Hoe moet ik de oordopjes indoen?

Voor het inbrengen kan de meegeleverde inbrenghuls gebruikt worden.

De inbrenghuls is een plastic buisje met een opening aan de onderkant. Door deze opening is het mogelijk om de inbrenghuls over het steeltje van de oordop te schuiven. Plaats de oordop op de inbrenghuls en trek daaropvolgend het oor een beetje omhoog. Plaats nu met een draaiende beweging de oordop in het oor totdat de oordop goed aansluit. Vervolgens blijft de oordop correct in het oor zitten en kan je de inbrenghuls weer rustig terugtrekken. Deze instructies zijn ook te lezen bij de handleiding van het product (bijv. Alpine PartyPlug of Alpine MotoSafe. Om naast deze instructies het proces nog beter in beeld te brengen, is er een video opgenomen dat precies mooi in kaart brengt hoe je het beste de oordoppen kunt indoen.

Hoe kan ik mijn oordoppen schoonmaken?

Maak de oordoppen schoon met Alpine Clean of met lauwwarm water en zeep.

Alpine Clean is een desinfecterende reinigingsspray op basis van gedenatureerde ethylalcohol. Na het inspuiten van de oordoppen met Alpine Clean worden de meeste bacteriën en virussen in een paar minuten gedood waardoor de oordop weer schoon is. Goed en regelmatig reinigen verlengt de levensduur van de oordoppen. Alpine Clean is zowel geschikt voor de universele producten als voor de oordoppen op maat.

Hoeveel dempen de filters in mijn otoplastieken?

Voor de otoplastieken zijn er vijf filters te gebruiken, die per kleur een andere dempingswaarde hebben.

In onderstaande tabel zie je de gemiddelde dempingswaarde bij een gegeven frequentie in Hz.

H84M84L84SNR84
F4 geel2211414
F6 blauw2415818
F7 groen27191423
F8 rood28211725
F10 wit28222026

Dempingswaarden gemeten door TNO volgens EN 352-2 (1993) en berekend volgens ISO 4869- 2a.

In deze tabel zie je de diverse toepassingen voor ieder filter.

Zware en lichte demping

OtoplastiekenF10 WitF8 RoodF7 GroenF6 BlauwF4 geel
Blaasinstrumentxx
DJx
Doe-het-zelvenxx
Drummenx
Grasmaaienx
Hogedrukreinigersxx
Houtindustriexx
Lichte industriex
Metaalbewerkingxx
Motorrijdenxx
Openbare werkenxx
Schietenx
Slapen/rustenxx
Snurkenx
Studeren/concentratiexx
Transportindustriex
Uitgaan, concert, festivalxx
Zware industriex
Zingenx
Zwembadx
Wat is het verschil tussen de PartyPlug, de MusicSafe Classic en de MusicSafe Pro?

De oordopjes die voor de MusicSafe Classic en de MusicSafe Pro worden gebruikt zijn hetzelfde maar het oordopje van de PartyPlug is iets anders.

Het verschil zit daarnaast voornamelijk in het aantal geleverde filters. De MusicSafe Classic en de MusicSafe Pro zijn speciaal voor muzikanten ontworpen. De MusicSafe Classic bevat twee paar verschillende filters met verschillende dempingswaardes en de MusicSafe Pro bevat drie paar verschillende filters met verschillende dempingswaardes. Op die manier kan je als muzikant afhankelijk van waar je speelt (studio of podium bijvoorbeeld) en afhankelijk van welk instrument je bespeelt je eigen demping bepalen. De PartyPlug is bedoeld voor uitgaan, concerten en festivals en bevat één set filters. Daarnaast verschillen de opbergdoosjes van de drie producten en kan je het opbergdoosje van de MusicSafe Pro in je eigen stijl pimpen. Ten slotte krijg je alleen bij de MusicSafe Pro een reserve oordopje en een koordje.

De verschillen in een tabel:

PartyPlugMusicSafe ClassicMusicSafe Pro
Aantal filtersets123
Dempingswaardes; SNRSNR=19Zilveren filter: SNR=17
Gouden filter: SNR=18
Witte filter: SNR=14
Zilveren filter: SNR=17
Gouden filter: SNR=18
Kleur oordopTransparant, wit, zilvergrijs of zwartWitWit, zilvergrijs of zwart
Soort opbergdoosjeMiniboxxTravelbox de luxeMusicSafe Pro Box
Mogelijkheid om doosje te personaliserenNeeNeeJa
Reserve oordopjeNeeNeeJa
KoordjeNeeNeeJa
Prijs€ 12,95€ 18,95€ 24,95
Welke oordopjes zijn het beste?

Alpine heeft filteroordopjes, schuimoordopjes en op maat gemaakte oordopjes (otoplastieken) in haar assortiment. Filter-oordopjes en schuimoordopjes zijn universeel en passen in elk oor.

Otoplastieken
Deze oordoppen worden helemaal op maat van jouw gehoorgang gemaakt. Hierdoor is de pasvorm ideaal. Otoplastieken worden gemaakt in een laboratorium en er komt veel handwerk aan te pas. Alpine heeft vijf verschillende filtersets met variërende demping. De prijs van deze oordoppen ligt een stuk hoger dan van universele oordopjes. Otoplastieken zijn ideaal voor mensen die heel veel gehoorbescherming dragen. Bijvoorbeeld motorrijders (woon- werkverkeer), mensen die slecht slapen (snurken), mensen die overgevoelig zijn voor geluid, dj’s, etc. Otoplastieken gaan vele jaren mee en zijn een goede investering voor je oren!

