Hoe kies ik de juiste oordoppen voor festivals, concerten en uitgaan? Alpine hearing protection Oordoppen oorkappen beschermen uw oor red dot award feest concert festival  partyplug partyplug pro natural partyplug Custom 4D

Hoe kies ik de juiste oordoppen voor festivals, concerten en uitgaan?

Jij wilt niet wakker worden met een piep in je oren en bent op zoek naar oordoppen voor tijdens festivals, Koningsdag, concerten en uitgaan. Waarmee je gehoor goed beschermd is en je nog steeds kunt genieten van de muziek. Op het gebied van universele oordoppen heb je bij Alpine keuze uit de PartyPlug en de PartyPlug Pro Natural. Wat is het verschil en welke van de twee is voor jou de beste keuze?
 

De filters zijn het grootste verschil

De PartyPlug Pro Natural heeft lineair dempende filters en de PartyPlug non-lineaire. De filters zijn het grootste verschil. 

 

De Alpine PartyPlug Pro Natural oordoppen heeft lineair dempende filters. Ze dempen over alle frequenties nagenoeg evenveel decibels. Daardoor is de vervorming van de muziek minimaal. Met andere woorden: je hoort de muziek precies hetzelfde, maar dan zachter.

 

De Alpine PartyPlugs hebben non-lineaire filters. Die dempt hoge frequenties meer dan lagere. Alpine PartyPlug oordoppen dempen dus wat meer in de hogere tonen. Daarmee kan de muziek net wat anders klinken dan bij een lineair filter.

Lineaire demping versus non-lineaire demping

Het oor en de waarneming van geluid zijn erg complex. Heel simpel gezegd heb je het volume van geluid, dat we meestal aanduiden in decibels. En de frequentie van geluid, oftewel de toonhoogte. De hoge frequenties zijn schadelijker voor het gehoor dan de lagere. De meeste gehoorbeschermers dempen daarom in de hogere tonen meer dan in de lagere.

Meer demping in de hoge tonen heeft ook een nadeel. De muziek klinkt namelijk niet precies hetzelfde klinkt als zonder oordoppen. Toch is het verschil met name hoorbaar voor mensen die echt goed naar de muziek luisteren. Je hoort de lage tonen relatief iets harder dan de hoge.  

 

Wat is het verschil tussen deze oordoppen?

Naast het verschil in filters, krijg je bij de Alpine PartyPlug Pro Natural een aantal extra accessoires. Er zit in elke verpakking een elastisch draagkoord, om kwijtraken te voorkomen. Verder krijg je er een kleine Alpine Clean reinigingsspray bij en een handig etui, met een haak voor aan je broek of sleutelbos. Bij de PartyPlug zit standaard de Miniboxx voor aan je sleutels.

  

Vergelijking PartyPlug en PartyPlug Pro Natural

Alpine PartyPlug

Alpine PartyPlug Pro Natural

Meest geschikt voor

Festivals, concerten en uitgaan

Festivals, concerten en uitgaan

Demping

Dempt hoge, schadelijke frequenties meer

Dempt alle frequenties nagenoeg evenveel

Geluidskwaliteit

Goed

Super goed

Dempingswaarde (SNR)

19 dB

21 dB

Spraak verstaanbaarheid

Zacht, antiallergisch materiaal

In diverse kleuren

Alleen transparant

Met Alpine Miniboxx

Nee

Met luxe Alpine etui

Nee

Met Alpine Clean spray (5 ml)

Nee

Met draagkoord

Nee

Prijs

€12,95

€29,95

Nieuw