Jongen op festival

Bereid je voor op het festivalseizoen 2024: tips, tricks en must-haves

Het festivalseizoen staat weer voor de deur! Speciaal voor zowel de beginnende festivalganger en voor diegenen die een reminder nodig hebben, hebben we een lijst samengesteld met tips en benodigdheden. Zo ben je helemaal klaar voor het festivalseizoen 2024!

 

Kampeerspullen

Ga je kamperen? Dan zijn een tent, slaapzak en slaapmat onmisbaar. Maar denk ook eens aan een picknickkleed, partytent, gasbrander en een campingstoel voor dat extra beetje comfort. Soms wil je gewoon even chillen en genieten van de muziek op een comfortabele plek. Een opvouwbaar kleed of een lichte stoel maakt het allemaal net even fijner, zodat je kunt ontspannen en opladen om daarna weer uit je dak te kunnen gaan.
Oordoppen voor festivals en concerten

Het is geen verrassing: festivals zijn luidruchtig! Je hebt maar één setje oren, wees er zuinig op. Want een piep in je oor na afloop van het feest (tinnitus) blijft voor altijd. Neem daarom een setje PartyPlug of PartyPlug Pro oordoppen mee. Deze oordoppen hebben speciale filters die zorgen voor een perfecte demping van alle schadelijke tonen, met behoud van geluidskwaliteit. En gesprekken blijven verstaanbaar (volgens sommigen zelfs beter te verstaan op een festival dan zonder oordoppen in!).Slaapoordoppen

Slapen op een festivalterrein kan best lastig zijn en je hebt je slaap toch nodig. Een paar uur slaap kan al een enorm verschil maken. Daarom is het verstandig om een setje slaapoordoppen mee te nemen; zoals de Alpine SleepDeep, de SleepSoft of SoftSilicone oordoppen. Deze oordopjes kunnen je helpen om de rust te krijgen die je nodig hebt! Om nog lekkerder te slapen kan het ook helpen om een oogmasker mee te nemen. Zeker wanneer je pas naar bed gaat als de zon al opkomt!

 

TIP! Voor alle festival- en concertliefhebbers hebben we een speciale festivalbundel samengesteld, jouw complete set voor de beste festivalervaring, dag en nacht. Deze set combineert de optimale gehoorbescherming van onze PartyPlug Pro oordoppen met het slaapcomfort van de Alpine SleepDeep oordoppen!
 

Zonbescherming

Net als het beschermen van je oren moet je ook rekeninghouden met de zon. Het zou echt heel vervelend zijn als je op de eerste dag meteen verbrandt en vervolgens daar het hele weekend last van hebt. Zonnebrandcrème is dus echt een must. Zorg ervoor dat je genoeg meeneemt, zeker bij meerdaagse outdoor festivals, anders kom je alsnog als een kreeft thuis. Vergeet je het op een gegeven moment toch aan te brengen, zorg dan dat je een hoedje of pet bij je hebt om in ieder geval je gezicht te beschermen.

Herbruikbare waterfles

Drink genoeg water en blijf gehydrateerd. Het is superbelangrijk, zeker als de temperaturen oplopen. Een herbruikbare waterfles is je beste vriend en makkelijk bij te vullen bij de waterstations op het terrein.

Opladers en Powerbanks

Je wilt natuurlijk geen enkel moment missen of de kans lopen om die niet te kunnen delen, dus zorg dat je genoeg oplaadmogelijkheden hebt en een powerbank die volledig opgeladen is, zodat je telefoon het hele festival zonder problemen doorkomt. Een powerbank die klaar voor gebruik is, garandeert dat je altijd bereikbaar bent (handig als je je vrienden kwijtraakt!) en je de beste momenten kunt vastleggen. En hey, als je toch al die geweldige festivalplaatjes aan het maken bent, vergeet dan niet om je ervaringen met ons te delen (#OwnTheVolume). Wie weet delen we jouw momenten wel op onze socials!
Persoonlijke verzorging

Bij een festival draait alles om de muziek, de sfeer en het samenzijn, maar laten we eerlijk zijn: tegen de laatste dag kan persoonlijke hygiëne voelen als een luxe uit een ander leven. Voor sommigen is een beetje grunge onderdeel van de charme, maar velen van ons geven de voorkeur aan het behouden van enige frisheid. Een eenvoudige oplossing zoals een pakje babydoekjes in de ochtend kan al een wereld van verschil maken, door je lichaam en geest op te frissen en de excessen van de vorige avond gedeeltelijk uit te wissen. De dixies zijn een berucht onderdeel van de festivalervaring - niet bepaald aangenaam, maar met een goede voorbereiding en een mini-flesje desinfecterende gel kun je het overleven. Vergeet niet je toilettas te pakken met daarin verzorgings- en hygiëneproducten om je fris te houden. Denk hierbij aan shampoo, douchegel, babydoekjes, een tandenborstel en tandpasta.

 

Conclusie

Het festivalseizoen staat gelijk aan vrijheid en onvergetelijke momenten, maar een goede voorbereiding is het halve werk om echt alles eruit te halen. Met deze onmisbare tips en essentials ben je optimaal voorbereid om elk festival te rocken. Of het nu gaat om het beschermen van je oren met onze speciaal ontworpen oordoppenbundel of het op peil houden van je persoonlijke hygiëne met een goed gevulde toilettas, je bent helemaal klaar voor de uitdagingen en de energie van het festivalseizoen. Vergeet niet volop te genieten, je unieke ervaringen te delen en bovenal: zorg goed voor jezelf en de mensen om je heen. Laten we er samen een legendarisch festivalseizoen 2024 van maken!


Nieuw