Filteroordopjes
Alpine heeft een uitgebreide range universele oordopjes met filters. Deze passen in elk oor en zijn gemaakt van het unieke AlpineThermoShape materiaal. Door de warmte van je oren passen de oordopjes zich aan de vorm van je gehoorgang aan. In alle oordopjes zitten speciale AlpineAcousticFilters die je gehoor beschermen tegen overmatig en schadelijk geluid, maar er voor zorgen dat je nog wel voldoende van je omgeving blijft horen. Bij dagelijks gebruik gaat een setje gemiddeld enkele maanden mee. Gebruik je de oordopjes af en toe, dan heb je er jaren plezier van.

Alpine heeft slaap oordopjesoordopjes voor reizenoordopjes voor zwemmenoordopjes voor doe-het-zelversoordopjes voor het uitgaanoordopjes voor kinderenoordopjes voor motorrijders en oordopjes voor muzikanten.

Schuimoordopjes
Deze oordopjes passen in elk oor, maar hebben geen filters. Ze zijn bedoeld voor eenmalig gebruik.

Wat is beter: harde of zachte gehoorbeschermers?

Bij oordoppen op maat is er de keuze uit harde en zachte oordoppen. Alpine adviseert om zachte op maat gemaakte oordoppen te nemen.

Zachte gehoorbeschermers hebben de volgende voordelen:

 • Een perfecte pasvorm;
 • Een lange levensduur;
 • Ze kunnen niet breken;
 • Goede communicatieaansluitingen mogelijk (zoals portofoon);
 • Geen last met praten of kauwbewegingen.

Als nadeel van zachte otoplastieken kan worden ervaren dat het inbrengen stroever gaat.

Harde gehoorbeschermers hebben slechts de volgende voordelen:

 • Ze gaan makkelijk in en uit het oor;
 • Ze zijn makkelijk schoon te houden.

Harde otoplastieken hebben ook meer nadelen:

 • Het voelt hard in het oor;
 • De oordoppen kunnen breken of er kunnen stukjes los laten;
 • De oordoppen kunnen door spraak uit het oor komen;
 • Er zijn minder goede oplossingen voor communicatieaansluitingen.
Hoe kan ik mijn op maat gemaakte oordoppen schoonmaken?

De otoplastieken kun je het beste met Alpine Clean schoonmaken. Alpine Clean is een desinfecterende reinigingsspray op basis van gedenatureerde ethylalcohol.

Na het inspuiten van de oordoppen met Alpine Clean worden de meeste bacteriën en virussen in een paar minuten gedood waardoor de oordoppen weer schoon zijn. Het goed en regelmatig reinigen verlengt de levensduur van de oordoppen.

Mijn otoplastieken zitten niet goed in het oor, wat moet ik doen?

In het begin zullen de nieuwe otoplastieken wat stroef aanvoelen, maar als je ze een aantal keren hebt gebruikt, zullen ze soepeler je oren in gaan.

Wat vaak helpt is om de oordoppen een beetje vochtig te maken voordat je ze in doet. Lukt het dan nog niet, of zitten je oordoppen niet lekker, neem dan even contact met ons op via het contactformulier of telefoonnummer 0346-333350.

De oordopjes passen niet goed in mijn oren. Wat nu?

Ieder oor is anders en uniek. Voor de productie van onze universele oordoppen is een gemiddeld oor als maatvoering gebruikt.

Alle universele oordoppen van Alpine zijn gemaakt van het unieke AlpineThermoShape materiaal. Door de warmte van het oor passen de oordoppen zich aan de vorm van de gehoorgang aan.

Als het oordopje te ver uit je oor steekt trek dan voorzichtig het filter er uit. Knip vervolgens een klein stukje van het steeltje af. Zorg dat je het recht afknipt want anders zal het filter niet meer goed aansluiten. Plaats daarna het filter aan dezelfde kant weer terug. Let op: dit geldt niet voorAlpine SleepSoft en voor Alpine FlyFit.

Bekijk de uitgebreide gebruiksaanwijzing:

Is het niet veel beter om altijd voor de hoogste demping te gaan?

Wanneer je zo min mogelijk wilt horen dan is de hoogste demping inderdaad een aanrader.

In andere gevallen wil je goed beschermd zijn tegen overmatig schadelijke geluiden, zonder dat er teveel rest geluid wordt geblokkeerd. Hiervoor hebben we filters ontwikkeld die bepaalde tonen dempen en bepaalde tonen niet. Zo kun je bijvoorbeeld gehoorschadevrij motorrijden, maar toch overig verkeer, je motor, een sirene en toeteren blijven horen. Of veilig een concert bezoeken of gaan stappen, zonder verlies van muziek kwaliteit en spraakverstaanbaarheid.

Waarom is te veel demping niet goed?

Te veel demping kan een te afgesloten gevoel veroorzaken, omdat dit de meeste tonen blokkeert. Het kan eventueel ook desoriëntatie, duizeligheid en/of misselijkheid veroorzaken. Je kunt door het compleet afsluiten van de oordop ook sneller vermoeid raken.

