen, studeren
Alpine Pluggies Kids 25dB Concentratie op school, zwemmen, vliegen, muziek

 

Pasvorm op maat gemaakte oordoppen

Blijven de oordoppen niet goed in je oren zitten? Of doen ze pijn? Dit is uiteraard niet de bedoeling. 

Klik hier om een pasvormprobleem door te geven. We informeren je vervolgens over de procedure voor het corrigeren van je oordoppen. 

Demping op maat gemaakte oordoppen 

De demping is te licht of te zwaar 

Hoor je met je oordoppen in te weinig of juist nog te veel? We kunnen er vaak een zwaarder of lichter filter inzetten. Stuur de oordoppen naar onderstaand adres, samen met een brief waarin je aangeeft of je een zwaarder of lichter filter wilt. Zet ook je contact- en adresgegevens in de brief. We sturen de oordoppen binnen drie werkdagen na ontvangst naar je terug. 

Alpine Hearing Protection
T.a.v. afdeling filterwissel
Amersfoortsestraat 70d
3769 AL Soesterberg 

Oordoppen lekken geluid

Heb je toch het gevoel dat je oordoppen geluid lekken en dus minder dan gewenst dempen? Klik dan hier om een pasvormprobleem door te geven. We informeren je vervolgens over de procedure voor het corrigeren van je oordoppen. 

Universele oordoppen

Wij stellen je bestelling met de grootst mogelijke zorg samen. Heb je toch een verkeerd artikel ontvangen, dan vragen we je het product te retourneren met ons herroepingsformulier. De kosten voor het terugsturen storten wij terug op je bankrekening. Vermeld hiervoor op het herroepingsformulier duidelijk jouw volledige IBAN nummer en de gemaakte kosten. Voor het nasturen van het juiste product rekenen wij uiteraard geen verzendkosten.

Oordoppen op maat

Wij stellen je bestelling met de grootst mogelijke zorg samen. Heb je toch een verkeerd artikel ontvangen, klik dan hier om de fout te melden. 

 

De meeste Alpine producten zijn voorzien van een zegel. Deze producten kunnen in verband met hygiëne niet geretourneerd worden als deze verzegeling verbroken is. Is een artikel kwalitatief niet in orde, neem dan contact met ons op.

RETOURNEREN

Je hebt een verkeerd product ontvangen

Wij stellen je bestelling met de grootst mogelijke zorg samen. Heb je toch een verkeerd artikel ontvangen, dan vragen we je het product te retourneren met ons herroepingsformulier. De kosten voor het terugsturen storten wij terug op je bankrekening. Vermeld hiervoor op het herroepingsformulier duidelijk jouw volledige IBAN nummer en de gemaakte kosten. Voor het nasturen van het juiste product rekenen wij uiteraard geen verzendkosten.

Je hebt een verkeerd product besteld

Het kan voorkomen dat je zelf een verkeerd product bij ons hebt besteld. In dat geval kun je het artikel aan ons retourneren met ons herroepingsformulier. Wij zullen de aankoopprijs en de verzendkosten van de artikelen terugstorten op je bankrekening. De verzendkosten die je zelf maakt om het product naar ons terug te sturen zijn voor je eigen rekening.

Je wilt een retourzending melden

Maak gebruik van ons herroepingsformulier. Heb je een opmerking over het product? Stuur dan eerst een e-mail naar consument@alpine.nl

Herroepingsrecht bij levering van producten

Bij de aankoop van producten heb je de mogelijkheid de overeenkomst zonder opgave van redenen te ontbinden gedurende ten minste veertien dagen. Deze termijn gaat in op de dag na ontvangst van het product door of namens jou. Tijdens deze termijn zal je zorgvuldig met het product en de verpakking omgaan. Je zal het product slechts in die mate uitpakken voor zover dat nodig is om te kunnen beoordelen of je het product wenst te behouden. Daarbij zal je de verzegeling niet breken. Als je van jouw herroepingsrecht gebruik maakt, zal je het product met alle geleverde toebehoren en in de originele staat en verpakking aan Alpine Nederland B.V. retourneren, conform de door Alpine Nederland B.V. verstrekte instructies.

Kosten in geval van herroeping

Indien je gebruik maakt van het herroepingsrecht, dien je de kosten voor de retourzending zelf te dragen. Stuur je de complete bestelling retour dan ontvang je het volledige aankoopbedrag inclusief de verzendkosten van de bestelling terug. Stuur je alleen een deel van de bestelling terug, dan zal het aankoopbedrag van het desbetreffende product exclusief de betaalde verzendkosten van de bestelling teruggestort worden. De terugbetaling geschiedt binnen 14 dagen na ontvangst van de retourzending.

De ondernemer vergoedt alle betalingen van de consument, inclusief eventuele leveringskosten door de ondernemer in rekening gebracht voor het geretourneerde product, onverwijld doch binnen 14 dagen volgend op de dag waarop de consument hem de herroeping meldt. Tenzij de ondernemer aanbiedt het product zelf af te halen, mag hij wachten met terugbetalen tot hij het product heeft ontvangen of tot de consument aantoont dat hij het product heeft teruggezonden, naar gelang welk tijdstip eerder valt. De ondernemer gebruikt voor terugbetaling hetzelfde betaalmiddel dat de consument heeft gebruikt, tenzij de consument instemt met een andere methode. De terugbetaling is kosteloos voor de consument.

Uitsluiting herroepingsrecht

Indien je niet over een herroepingsrecht beschikt, kan dit door Alpine Nederland B.V. alleen worden uitgesloten indien Alpine Nederland B.V. dit duidelijk in het aanbod, tijdig voor het sluiten van de overeenkomst, heeft vermeld.

Top