Voorkom water in je oren Alpine hearing protection Oordoppen oorkappen beschermen uw oor red dot award snorkelen diepzeeduiken vakantie zee-infecties  reizen  SwimSafe Pluggies Kids SwimSafe Custom 4D Alpine Silicone

Voorkom water in je oren

Tijdens het zwemmen of douchen kan er water in je oren komen. Vind jij dit ook zo’n vervelend gevoel?  Water in je oor kan zelfs behoorlijk pijn doen. Om te voorkomen dat er water in je oren komt tijdens het zwemmen, watersporten of douchen kun je speciale oordopjes gebruiken.


 
Zwemoordopjes
Zwemmen is leuk, water in je oren is minder leuk. Daarom bestaan er speciale filteroordopjes die voorkomen dat je water in je oren krijg. Ze verkleinen bovendien de kans op een oorontsteking. En ze dempen ook het harde geluid in drukke zwembaden. Want vergis je niet, deze harde geluiden kunnen gehoorschade veroorzaken! Door speciale filters kun je het wel verstaan als iemand tegen je praat. Wel zo handig. Zwemoordopjes zijn ook ideaal tijdens het watersporten. Ze worden bijvoorbeeld veel gebruikt door kitesurfers, waterpoloërs, zeilers en golf- en windsurfers. Meer informatie over Alpine SwimSafe.
 


Surfersoor
Als watersporter ben je veel buiten op het water te vinden. Dit betekent dat je oren regelmatig worden blootgesteld aan wind en kou. Veel watersporters lopen hierdoor een zogenoemd surfersoor op. Door de irritatie die de kou en de wind aan je gehoorgang geven, gaat je oor zichzelf beschermen door extra bot aan te maken in de gehoorgang. Hierdoor wordt de gehoorgang smaller. De effecten van deze vernauwing van je gehoorgang zijn:

 

- Vaker last van oorontstekingen en/of oorpijn;
- Een verminderd gehoor;
- Gehoorverlies;
- Vuil in je oor, waardoor je het idee hebt dat je onder water zit.

 

Gelukkig is een surfers oor eenvoudig te voorkomen door oordoppen te dragen wanneer je je op of in het water bevindt.


 
Oorpijn door water bij je kind
Heeft je kind oorpijn na het zwemmen? Dat komt bij veel kinderen voor. Het is warm en vochtig in de gehoorgang na het zwemmen. De ideale omgeving voor bacteriën. Een oorontsteking kan het gevolg zijn. Daarom wordt zo’n ontsteking van de gehoorgang ook wel zwemmers oor genoemd. Het is daarom verstandig kinderen oordopjes te laten dragen tijdens het zwemmen. Op deze manier hebben zij achteraf geen oorpijn. Er zijn speciale oordopjes voor kinderen die ervoor zorgen dat er geen water in de oren komt. Ook handig om mee te nemen op vakantie, want een oorontsteking bij je kind is dan wel het laatste waar je op zit te wachten.
 
Lekker in het water! Alhoewel, veel volwassenen en kinderen hebben na het zwemmen, douchen of watersporten last van water in de oren. Dit kan pijnlijk zijn en bovendien is het de dagen daarna lastiger om goed te horen, omdat je oren verstopt zitten. Met zwemoordopjes voorkom je water in de oren. En niet onbelangrijk: je vermindert het risico op ontstekingen! Meer informatie over Alpine Pluggies Kids. 
 

Nieuw