In bepaalde gevallen wil je goed beschermd zijn tegen overmatig schadelijke geluiden, zonder dat er te veel rest geluid wordt geblokkeerd. Hiervoor hebben we filters ontwikkeld die bepaalde tonen dempen en bepaalde tonen niet. Zo kun je bijvoorbeeld gehoorschadevrij motorrijden, maar toch overig verkeer, je motor, een sirene en toeteren blijven horen. Of veilig een concert bezoeken, zonder verlies van muziek kwaliteit en spraakverstaanbaarheid.

Hoe zie ik welke oordop voor mijn linker en welke voor mijn rechter oor is?

De oordop met het rode stipje is de rechter oordop.

Heb je:

 • Blauwe otoplastieken:
 • De rechter oordop heeft een rode stip.
 • Kleurloze otoplastieken:
 • De rechter oordop heeft een rode stip.
 • Rode otoplastieken:
 • De linker oordop heeft een blauwe stip.
Verkopen jullie ook waterdichte oordoppen?

Ja, wij verkopen ook waterdichte oordoppen. Speciaal voor het zwemmen hebben wij de SwimSafe ontwikkeld.

Deze oordoppen voorkomen dat je water in je oor krijgt. De oordoppen blijven bovendien drijven en zijn ook heel geschikt om mee te douchen. Daarnaast kunnen de oordoppen ook zeer goed worden gebruikt tijdens het beoefenen van watersporten als surfen, zeilen, kitesurfen, wakeboarden etc. Ook de Pluggies Kids, speciaal voor kinderen of mensen met een kleine gehoorgang, zijn goed geschikt om mee te zwemmen, te douchen of watersporten mee uit te oefenen.

Levertijd

Bestellingen binnen Nederland, die op werkdagen voor 16:00 betaald zijn, worden dezelfde dag verstuurd. Bij een normaal verloop zal de bestelling de volgende dag geleverd worden.

Bestelling naar België die op werkdagen voor 16:00 uur betaald zijn worden ook dezelfde dag nog verstuurd. Het versturen naar België duurt 3 tot 5 werkdagen.

Hoelang gaat mijn gehoorbescherming gemiddeld mee?

Bij goede reiniging en verzorging gaan otoplastieken gemiddeld zo’n vijf jaar mee. Je hele leven blijven je oren groeien waardoor de vorm van je oor verandert.

Daardoor kunnen je oordopjes losser gaan zitten en dat heeft gevolgen op de demping. Daarom adviseren wij om regelmatig je oordoppen te laten testen. Dit kan gratis bij ons in Soesterberg. Maak daarvoor een afspraak via het contactformulier of tel. 0346-333350.

Wat is het verschil tussen otoplastieken en op maat gemaakte oordoppen?

Hier zit geen verschil tussen. Met otoplastieken en op maat gemaakte oordoppen wordt hetzelfde bedoeld.

Oordoppen op maat hebben veel voordelen ten opzichte van universele producten. De op maat gemaakte oordoppen worden, in tegenstelling tot de universele oordoppen, speciaal op jouw gehoorgang gemaakt. Doordat de oordoppen precies in jouw gehoorgang zullen vallen zitten ze erg comfortabel. De precieze pasvorm, gemaakt op jouw oor, zal bovendien bijdragen aan een perfecte demping. Doordat de oordoppen geheel aansluiten zal er geen geluid langs de oordop ‘lekken’. De nauwkeurige pasvorm zorgt zodoende voor een perfecte demping. Bovendien vallen de op maat gemaakte oordoppen goed weg waardoor ze niet zullen opvallen. Het zachte materiaal van onze op maat gemaakte oordoppen verhogen bovendien het draagcomfort. Alpine biedt een groot assortiment aan oordoppen op maat. Maak een afspraak voor het maken van afdrukken voor jouw op maat gemaakte oordoppen.

Ik wil graag mijn filters verwisselen. Hoe doe ik dat?

Wanneer je een ander filter in je zachte otoplastieken wenst dan mag je de oordoppen naar ons opsturen.

Om schade aan de oordoppen te voorkomen kan je de filters helaas niet zelf verwisselen. Het wisselen van de filters is bij Alpine altijd kosteloos mogelijk. Vermeld bij het opsturen duidelijk jouw naam, adres en of je een zwaarder of lichter filter wenst. Binnen twee werkdagen sturen wij je de otoplastieken weer retour. Je mag de oordoppen sturen naar het volgende adres:

Alpine Nederland BV
t.a.v. Michel
Amersfoortsestraat 70D
3769AL Soesterberg

Heb je de MEP2G Musician Ear Plug dan kan je wel zelf het filter veranderen. Neem daarvoor contact met ons op via telefoonnummer 0346-333350 of het contactformulier.

Waar kan ik de oordoppen aan laten meten?

Je kan de otoplastieken onder andere bij ons in Soesterberg aan laten meten.

Maak daarvoor een afspraak via het afspraakformulier of telefoonnummer 0346-333350.

Wat moet ik doen bij verlies/diefstal van mijn otoplastieken?

Als je bij de aankoop van je otoplastieken een verliesregeling hebt afgesloten, dan heb je bij de uitlevering van je otoplastieken een verliescertificaat ontvangen.

Als je de otoplastieken kwijt bent geraakt, heb je gelukkig nog de afdrukken van het aanmeten. Print het “Verliesformulier otoplastieken” uit, vul het in en stuur de in het document vermelde zaken inclusief het formulier naar ons toe. Meer informatie over de vervolgstappen vind je in het document zelf.

