motosafe-custom-blauw
motosafe-custom-blauw-met-tasjeaanmeten_oordoppen_op_maatoordoppen_op_maat_indoenoordoppen_op_maat_schoonmakenmotosafe-custom-blauw-met-filters

Alpine MotoSafe Custom

4.52 uit 5 based on 82 customer ratings
(83 reviews)

119,00

Extra’s

AANMETEN OP LOCATIE *

Maak gebruik van onze aanmeetservice op locatie voor maar €30,- extra. Onze professionals komen op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 uur bij je langs. Voeg de oordoppen van je keuze toe aan de winkelwagen en reken af. Na het afrekenen bellen wij binnen 3 werkdagen voor een afspraak. Het aanmeten duurt ongeveer 15 minuten. Na het aanmeten ontvang je de oordoppen binnen 2 weken thuis.

Je kunt je oordoppen ook zonder meerkosten laten aanmeten bij Alpine in Soesterberg. Je ontvangt de oordoppen inclusief afdrukken dan binnen 4 weken thuis. Maak voor aanmeten bij Alpine een afspraak of gebruik de knop. I.v.m. de feestdagen is de levertijd van je oordoppen bij thuis aanmeten en aanmeten in Soesterberg 1 tot 1,5 week langer dan gebruikelijk.

Wis selectie

Unieke Productkenmerken

 • Zacht (eigen ontwikkeld) materiaal
 • Past goed onder de helm
 • Dempt de windruis; motor en communicatie blijft hoorbaar
 • Gratis lektest
 • Gratis wisselen van filters
 • Het aanmeten gebeurt gratis op Alpine’s hoofdkantoor te Soesterberg of op locatie voor een meerprijs van €30,-
Lees meer
SKU: 111.11.104.

Motor oordoppen op maat

De motor oordoppen op maat zijn speciaal ontwikkeld voor motorrijders of cabriorijders en zijn zodoende gevormd voor het gebruik onder een (motor-)helm (lees deze motorhelmentest). Het zachte materiaal bevordert het draagcomfort van de oordoppen met behoud van de Alpine kwaliteit. Het laten aanmeten van op maat gemaakte oordoppen kan op ons kantoor in Soesterberg en neemt maar 15 minuten in beslag.

Bij het aanmeten is er keuze uit maar liefst vier filters (maximaal, hoog, medium & laag) welke voor verschillende dempingen zorgen. Natuurlijk blijft het overige wegverkeer, het navigatiesysteem én de motor zelf voldoende hoorbaar waardoor je deel uit kunt blijven maken van het verkeer.

Klantenservice staat bij ons hoog in het vaandel. Daarom kun je de filters gratis laten wisselen. Ook kun je een gratis lektest doen om te controleren of de oordoppen nog goed afsluiten.

Dempingswaarden

De door motorrijders meest gebruikte filters zijn het groene (F7) en het rode (F8) filter. Mocht je meer of minder demping willen dan is dat natuurlijk mogelijk. Dit kan je tijdens het aanmeten van de oordoppen bespreken. De twee filters zijn getest door het TNO naar de standaarden van EN 24869-1. In onderstaande tabel staan de resultaten van de gemiddelde dempingswaarden (Mf), de standaarddeviatie (Sf) en APV84 in dB voor testfrequenties tussen de 125-8000 Hz.

F7 groen1252505001000200040008000
Gemiddelde dempingswaarden: Mf in dB15,116,920,226,231,632,836,8
Standaarddeviatie: Sf in dB6,25,74,44,34,75,25,0
APV848,911,215,821,926,927,631,8
F7 groenSNR=23
F8 rood1252505001000200040008000
Gemiddelde dempingswaarden: Mf in dB17,819,722,232,832,835,439,1
Standaarddeviatie: Sf in dB5,05,04,15,53,53,66,6
APV8412,814,718,120,529,331,832,5
F8 roodSNR=25

LET OP: De MotoSafe Custom wordt niet met een flesje Clean geleverd.

specificaties

Kleur oordoppen

Blauw, Rood, Transparant / kleurloos

Filter: dempingskeuze

Groen, 23 dB, gemiddelde demping, Rood, 25 dB, zware demping, Wit, 26 dB, maximale demping

ALGEMEEN

Alpine heeft deze persoonlijke gehoorbeschermers met maximale aandacht voor u gemaakt.

