Oordopjes tegen geluidsoverlast van buren of verkeer  Alpine hearing protection Oordoppen oorkappen beschermen uw oor red dot award  Slapen Soft SleepDeep SleepSoft SleepSoft Custom 4D Alpine Silicone SleepDeep Multi-size pack

Oordopjes tegen geluidsoverlast van buren of verkeer

Soms zijn er van die momenten, dat je gewoon even ergens anders wenst te zijn. Weg uit de vervelende situatie waarin je je begeeft. Ongewenste geluiden waar je niet om hebt gevraagd of juist extreem harde herrie waarvan je wel vindt dat het iets minder mag, maken het leven soms behoorlijk zuur. Geluidsoverlast is een behoorlijk hot topic. Dit is alleen al te zien aan de tientalen artikelen die dagelijks in het nieuws verschijnen. Van overlast door het verkeer tot aan overlast van de buren en van overlast van Schiphol tot aan festivals. Verschillende situaties met sommige dezelfde oplossing.

Geluidsoverlast door buren

Het spreekwoord Beter een goede buur dan een verre vriend is helaas niet voor iedereen weggelegd. Overlast door de buren komt vaak voor en in veel gevallen gaat het dan om geluidsoverlast. Het RTL tv-programma Bonje met de Buren heeft ook meerdere afleveringen gehad over burenruzies door geluidsoverlast. Dit kan uiteraard met de geluidsisolatie te maken hebben, maar ook aan het gedrag van de bewoners zelf. Met de decibelmeter in de aanslag worden harde geluiden gemeten waaruit blijkt dat het echt wel om vette herrie gaat.

Het is zeer begrijpelijk dat je gewoon niets liever wilt dan dat de overlast stopt. Om de kern van het probleem aan te pakken, is het uiteraard verstandig om allereerst met de buren in gesprek te gaan. Mocht dit niet baten, dan adviseren wij om eens te kijken bij het stappenplan van wat je kan doen bij geluidoverlast van buren van het Juridisch Loket of de Nederlandse Stichting Geluidshinder met veel kennis over dit onderwerp. In de hitte van de strijd zijn oordoppen de perfecte ondersteuning om het geluid nog enigszins te onderdrukken.

Tijden en klachten melden

Naast burenoverlast zijn er ook nog meerdere ergerlijke situaties waarbij er geluidsoverlast kan voorkomen. Zoals verkeerslawaai bij drukke wegen of door werkzaamheden, harde muziek door een groot evenement of festival, herrie van klussen, motorrijders, vliegtuigen of spelende kinderen. In sommige gevallen zijn er in de wet regels en normen vastgesteld. De Rijksoverheid informeert men over deze geluidsregels. Op sommige tijden is het namelijk daadwerkelijk verboden om bepaalde handelingen uit te voeren. Afhankelijk van de situatie is het ook mogelijk om een klacht in te dienen bij overlast.

Oordopjes tegen geluidsoverlast

Als de decibellen niet om je oren vliegen, maar daadwerkelijk in je oren vliegen, dan is het logisch om dat in ieder geval een stukje naar beneden te brengen. Geluidsdichte oordopjes voor complete stilte ga je helaas nooit krijgen. Voor bepaalde situaties is dat ook niet eens nodig, als het geluid maar een stukje minder wordt en de draagbaarheid een stukje meer. Aangezien geluidsoverlast steeds vaker aan de orde van de dag is, kunnen oordoppen uitkomst bieden. De oordop in ons assortiment die voor dit specifieke probleem het meeste geschikt is, is de Alpine SleepDeep. Deze variant dempt van de universele oordoppen namelijk het meest.

Nieuw