Soorten gehoorbescherming

Soorten gehoorbescherming

Gehoorbescherming in verschillende soorten en maten
Uiteenlopend van gele proppen tot en met op maat gemaakte otoplastieken. Elke soort gehoorbescherming heeft zo zijn specifieke eigenschappen.

 

 

Proppen
Bezoekers aan fabrieken of bouwplaatsen krijgen vaak deze proppen uitgereikt. Ze zijn goedkoop. Nadeel is dat ze in het oor kunnen irriteren. Wie met vieze vingers deze oordoppen in het oor plaatst, heeft kans op een uitwendige oorontsteking. Voor eenmalig gebruik.

 

 

Wasbolletjes

Deze sluiten het gehoor helemaal af waardoor je het gevoel kunt krijgen helemaal afgesloten te zijn van de buitenwereld. Goedkoop, maar net iets duurder dan gele proppen. Voor eenmalig gebruik.

 

 

Gehoorkappen

Verkrijgbaar in diverse uitvoeringen. Ze kunnen bijvoorbeeld ook aan een veiligheidshelm worden geklikt. Er zijn ook speciale oorkappen voor kinderen die bijvoorbeeld geconcentreerd willen leren. De kap sluit het oor helemaal af.. Afhankelijk van de gebruikte kunststof kan de kap de huid rond het oor irriteren, vooral bij warm weer.

 

 

Siliconen Plugs

Lijken een beetje op gele proppen, maar zijn gemaakt van een minder irriterend materiaal. Met deze plugs bedek je alleen de gehoorgang, je mag ze niet in het oor steken. Er is altijd een kans dat ze van het oor vallen. Voor eenmalig gebruik.

 

 

Universele Oordopjes

Inmiddels de meest populaire oordopjes. Sluit de gehoorgang voldoende af, maar het lamellensysteem voorkomt dat de drager het gevoel heeft van de buitenwereld te zijn afgesloten.

Door het filtersysteem kunnen gebruikers zelf de demping bepalen. Uitvinder van dit systeem is Alpine Gehoorbescherming. De diverse soorten universele oordopjes vind je hier.

 

 

Otoplastieken

Op maat gemaakte gehoorbescherming. Motorrijders en muzikanten laten vaak otoplastieken aanmeten. Deze vorm van gehoorbescherming zit als gegoten en kan jaren mee. Alpine Gehoorbescherming biedt otoplastieken met diverse dempingswaarden.

Nieuw