Om optimaal van uw gehoorbeschermers te profiteren dient u deze gebruiksaanwijzing goed te lezen en op te volgen.

De gehoorbeschermers worden samen met een schoonmaakhaakje in een luxe etui geleverd. De filters zijn op de juiste toepassing afgestemd.

De gewenningsperiode is niet voor iedereen hetzelfde, maar zal niet langer duren dan enkele dagen. Het is raadzaam om in het begin het gebruik steeds met enkele uren per dag op te voeren.

GEBRUIK

Controleer voor het gebruik of de gehoorbeschermers schoon zijn. Verwijder, indien nodig, oorsmeer met behulp van het schoonmaakhaakje.

In het oor plaatsen
Heeft u:

 • Blauwe otoplastieken:
 • De rechter oordop heeft een rode stip.
 • Kleurloze otoplastieken:
 • De rechter oordop heeft een rode stip.
 • Rode otoplastieken:
 • De linker oordop heeft een blauwe stip.

Neem de beschermer tussen duim en wijsvinger. Het smalle deel van de beschermer wijst naar de wang. Duw met een rustig naar achteren draaiende beweging de beschermer in het oor, zodanig dat deze goed aansluit.

Uit het oor nemen

Maak een drukkende beweging aan de onderkant van uw oor achter uw oorlelletje. De beschermer komt nu vanzelf los waarna u deze met een draaiende beweging uit het oor kunt nemen.

REINIGEN

 • Indien er oorsmeer in de opening van de beschermer is achtergebleven, kan dit verwijderd worden met het meegeleverde schoonmaakhaakje;
 • Reinig de beschermers regelmatig met handwarm water en zeepsop;
 • Spuit regelmatig een laagje Alpine Clean op de beschermers en laat dat even drogen. Alpine Clean doodt de meeste bacteriën en virussen en voorkomt irritatie van de gehoorgang.

FILTERS

De gehoorbeschermers worden geleverd met een verwisselbaar filter. Het verwisselen van de filters gebeurt met een speciaal hulpmiddel en wordt door Alpine medewerkers uitgevoerd.

U kunt de filters laten wisselen bij Alpine in Soesterberg of deze opsturen naar Alpine Nederland BV in Soesterberg. Geef hierbij aan meer of minder demping te willen hebben en vermeld duidelijk uw adresgegevens.

WAARSCHUWING

 • Indien de gehoorbeschermers niet volgens de voorschriften in deze gebruiksaanwijzing worden behandeld en gedragen zal de werking sterk kunnen afnemen.
 • In ruimtes met veel lawaai dient altijd gehoorbescherming gedragen te worden.
 • De gehoorbeschermers dienen regelmatig geïnspecteerd en schoongemaakt te worden.
 • Bewaar de gehoorbeschermers in de originele verpakking.
 • De gehoorbeschermers kunnen worden aangetast door sommige chemicaliën.

GARANTIE

Alpine geeft vijf jaar garantie op de filters (demping) en het materiaal van de otoplastieken en drie maanden op de pasvorm.

Dit betekent dat pasvormproblemen binnen drie maanden gemeld moeten worden bij Alpine Nederland BV.

Bij beschadiging aan de otoplastieken door nalatig gebruik vervalt de garantie.

Een review toevoegen

83 reviews voor Alpine MotoSafe Custom

  Laden...


  Gratis verzending

  vanaf €20,-

  Besteld voor 17:00

  Morgen in huis m.u.v. otoplastieken

  Beveiligd betalen

  Shop met vertrouwen

  Herroepingsrecht

  14 dagen

  Klantenservice

  Getraind personeel

  Wij accepteren

  iDeal, PayPal, MasterCard & Visa