Kan ik mijn oordoppen laten testen op lekken?

Als je twijfelt of je oordoppen (nog) goed afsluiten kan je ze laten testen op ‘lekdichtheid’. Alpine heeft hiervoor speciale testapparatuur ontwikkeld.

Een dergelijke lektest kan gratis bij ons in Soesterberg. Maak daarvoor een afspraak via telefoonnummer 0346-333350 of het contactformulier.

Alpine staat elk jaar in februari vier dagen op de Motorbeurs in Utrecht. Tijdens deze beurs is het altijd gratis mogelijk om je otoplastieken te laten testen.

Wat is het verschil tussen Alpine Clean en reinigingstabletten?

Reinigingstabletten laten kalkresten achter op/in de otoplastiek. De kalkresten kunnen verstoppingen in het filter veroorzaken en de huid gaan irriteren.

Alpine Clean is een reinigingsmiddel op basis van alcohol en laat deze sporen niet na. Na het inspuiten van de oordoppen met Alpine Clean worden de meeste bacteriën en virussen in een paar minuten gedood waardoor de oordop weer schoon is. Het goed en regelmatig reinigen verlengt de levensduur van de oordoppen. Gebruik daarom Alpine Clean om je oordoppen goed schoon te houden.

Na verloop van tijd ga ik meer geluid horen, kan ik een zwaarder filter krijgen?

Ja, het is altijd mogelijk om een ander filter te laten plaatsen. Ook is het verstandig om een lektest uit te laten voeren. Als een otoplastiek lekt, laat hij meer geluid door en ga je dus ook meer geluiden horen.

Wanneer je een ander filter in je otoplastieken wenst dan mag je de oordoppen naar ons opsturen. Vermeld daarbij duidelijk jouw naam, adres en of je een zwaarder of lichter filter wenst. Binnen twee werkdagen sturen wij je de otoplastieken weer retour. Je mag de oordoppen sturen naar het volgende adres:

Alpine Nederland BV
t.a.v. Michel
Amersfoortsestraat 70D
3769AL Soesterberg

Kan ik van otoplastieken oorontsteking krijgen?

Nee, van de otoplastieken zelf kan je geen oorontsteking krijgen. De op maat gemaakte oordoppen zijn namelijk behandeld met een anti allergische coating.

Als je otoplastieken niet goed schoonmaakt dan loop je wel risico op een oorontsteking. Gebruik daarom altijd Alpine Clean om de oordoppen goed schoon te houden, of reinig de oordoppen regelmatig met lauwwarm water.

Hoelang duurt het voordat ik mijn otoplastieken binnen heb?

Na het aanmeten worden de afdrukken naar het laboratorium gestuurd.

Het duurt dan ongeveer vier weken om de otoplastieken bij jou op de deurmat te leveren. De oordoppen worden met PostNL verzonden en passen door de brievenbus.

Hoelang duurt het aanmeten van de oordoppen?

Het aanmeten van oordoppen duurt ongeveer 15 minuten.

Hoe wordt gecontroleerd of mijn oordop lekt?

Voor de lektest wordt eerst het filter uit je oordop gehaald. De oordop doe je in je oor en de lektester wordt via een slangetje aan je oordop bevestigd.

De lektester brengt de ruimte in je gehoorgang (tussen jouw trommelvlies en de otoplastiek) met lucht op een overdruk van een paar milliBar. Hier voel je bijna niks van. Als de otoplastiek nog goed is zou deze ruimte afgesloten moeten zijn. Als de druk in je gehoorgang voor een aantal seconden stabiel blijft is de otoplastiek nog 100% goed afgesloten. Mocht de druk veranderen dan is er sprake van lekkage en beschermt je oordop niet meer voldoende. Je kunt dan ter plekke nieuwe oordoppen aan laten meten.

Hoe plaats ik de otoplastieken in mijn oren en hoe haal ik ze eruit?

Op onze website vind je een uitgebreide handleiding. Deze gebruiksaanwijzing is ook mee gestuurd met de otoplastieken.

In het oor plaatsen

Blauwe otoplastieken: De rechter oordop heeft een rode stip.

Kleurloze otoplastieken: De rechter oordop heeft een rode stip.

Rode otoplastieken: De linker oordop heeft een blauwe stip.

Neem de beschermer tussen duim en wijsvinger. Het smalle deel van de beschermer wijst naar de wang. Duw met een rustig naar achteren draaiende beweging de beschermer in het oor, zodanig dat deze goed aansluit.

Uit het oor nemen

Maak een drukkende beweging aan de onderkant van je oor achter je oorlelletje. De beschermer komt nu vanzelf los waarna je deze met een draaiende beweging uit het oor kunt nemen.

 

Hoe gaat dat precies als ik oordoppen op maat wil laten maken?

Via het contact-/afspraakformulier of telefoonnnummer 0346-333350 kan je een afspraak met ons maken voor het maken van afdrukken van je oren.

Op de afspraak zullen we naar aanleiding van je wensen, de uitvoering van de gehoorbescherming bepalen. Denk daarbij aan gebruiksdoel van de oordoppen, de dempingswaardes en daarmee de juiste filters, de kleur van de oordop en overige wensen als een draagkoord.

