Dagje uit met je baby: hou hier rekening mee!

Dagje uit met je baby: hou hier rekening mee!

Een dagje uit met het gezin is er een om nooit te vergeten. Maar voordat je op pad gaat wil je ervoor zorgen dat je goed voorbereid bent. Vooral als je denkt aan plekken zoals pretparken, musea of sportevenementen is het belangrijk om rekening te houden met de veiligheid van je kindje. Met de juiste voorbereiding zorg je ervoor dat het een fijne, ontspannen dag wordt voor jou en je baby. We geven je hier wat tips zodat jouw dagje uit vlekkeloos verloopt!


Balans is key!


Allereerst is het belangrijk om te bekijken waar het tripje naartoe gaat. Ga op zoek naar babyvriendelijke plekken. Luidruchtige plekken zoals een pretpark zijn natuurlijk erg leuk, maar probeer hier ook te kijken of je ergens tot rust kunt komen met jouw kleintje. Veel prikkels en indrukken kunnen een grote invloed hebben op jouw baby, dus dan is het erg belangrijk om hierin een goede balans te vinden.


Bescherm de oren van jouw kleintje


Luidruchtige omgevingen zoals pretparken en sportevenementen kunnen schadelijk zijn voor de oortjes van jouw baby. Het aantal decibels kan snel oplopen, met geluiden waar je misschien zelf niet eens bij stilstaat dat het hard kan binnenkomen. Want wist je dat een normaal gesprek al zo’n 60 tot 70 decibel kan veroorzaken! Wil je meer weten over de verschillende decibels? Je leest hier meer over de 5 geluidsniveaus in decibel . Om de oren goed te beschermen hebben we daarom de Alpine Muffy Baby. Zo kun je optimaal genieten van jouw uitstapje met het gezin, zonde gehoorschade op te lopen. De oorkappen zijn speciaal ontworpen zodat jouw baby comfortabel en beschermd het avontuur tegemoet kan gaan.


Zorg dat jouw baby genoeg slaapt


Hoewel dit waarschijnlijk voor zich spreekt, is het tijdens zo’n uitputtende dag van groot belang dat slaapjes ook ingepland worden. Je wilt natuurlijk voorkomen dat jouw kindje overprikkeld raakt. Probeer daarom het normale slaapschema zo veel mogelijk te volgen. Plan bijvoorbeeld lange ritjes naar de bestemming of rustige momenten rond de slaaptijden van je baby. Zorg bovendien ook dat er een comfortabele plek is waar je baby ongestoord kan slapen. Wil je jouw baby wel laten slapDe Muffy Baby is ideaal voor een dutje in een drukke of luide omgeving. Een uitgeslapen baby, is een blije baby! Heeft jouw baby nog veel slaapjes nodig overdag? Kies dan een bestemming wat dichterbij huis. Naar mate jouw baby groeit, groeien de mogelijkheden daarin mee!


Neem alle essentials mee


Je wilt op een dag zoals een tripje naar het pretpark, een sportwedstrijd of een museum natuurlijk niet dat je misgrijpt als het op spullen aankomt. Pak daarom ook een luiertas met de volgende essentials:

- Luiers

- Vochtige doekjes

- Een extra setje kleding

- Een flesje water

- Snacks

- Favoriete knuffel van je baby

- De Muffy Baby oorkap

Zo zorg je dat je altijd goed voorbereid op pad gaat!


Comfortabel de dag tegemoet


Een dag op stap kan vermoeiend zijn. Voor jou, maar ook voor jouw kleine. Maak het daarom ook zo comfortabel mogelijk. Neem een kinderwagen mee die geschikt is voor de plek waar je naartoe gaat, maar ook een draagzak kan goed van pas komen. Zo zorg je ervoor dat jouw baby comfortabel vervoerd kan worden en jij hier zo min mogelijk moeite van ervaart.


Race tegen de elementen


Niets is veranderlijker dan het weer. Daarom is pakken voor de elementen essentieel. Verwacht je een heerlijk zonnetje op je gezicht tijdens jullie dagje uit? Zorg dan voor passende bescherming zoals een hoedje tegen de zon, maar ook zonnebrandcrème is zeker geen overbodige luxe. Is het een koude dag? Stop jouw kleintje dan goed in met warme kleding. Verwachten jullie een regenbui vandaag, dan is een regenhoes voor over de kinderwagen ook erg handig om bij je te hebben.


Plan de maaltijden van de dag


Goed eten is op een actieve dag belangrijk voor jou, maar ook voor jouw kleine. Als je baby al aan vast voedsel is begonnen, zijn makkelijk te eten snacks ook heel handig om bij je te hebben. Zo kun je tussendoor even stoppen om even een hapje naar binnen te werken. Ook als jouw baby nog borstvoeding of flesvoeding krijgt is het belangrijk dat je genoeg bij je hebt.


Een ongeluk zit in een klein hoekje


Om kleine ongelukjes voor te zijn is het altijd goed om hierop voorbereid te zijn. Neem een EHBO-kit mee met de basics zoals pleisters, een thermometer en eventueel voorgeschreven medicatie. Een ongelukje kan gebeuren, en zo ben jij optimaal hierop voorbereid.


Say cheese!


Vergeet niet om deze speciale momenten vast te leggen! Beleef alles natuurlijk in het moment, maar maak ook zeker wat foto’s voor later. Neem je camera mee of leg leuke momenten met jouw kleintje vast op jouw smartphone. De Muffy Baby staat ontzettend cute en is met zijn leuke kleuren ontzettend instaworthy!


Geniet van het moment met jouw baby


Hoewel het reizen met een baby wat extra voorbereiding vergt, zijn dit de momenten om waardevolle herinneringen te creëren. Neem dan ook vooral de tijd om te genieten van de nieuwe ervaringen samen met je baby, en van elkaar.


Met deze tips ben je goed voorbereid voor een dagje uit met je baby. Zo zorg je voor een veilige, comfortabele en bovenal fijne ervaring voor jou en je baby. Veel plezier!

Nieuw