Voorkom water in je oren Alpine hearing protection Oordoppen oorkappen beschermen uw oor red dot award snorkelen diepzeeduiken vakantie zee-infecties  reizen  SwimSafe Pluggies Kids SwimSafe Custom 4D Alpine Silicone

De ultieme gids voor het kopen van de beste zwemoordoppen

Zwemmen in de zee, het zwembad of bij een meer in de buurt: zwemmen is heerlijk! Maar water in je oren, dat is minder fijn. De oplossing? Zwemoordoppen kopen! Of je nu een beginner of een professionele zwemmer bent, er zijn zwemoordopjes die perfect bij jou passen. Ontdek welke zwemoordoppen bij jou passen in onze zwemoordoppen review:


Waarom zwemoordoppen?

Veel mensen hebben na het zwemmen of watersporten last van water in hun oren. Dit is vervelend want geeft een gevoel van een verstopt oor. Ook kan het pijnlijk zijn en een ontsteking veroorzaken. Met zwemoordopjes voorkom je water in de oren. Maar welke zijn het beste? Er zijn verschillende soorten zwemoordoppen: met of zonder filter.

- Zwemoordoppen zonder filter bieden een comfortabele pasvorm en voorkomen dat er water in je oren komt, waardoor je geniet van droge en irritatievrije oren tijdens het zwemmen. Volledige afsluiting betekent ook volledige demping, je hoort dus minder om je heen.

- Zwemoordoppen met filter bieden niet alleen een comfortabele pasvorm en bescherming tegen water, maar ze laten ook geluid door. Dit kan erg handig zijn voor het volgen van instructies in een zwemles of trainingssessie.

De keuze tussen zwemoordoppen met of zonder filter hangt af van je persoonlijke behoeften en het specifieke gebruik waarvoor je ze wilt inzetten.

Zwemoordoppen voor kinderen: Pluggies Kids

Bij het kiezen van zwemoordoppen voor je kinderen is het belangrijk om op een aantal dingen te letten. Allereerst wil je natuurlijk dat de oordoppen lekker zitten. Kies daarom voor zwemoordoppen die gemaakt zijn van zacht en comfortabel materiaal. Het is handig als ze gemakkelijk in en uit te doen zijn en makkelijk schoon te maken zijn voor hygiëne. Als geluidsfiltering belangrijk is, omdat je kind bijvoorbeeld moet luisteren naar een zwemleraar, zoek dan naar oordoppen met filter, zoals de Alpine Pluggies Kids. Zorg er ten slotte voor dat de zwemoordoppen gemakkelijk kunnen worden opgeborgen na gebruik. Het raadplegen van een kinderarts of audicien voor specifiek advies kan helpen bij het maken van de juiste keuze.

TIP: Oordopjes die blijven drijven zijn natuurlijk superhandig!  Als ze dan uitvallen, ben je ze niet meteen kwijt.

Ben je op zoek naar zwemoordoppen speciaal voor kinderen, dan hoef je niet ver te zoeken. De Alpine Pluggies Kids zijn een uitstekende keuze. Ze zijn gemaakt van zacht, comfortabel materiaal en bieden optimale bescherming voor de gevoelige oren van kinderen.

Zwemmer met zwemoordop

 

Beste zwemoordoppen voor volwassenen: Swimsafe

Ben je zelf een fanatieke watersporter of zwemmer? Ook dan is er genoeg keuze op het gebied van zwemoordoppen!

De Alpine Swimsafe oordoppen zijn een uitstekende keuze. Deze oordoppen zijn ontworpen met het oog op comfort en functionaliteit. Ze zijn gemaakt van AlpineThermoShape materiaal, wat zich aanpast aan de vorm van je oren en ze waterdicht afsluit.

De SwimSafe-oordoppen hebben een slim ontworpen filter dat specifiek is afgestemd op het zwemmen, waardoor geluiden zoals instructies of gesprekken nog steeds hoorbaar zijn. De pasvorm is zorgvuldig ontworpen voor volwassenen, zodat ze comfortabel gedragen kunnen worden zonder irritatie.

Zwemoordop Op Maat


Zwemoordoppen op maat: SwimSafe Custom 4D

Ben je op zoek naar de ultieme pasvorm en comfort voor zwemoordoppen? Overweeg dan zwemoordoppen op maat. De SwimSafe Custom 4D worden speciaal voor jouw oren gemaakt. Dit zijn echt professionele zwemoordoppen, ideaal voor wie regelmatig in het water ligt.

Ze zijn gemaakt van zacht en hypoallergeen materiaal, wat betekent dat ze comfortabel zijn om te dragen. Ook tijdens langdurige zwemsessies! De SwimSafe Custom 4D-oordoppen zijn niet alleen waterdicht, maar hebben ook geavanceerde geluidsfilters. Zo blijft omgevingsgeluid goed hoorbaar, zonder in te leveren op kwaliteit.

De SwimSafe oordoppen op maat zijn van topkwaliteit en ideaal voor volwassenen die op zoek zijn naar de hoogste mate van comfort en bescherming. Bovendien worden ze geleverd met een handige opbergkoker, zodat je ze altijd bij de hand hebt voor je volgende zwemavontuur.

Hand die een SoftSilicone oordop vasthoudt


Budgetvriendelijke keuze: SoftSilicone

Voor wie op zoek is naar betaalbare zwemoordoppen is de SoftSilicone een aantrekkelijke optie. Deze kneedbare siliconen oordoppen bieden niet alleen een vriendelijke prijs, maar ook gemak in gebruik. Het flexibele silicone materiaal kan gemakkelijk worden gevormd en aangepast aan de vorm van je oren. Ze zijn eenvoudig in te brengen en bieden een comfortabele pasvorm. Of je nu recreatief zwemt of gewoon op zoek bent naar betaalbare zwemoordoppen van hoge kwaliteit, de Alpine SoftSilicone is een solide keuze voor budgetbewuste zwemmers.

Oorpijn na zwemmen
Wat als je deze blog te laat leest en al last hebt van pijnlijke oren na het zwemmen? Je hebt dan misschien last van ‘zwemmersoor’. Dit is een pijnlijke ontsteking van de gehoorgang die kan optreden na blootstelling aan vocht, zoals bij zwemmen. Het kan vooral bij kinderen voorkomen, aangezien hun gehoorgang nog kleiner en gevoeliger is. Om dit te voorkomen, is het essentieel om ervoor te zorgen dat er geen water in de oren komt tijdens het zwemmen. Het gebruik van zwemoordoppen kan een effectieve preventieve maatregel zijn. Daarnaast is het belangrijk om de oren goed te drogen na het zwemmen, bijvoorbeeld door zachtjes met een handdoek te deppen en eventueel een haardroger op een lage stand te gebruiken. Daarnaast is de juiste oorverzorging van groot belang om klachten te voorkomen.

Verzorg je oren goed met Alpine Oorverzorging Hygiëne Spray en voorkom jeuk, irritatie en/of overtollig oorsmeer. En bescherm je oren bij de volgende duik in het diepe met Alpine zwemoordoppen.


Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste zwemoordoppen en reviews? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of volg ons op Instagram!

Nieuw