Om het optimaal functioneren van je otoplastieken te garanderen is het noodzakelijk om een lektest uit te voeren. Om dit te testen wordt de ruimte in de gehoorgang (tussen trommelvlies en otoplastiek) met lucht op een overdruk van 5 milliBar gebracht. De ruimte is dan afgesloten en als de druk in de gehoorgang voor 5 seconden stabiel blijft kan je spreken van het 100% afsluiten van de otoplastiek.

Door het gebruik van de software heb je de mogelijkheid om het drukverloop grafisch en ‘realtime’ te analyseren. Je kunt zelfs een grafiek en certificaat (bij een goed verlopen test) afdrukken.

Als extra bijkomend voordeel heeft de lektester geen (speciaal) onderhoud, afregeling of kalibratie nodig.

Draadloos of USB versie

Er zijn twee versies ontwikkeld, namelijk een USB en een draadloze versie. De eerste variant werkt met je eigen Windows compatible computer met USB-aansluiting. Bij deze versie is het mogelijk om een testcertificaat te generen dat je ter plekke invult. Dit certificaat kun je vervolgens e-mailen, bewaren of direct printen. De klant is op deze manier zeker van een correct werkende set gehoorbescherming.

De draadloze test werkt met een Bluetooth verbinding en een PDA. Deze moet zich, in combinatie met een PDA of Windows computer, binnen een straal van 10 meter bevinden. Hierdoor heb je de maximale vrijheid. Door de eenvoud van de bediening is dit apparaat zeer breed in te zetten, ook voor mensen met geen computerkennis. De PDA is klein en biedt nog meer vrijheid. Deze versie werkt ook met een laptop, Android/smartphone of tablet.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief