• Op werkdagen voor 20:00 besteld, morgen in huis
[aws_search_form]

Oordopjes voor Jagen & Schietsport

Loepzuiver in de roos

  • Home Jacht & Schietsport

Je staat precies in de juiste positie, je richt je wapen op de schijf en haalt de trekker over. Met een klap verdwijnt de kogel in de schietschijf, midden in de roos. Tevreden ontgrendel je het wapen en maak je plaats voor de volgende schutter. Ruim 42.000 mensen staan in Nederland geregeld op de schietbaan. Waarbij niet het kaliber van het luchtpistool of vuurwapen telt, maar de kunst om geconcentreerd en loepzuiver het doel te raken.

Die concentratie en doeltreffendheid gelden natuurlijk ook voor de jacht. Een goede jager zorgt dat hij het wild dat hij op de korrel heeft met één schot doodt zodat het dier niet lijdt. Niet voor niets zien we jagers ook geregeld op de schietbanen en bij het dynamische kleiduifschieten. Want één van de weidelijkheidsregels schrijft voor dat de jager zorgt dat hij voldoende vaardig blijft in het gebruik van zijn wapens.

Voorkom gehoorschade, gebruik gehoorbescherming

Veiligheid staat natuurlijk voorop bij de schietsport en de jacht. En ook de eigen bescherming wordt nadrukkelijk in het vizier gehouden. Niet voor niets draagt de professionele schutter in veel gevallen een schietbril en gehoorbescherming. Nu zien we dat op de schietbanen en tijdens de jacht men over het algemeen oorkappen draagt die het oor helemaal afsluiten. Daardoor bestaat de kans dat noodzakelijke commando´s van de baancommandant minder goed te horen zijn. Laat staan dat je in de hoogzit een wild zwijn of hert kunt horen.

Schieten zonder gehoorbescherming is geen optie. Dat leidt al snel tot permanente gehoorschade. En dat wil je natuurlijk voorkomen. Speciaal voor de schietsport en de jacht ontwikkelde Alpine unieke gehoorbeschermers.

Oordopjes voor de jacht & schietsport

Top