Vervolgens controleren we je gehoorgangen. Mocht je vaak last hebben van oorsmeer laat dan voor je komst even je oren controleren en eventueel uitspuiten door de huisarts. Als je oren schoon zijn wordt er een watje in ieder oor geplaatst. Bij de volgende stap wordt het oor gevuld met afdrukmateriaal. Dit afdrukmateriaal is na ongeveer drie minuten uitgehard waarna we de afdrukken kunnen verwijderen. De afdrukken worden vervolgens naar het laboratorium verzonden. Na circa drie à vier weken zullen de otoplastieken bij je thuis worden afgeleverd. De oordoppen worden met PostNL verzonden en passen door de brievenbus.

Maak een afspraak voor oordoppen op maat of bel 0346-333350.

Wie komt mijn (oordoppen-)bestelling bezorgen?

Bestellingen tot € 50,- worden met PostNL verzonden.

Tevens worden de otoplastieken met PostNL verzonden ondanks het feit dat de prijs hoger kan liggen dan € 50,-. Voor de betrouwbaarheid van PostNL kijk je op: Kwaliteit Postbezorging.

Bestellingen hoger dan € 50,- worden met Seabourne Express verzonden. Deze worden binnen Nederland op werkdagen de volgende werkdag aangeboden. Ben je niet thuis? Dan laten ze een briefje achter en wordt het pakketje nog een tweede en derde maal aangeboden. Na de derde keer moet je contact opnemen met Seabourne.

Past mijn bestelling door de brievenbus?

Je pakketje past in de meeste gevallen door de brievenbus. Je winkelmandje laat direct de verzendkosten zien.

Bestellingen van minder dan € 20,- en die door de brievenbus passen hebben € 2,50 verzendkosten. Bestel je meerdere producten en twijfel je of het pakketje niet te groot is? Neem dan even contact met ons op via tel. 0346-333350 of het contactformulier.

Mijn kortingscode werkt niet. Wat nu?

Controleer of je geen typefouten hebt gemaakt.

Lukt het dan nog niet neem dan contact op met ons via het contactformulier of telefoonnummer 0346 – 333350.

Kan ik mijn product retourneren?
De meeste Alpine producten zijn om begrijpelijke hygiënische redenen voorzien van een zegel. Deze producten kunnen niet geretourneerd worden indien deze verzegeling verbroken is. Mocht een artikel technisch defect zijn, dan kun je contact met ons opnemen.

Regels omtrent retourneren

Je hebt een verkeerd product ontvangen

Wij stellen je bestelling met de grootst mogelijke zorg samen. Mocht je desondanks toch een artikel krijgen dat je niet hebt besteld dan willen we je vragen dit aan ons te retourneren met ons herroepingsformulier. De verzendkosten storten wij terug op je bankrekening. Voor het alsnog toesturen van het juiste product rekenen wij uiteraard geen verzendkosten.

Je hebt een verkeerd product besteld

Het kan voorkomen dat je zelf een verkeerd product bij ons hebt besteld. In dat geval kun je het artikel aan ons retourneren met ons herroepingsformulier. Wij zullen de aankoopprijs en de verzendkosten van de artikelen terugstorten op je bankrekening. De verzendkosten die je zelf maakt om het product naar ons terug te sturen zijn voor je eigen rekening.

Je wilt een retourzending melden

Voordat je jouw bestelling terugstuurt dien je eerst telefonisch of per e-mail contact met ons op te nemen om je retourzending te melden. Je kunt e-mailen of bellen naar 0346 – 333350. Vergeet niet om gebruik te maken van ons herroepingsformulier.

Herroepingsrecht bij levering van producten

Bij de aankoop van producten heb je de mogelijkheid de overeenkomst zonder opgave van redenen te ontbinden gedurende ten minste veertien dagen. Deze termijn gaat in op de dag na ontvangst van het product door of namens jou.

Tijdens deze termijn zal je zorgvuldig met het product en de verpakking omgaan. Je zal het product slechts in die mate uitpakken voor zover dat nodig is om te kunnen beoordelen of je het product wenst te behouden. Daarbij zal je de verzegeling niet breken. Indien je van jouw herroepingsrecht gebruik maakt, zal je het product met alle geleverde toebehoren en in de originele staat en verpakking aan Alpine Nederland B.V. retourneren, conform de door Alpine Nederland B.V. verstrekte instructies.

Kosten in geval van herroeping

De ondernemer vergoedt alle betalingen van de consument, inclusief eventuele leveringskosten door de ondernemer in rekening gebracht voor het geretourneerde product, onverwijld doch binnen 14 dagen volgend op de dag waarop de consument hem de herroeping meldt. Tenzij de ondernemer aanbiedt het product zelf af te halen, mag hij wachten met terugbetalen tot hij het product heeft ontvangen of tot de consument aantoont dat hij het product heeft teruggezonden, naar gelang welk tijdstip eerder valt. De ondernemer gebruikt voor terugbetaling hetzelfde betaalmiddel dat de consument heeft gebruikt, tenzij de consument instemt met een andere methode. De terugbetaling is kosteloos voor de consument.

Uitsluiting herroepingsrecht

Indien je niet over een herroepingsrecht beschikt, kan dit door Alpine Nederland B.V. alleen worden uitgesloten indien Alpine Nederland B.V. dit duidelijk in het aanbod, tijdig voor het sluiten van de overeenkomst, heeft vermeld.

Is de webshop wel veilig?

Alpine.nl is een beveiligde website. Onze webshop is erkend door Stichting Webshop Keurmerk. Daarnaast maken we gebruik van een Secure Socket Layer (HTTPS).

Alle gegevens van Alpine staan openbaar. Onze gegevens kun je te allen tijde opvragen via www.kvk.nl (Alpine Gehoorbescherming). Daarnaast zijn wij op vele manieren te bereiken. Dit kan namelijk via het contactformulier op de website, door te bellen naar 0346-333350 of via onze social media kanalen zoals Facebook en Twitter.

Stichting Webshop Keurmerk

Het bestelgemak en de service van onze webshop is erkend door Stichting Webshop Keurmerk. Dat is een keurmerk voor betrouwbare webshops die voldoen aan de Europese en Nederlandse wet- en regelgeving en aan de Keurmerk-code. Doordat Alpine.nl door het onafhankelijke Stichting Keurmerk is goedgekeurd, ben je gegarandeerd dat je veilig kan betalen en dat je privacy is gewaarborgd.

Beveiligde HTTPS website

Op Alpine.nl wordt er tevens gebruik gemaakt van HTTPS. Dit wil zeggen dat onze website volledig is beveiligd. In de adresbalk in de browser kan je dit te allen tijde herkennen aan de groene HTTPS en een hangslot (zie hieronder). Op deze manier kan je veilig het contactformulier invullen of producten in onze webshop bestellen, zonder dat gegevens worden opgeslagen.

Alpine beveiligde HTTPS website
SSL Secure Connection

Ik heb een verkeerd product gekregen. Wat nu?

Wij stellen jouw bestelling met de grootst mogelijke zorg samen. Mocht je desondanks toch een artikel toegestuurd krijgen dat je niet hebt besteld dan kunt je dit aan ons retourneren.

De verzendkosten die wij hanteren storten wij terug op jouw bankrekening. Voor het alsnog toesturen van het juiste product rekenen wij uiteraard geen verzendkosten. Neem voor de juiste afhandeling contact met ons op via het contactformulier of tel. 0346-333350. Lees meer over retourneren.

Betaal ik verzendkosten?

De verzendkosten zijn standaard € 2,95 en vanaf een orderbedrag van € 20,- betaal je geen verzendkosten. Dit geldt alleen voor producten binnen Nederland en België en die door de brievenbus passen. Deze bestellingen worden met PostNL verstuurd waardoor er geen track & trace code beschikbaar is.

Voor producten die niet door de brievenbus passen, betaal je meer verzendkosten. Het betreft de Peltor Kid, Vulcanet en Mutt Muffs. Hieronder vind je een overzicht van de leveringskosten per land:

Nederland€ 5,52Letland€ 32,63
België€ 8,16Litouwen€ 32,63
Bulgarije€ 32,63Luxemburg€ 14,78
Cyprus€ 60,50Malta€ 60,50
Denemarken€ 23,91Monaco€ 14,78
Duitsland€ 7,91Oostenrijk€ 14,78
Engeland€ 14,78Polen€ 32,68
Estland€ 32,63Portugal€ 32,63
Finland€ 32,63Roemenië€ 32,63
Frankrijk€ 14,78Slowakije€ 32,63
Griekenland€ 23,91Slovenië€ 32,63
Hongarije€ 32,63Spanje€ 23,91
Ierland€ 23,91Tsjechië€ 32,63
Italië€ 23,91Zweden€ 23,91
Wat is een inbrenghuls?

Een inbrenghuls is een plastic buisje met een opening aan de onderkant, die je kan gebruiken om de oordoppen op een correcte manier in het oor te plaatsen.

Om het inbrengen van oordoppen in de oren nog makkelijker te maken heeft Alpine een speciale inbrenghuls ontwikkeld. Uit onderzoek blijkt namelijk dat sommige consumenten het lastig vinden om de oordoppen enkel met de vingers in te doen. Dus om het eenvoudiger te maken hebben wij ervoor gezorgd dat er nu standaard bij al onze universele oordoppen een inbrenghuls wordt meegeleverd.

De inbrenghuls is dus een plastic buisje met een opening aan de onderkant. Door deze opening is het mogelijk om de inbrenghuls over het steeltje van de oordop te schuiven. Aan de bovenkant van de inbrenghuls bevindt zich ook een gaatje, waardoor er een kogelkoordje of elastiek door heen kan. Dit is handig voor wat betreft het bewaren bij de Miniboxx.

De inbrenghuls kan het proces van de oordop inbrengen versoepelen. Soms komt het ook voor dat het wel zonder de inbrenghuls lukt, maar dat is uiteraard geen probleem. Het is niet ‘verplicht’ om de inbrenghuls te gebruiken, maar voor de consumenten die het wel lastig vinden bieden wij uiteraard een mooie oplossing.

Kan ik de filters van mijn universele oordoppen verwisselen?

De MotoSafe, MusicSafe Classic en MusicSafe Pro worden geleverd met meerdere filtersets met verschillende dempingswaardes.

De filters kun je zelf makkelijk wisselen. Houd de oordop stevig vast en trek langzaam het gekleurde filter eruit. Daarna kun je een ander filter in de oordop plaatsen.

Bewaar de andere filters in het meegeleverde doosje of etui.

Hoe bewaar je de inbrenghuls bij de Miniboxx?

De inbrenghuls is uitgerust met een gaatje aan de bovenkant. Door middel van het gaatje is het mogelijk om een kogelkoordje of elastiek er doorheen te halen en samen met de Miniboxx te bewaren.

Zo kan je én je oordoppen veilig opbergen in de Miniboxx én de inbrenghuls meenemen en gebruiken als je de oordoppen wilt in doen.

Opbergbox, inbrenhuls en sleutelhanger

De Muffy of Muffy Smile is te klein en/of past niet. Wat nu?

De Alpine Muffy,  Alpine Muffy Smile en Muffy Music zijn inklapbaar en verstelbaar. Hierdoor is het mogelijk om de oorkappen groter of kleiner te maken zodat het wel past.

De oorkappen zitten ingeklapt in de verpakking. Zo is hij namelijk makkelijk te versturen, mee te nemen en op te bergen. De oorkappen zijn speciaal voor kinderen gemaakt en dan kan het zo op het eerste oog niet opvalt dat de oorkappen verstelbaar zijn. Er is bewust gekozen om de oorkappen verstelbaar te maken, zodat deze kunnen meegroeien met het kind.

Doordat de oorkappen te verstellen zijn kan die groter of kleiner gemaakt worden. In de gebruiksaanwijzing van de Muffy en de Muffy School is te zien hoe de oorkappen te verstellen zijn. De onderstaande afbeelding is onderdeel van de gebruiksaanwijzing en hierop is goed visueel te zien hoe het mogelijk is om de oorkappen uit te schuiven. Op deze manier kan de Muffy of de Muffy Smile niet te klein zijn en zullen de oorkappen perfect aansluiten op het hoofdje van het kind of jongvolwassenen.

Oorkappen voor kinderen

Hoe ziet het verjaardag, Sinterklaas en Kerst inpakpapier eruit?

Speciaal voor verjaardagen, Sinterklaas en Kerst pakt Alpine de bestellingen in. Op deze pagina kan je al het inpakpapier bekijken.

Cadeautjes inpakken

Laat Alpine de producten inpakken tot een leuk cadeautje. Met speciaal inpakpapier wordt er een mooie creatie van gemaakt. Zo komt er altijd een extraatje op de verpakking, zoals een bloemetje of bolletje bij de verjaardag, een pietje bij Sinterklaas en een Kerstman bij Kerst. Het ingepakte cadeau wordt in een stevige envelop verpakt zodat het cadeau netjes wordt afgeleverd. De factuur zit uiteraard los van het cadeau in de envelop.

Verjaardagscadeau inpakpapier

Het hele jaar door is het mogelijk om je Alpine producten voor € 0,99 met speciaal verjaardagsinpakpapier te laten inpakken (zie afbeelding 1).

Ingepakte Alpine oordoppen met verjaardag inpakpapier
Afbeelding 1: Verjaardagsinpakpapier

Sinterklaas inpakpapier

Vanaf 14 november tot en met 5 december is het voor € 0,50 mogelijk om je Alpine producten met speciaal Sinterklaas inpakpapier te laten inpakken (zie afbeelding 2).

Sinterklaas inpakpapier met een pietje erop
Afbeelding 2: Sinterklaas inpakpapier

Kerst inpakpapier

Vanaf 6 december tot en met 27 december is het mogelijk om je Alpine producten met speciaal Kerst inpakpapier te laten inpakken (zie afbeelding 3).
Speciaal inpakpapier voor de Kerst
Afbeelding 3: Kerst inpakpapier

N.B.

Deze foto’s van de ingepakte cadeaus dienen alleen ter illustratie. Aan de getoonde foto’s kunnen geen rechten worden ontleend.

Op welke manieren kan ik betalen?

Je kunt bij ons betalen met iDEAL, PayPal, Mastercard, VISA, Bancontact/Mister Cash, achteraf betalen met Klarna of door middel van een bankoverschrijving*.

iDEAL

Heb je toegang tot internetbankieren bij ABN AMRO, ASN Bank, Friesland Bank, ING, Rabobank, SNS Bank, SNS Regio Bank of de Triodos Bank? Dan kun je zonder speciale software gebruikmaken van iDEAL, de makkelijkste manier van betalen op internet.

De voordelen op een rij:
Snel, simpel en veilig online betalen via je eigen bank.
Op werkdagen voor 16:00 uur met iDEAL besteld, gelijk verzonden.
iDEAL is bij ons volledig gratis

Achteraf betalen met Klarna Factuur

Koop nu – betaal pas over 14 dagen! Als je kiest voor Klarna Factuur ontvang je altijd eerst het product thuis en heb je 14 dagen de tijd om te betalen. De factuur vind je bij jouw bestelling. De betaling hiervan dien je binnen 14 dagen aan Klarna te voldoen, zoals aangegeven op de factuur. Door voor deze betaalmethode te kiezen ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden van Klarna Factuur. De betaaltermijn is onafhankelijk van de retourtermijn van 14 dagen. Na het voldoen van de factuur blijf je het recht houden om binnen 14 dagen te retourneren.

PayPal

PayPal maakt het mogelijk om zonder het gebruik van creditcard- of bankgegevens snel, veilig en gemakkelijk betalingen te doen en ontvangen.

Creditcard

Betalen met Mastercard & VISA is beschikbaar.

