Oordopjes voor concerten

Je gehoor beschermen tijdens een concert is hard nodig!

Concert Oordopjes

Of je nou kiest voor een rockconcert in de Ziggo Dome of een klassiek concert in het Concertgebouw, het volume komt al snel ver boven de 90 decibel uit. Dat is al binnen een uur schadelijk voor je gehoor. Niet meer gaan dus? Natuurlijk wel! Met goede gehoorbescherming kun je gelukkig met een gerust hart genieten van concerten. Op deze pagina lees je meer over de kans op gehoorbeschadiging tijdens concerten en vertellen we je welke oordopjes het meest geschikt zijn voor concerten.

Hoe schadelijk is een concert voor je gehoor?

Popconcerten produceren soms maar liefst rond de 110 decibel. Bepaalde heavy-metal-artiesten halen zelfs de 120 decibel! Geluiden vanaf 80 decibel kunnen je gehoor beschadigen. Daarbij vergroot niet alleen de geluidssterkte de kans op gehoorbeschadiging, maar ook de duur. Wist je dat elke 3 decibel erbij een verdubbeling van het geluid is? Dat betekent dat 89 decibel binnen een uur schadelijk is voor je gehoor en 92 decibel al binnen een half uur schadelijk is. Geluid van 100 decibel kan je gehoor in minder dan 5 minuten beschadigen. Kun je nagaan hoe belangrijk het is dat je gehoorbescherming draagt tijdens een concert met een geluidsniveau van 110 tot 120 decibel. Ook als je maar sporadisch een concert bezoekt.

Ohrstöpsel für Konzerte
Concert Oordopjes

Oordopjes verkrijgbaar bij concerten

Organisatoren van popconcerten hebben in 2011 met de Nationale Hoorstichting afgesproken dat het geluidniveau bij concerten niet hoger mag zijn dan 103 decibel. Dat is dus nog steeds schadelijk voor je gehoor. Daarom is er ook afgesproken dat er bij concerten gehoorbescherming en informatie voor bezoekers beschikbaar is. Onder andere in de Ziggo Dome is Alpine PartyPlug verkrijgbaar.

Oordoppen speciaal voor concerten

Alpine PartyPlug oordoppen zijn uitermate geschikt voor concertbezoekers. Deze oordoppen hebben filters die alleen het schadelijke geluid wegfilteren. Je kunt de muziek nog gewoon goed horen, maar dan op een veilig niveau voor je gehoor. De kwaliteit van de muziek blijft ook gewoon behouden. Onze PartyPlug oordoppen zijn gemaakt van AlpineThermoShape™ materiaal en zijn hierdoor heel erg comfortabel. Door de unieke vorm zie je ze bijna niet in je oor zitten. PartyPlug oordopjes zijn er in verschillende kleuren en ook in een volledig transparante uitvoering. Wil jij nog heel lang blijven genieten van concerten? Gebruik dan onze PartyPlug oordoppen!

Concert Oordopjes: Je gehoor beschermen is hard nodig! 103
3.88 / 5 (103 votes)
3.88 5
3.88

Concert Oordopjes & Accessoires

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief