Decibelmeter

Geluiden kunnen uitgedrukt worden in decibellen. Op onze decibel wiki pagina is een uitleg van het begrip decibel te lezen wat is aangevuld met verschillende decibel voorbeelden. Op deze decibelmeter pagina draait het meer om wat je kunt doen als je in een omgeving bent en nieuwsgierig bent naar het aantal decibel dat wordt geproduceerd.

Volgens de Nederlandse wet ben je verplicht gehoorbescherming te dragen wanneer je dagelijks werkt in een omgeving met 80 decibel geluid of meer. Officieel staat in de Arbowet dat de werkgever dan verplicht is om de werknemers te voorzien van gehoorbescherming. Maar soms wordt er niet altijd aan deze wet voldaan en dan kan je maar beter zelf eieren voor je geld kiezen en je eigen gehoor goed beschermen. Maar ook als je niet werkzaam bent in een luide omgeving, is dat natuurlijk raadzaam om te doen.

Kopen, huren of online

Een decibelmeter biedt uitkomst in een situatie als je geluidsmeting wilt houden. Met een decibel meter meet je het geluid. Op deze manier weet je precies hoe hard het geluid is. Er zijn verschillende decibelmeters op de markt. Je kunt er voor kiezen om tijdelijk er één te huren. Mocht je er vaker gebruik van willen maken, dan is kopen ook een optie. Er bestaat ook software om te downloaden zodat je een programma op je pc kan gebruiken. Maar ook online bestaan er decibelmeters waarmee je geluiden kunt meten.

App decibelmeter

Bijna iedereen heeft tegenwoordig wel een smartphone op zak. Dus ook voor mobiel gebruik is er een oplossing. Verschillende apps zijn in staat om het geluid via de microfoon van je mobiel op te meten en zo een geluidsmeting uit te voeren. Naast onze eigen MusicSafeCheck App, die je ook gelijk vertelt hoelang je in de ruimte kan blijven zonder gehoorschade op te lopen, zijn er ook nog andere apps beschikbaar.

AANBEVOLEN GEHOORBESCHERMING

Top