Bancontact/Mister Cash

Bancontact of Mister Cash zijn Belgische betaalkaarten. Door middel van een PIN-code kan je met deze kaart elektronische betalingen doen in winkels, stations, autowegentol, tankstations, drank- of andere automaten. Ook kan er geld mee uit de automaat worden gehaald. Meestal is aan deze elektronische betaalkaart ook een proton-functie verbonden (= elektronische portemonnee).

SOFORT Banking

SOFORT Banking is de directe betaalmethode van SOFORT AG. Met SOFORT Banking kun je al tijdens de bestelling een overschrijving via je online banking maken. Ervaar hoe eenvoudig en snel je met SOFORT Banking kunt betalen en waarom het door de TÜV gecertificeerde betaalsysteem je optimale veiligheid biedt. Immers, bij betalingen op het internet heeft veiligheid de hoogste prioriteit.

*Achteraf betalen met een bankoverschrijving
Scholen hebben bij een bestelling van de Muffy Smile de mogelijkheid om te betalen door middel van een bankoverschrijving. Bij de bestelling kies je voor de betaalmethoden ‘bankoverschrijving’. Dit geeft de mogelijkheid om na ontvangst van de producten, binnen 14 dagen te betalen middels een elektronische overboeking of een overschrijvingsformulier van de bank.

Kan ik een draagkoordje krijgen bij de universele dopjes?

Ja, de MusicSafe Pro en de WorkSafe worden standaard met een koord geleverd en in onze webshop kan je het draagkoordje ook los kopen.

Het draagkoord kan je eenvoudig vastklikken aan iedere universele Alpine filteroordop. Het koordje is niet geschikt voor andere oordoppen dan Alpine oordoppen. Bij de op maat gemaakte oordoppen is het ook mogelijk om een draagkoordje te nemen. Geef dit bij het aanmeten van de oordoppen direct door want het is niet mogelijk om na productie nog een koordje aan de otoplastieken te bevestigen. Kijk voor otoplastieken met koord bij de Alpine WorkSafe Custom of de Alpine Shooter Custom.

Mijn filters zijn nog goed maar de oordopjes zijn oud. Zijn er losse oordopjes te koop voor de universele sets?

Nee, de thermoplugs/oordopjes zijn helaas niet los en zonder filter verkrijgbaar.

Er zijn wel Alpine producten die geleverd worden met een extra derde oordopje. Dit zijn de MotoSafe en de MusicSafe Pro.

Kan ik de UniFit nog kopen?

De UniFit is uit ons assortiment en niet meer te koop. In plaats daarvan kan je gebruik maken van de WorkSafe.

Deze oordoppen zijn voor slechts € 12,95 in onze webshop te koop en zijn geschikt voor tijdens het klussen en doe-het-zelven maar kunnen ook professioneel goed worden gebruikt. De SNR-waarde van de WorkSafe is 23 en dit ligt wat hoger dan de filters van de UniFit. Op die manier zijn je oren nog beter beschermd.

Hoelang gaan de universele oordopjes mee?

Dat is afhankelijk van hoe vaak je ze gebruikt. Een universele gehoorbeschermer die dagelijks wordt gedragen gaat gemiddeld drie à vier maanden mee.

SleepSoft oordoppen worden vaak elke nacht gebruikt en gaan gemiddeld drie tot vier maanden mee. SwimSafe, FlyFit en Pluggies Kids oordoppen worden meestal veel minder vaak gedragen en kunnen wel twee jaar mee gaan.

Regelmatig reinigen met Alpine Clean of lauwwarm water en zeepsop, verlengt de levensduur van de oordoppen.

Zijn er losse filters te koop?

Voor de universele producten verkopen wij helaas geen losse filters.

Er zijn wel Alpine producten die geleverd worden met twee (MusicSafe Classic, MotoSafe) of zelfs drie (MusicSafePro) verschillende filtersets. Deze kun je zelf naar behoefte wisselen.

Hoe kan ik de oordoppen het beste bewaren?

De oordoppen kun je het beste in de originele verpakking bewaren.

Gebruik hiervoor het meegeleverde doosje of etui. Wil je graag je oordoppen altijd bij je hebben? Kijk dan eens naar onze handige Travelbox,Travelbox de luxe of één van de andere handige opbergers.

Hebben de oordoppen een CE-markering?

Alle universele Alpine producten zijn CE-gecertificeerd. De CE-markering geeft aan dat onze producten voldoen aan essentiële eisen.

De CE-markering geeft aan dat onze producten voldoen aan de essentiële eisen op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu die binnen de EU, Liechtenstein, Noorwegen en IJsland gelden. Lees hier meer over wat de CE-markering voor gehoorbescherming precies inhoudt.

Wat is het verschil tussen schuimoordoppen en filteroordoppen?

Kijk in het onderstaande schema voor de vele voordelen van filteroordoppen ten opzichte van de schuimoordopjes.

 SchuimproppenAlpine oordoppen
Demping  
Bepaalde geluiden wel en bepaalde geluiden niet gedempt  
Spraak blijft verstaanbaar
Draagcomfort                + 
Afgesloten gevoel
Drukregulering
Combinatie met brillen/helmen
Hygiëne

(alleen bij éénmalig gebruik)

Herbruikbaar en goed te reinigen
Aanpassing pasvorm

(voor kleine gehoorgang)

Staat uw vraag er niet tussen? Neem contact met ons op!