Alpine breidt haar otoplastieken assortiment uit met op maat gemaakte zwemoordoppen. De Alpine SwimSafe Custom 4D oordoppen zijn ideaal voor tijdens het zwemmen of watersporten. Ze houden water uit de oren en voorkomen vervelende ontstekingen door zwemwater of kou en tocht.  

Tijdens het zwemmen, douchen of watersporten kun je last hebben van water in je oren. Veel mensen vinden dit pijnlijk of vervelend. Met zwemoordopjes voorkom je water in de oren en verminder je het risico op ontstekingen. Je kunt kiezen voor universele zwemoordoppen en nu ook voor op maat gemaakte zwemoordoppen. Voor welke soort oordop je kiest, hangt geheel af van de omstandigheden.

Bescherming

In sommige situaties moet je extra voorzichtig zijn met water in de oren. Bijvoorbeeld wanneer je buisjes in je oren hebt, of gaatjes in je trommelvlies. Het drooghouden van de gehoorgang is dan van essentieel belang. Op maat gemaakte zwemoordoppen van Alpine sluiten de gehoorgang en een gedeelte van de oorschelp zeer nauwkeurig af. Dankzij de digitale productietechniek is de pasvorm uiterst nauwkeurig.

Comfort

Als we het hebben over oordoppen, dan bieden op maat gemaakte gehoorbeschermers toch wel de beste bescherming en tevens het meeste comfort. Het zeer zachte materiaal zorgt voor optimaal draagcomfort, waardoor de oordop urenlang comfortabel blijft zitten. De pasvorm is uitstekend, omdat er tijdens het aanmeten een exacte kopie wordt gemaakt van de gehoorgang. De oordoppen zijn daarnaast eenvoudig in te brengen en even gemakkelijk weer uit de oren te halen. Dankzij de perfecte pasvorm zijn je oren beschermd,  maar kun je nog steeds communiceren met je omgeving.

Duurzaamheid

Op maat gemaakte oordoppen gaan zo’n 4 à 5 jaar mee en zijn ook geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 3 jaar. De levensduur zal echter door de snelle groei van de jonge oren korter zijn dan bij volwassenen.

Onderwater

In de zee of in het zwembad wil je misschien nog wel eens kopje onder gaan. Met gevoelige oren die je weinig of misschien wel helemaal niet wil blootstellen aan water, is dit vaak een probleem. Met zwemoordoppen kun je prima tot een meter onderwater zwemmen. De oordoppen zijn ongeschikt om mee te duiken, omdat klaren hiermee onmogelijk is.

Alle voordelen van op maat gemaakte zwemoordoppen op een rij:

+ De oordoppen blijven in het water drijven
+ Gemaakt van zacht materiaal voor extra draagcomfort
+ Verkrijgbaar in de kleuren groen, rood, wit en zwart
+ Sluiten de gehele gehoorgang af, geen last van water in de oren
+ Dankzij computerscan sluiten de oordoppen exact aan op je oren
+ Eigen naam en uniek nummer op oordoppen
+ Eenvoudig na te bestellen met bewaarde scan

Het laten aanmeten van op maat gemaakte oordoppen kan op locatie (voor slechts €30,- extra) of bij ons op kantoor in Soesterberg en neemt slechts 15 minuten in beslag.