MotoSafe Custom 4D

Waardering 4.43 op 5 gebaseerd op 60 klantbeoordelingen
(60 klantbeoordelingen)
Motosafe custom 4D - oordoppen op maat - Alpine Hearing Protection

MotoSafe Custom 4D

Waardering 4.43 op 5 gebaseerd op 60 klantbeoordelingen
(60 klantbeoordelingen)

119,00

Wissen
 • *Aanmeten op locatie


  • 30 €

  Maak voor het aanmeten bij Alpine hier een afspraak

  • 6.95 €
  • 10 €
+
SKU: 111.11.104 Categorieën: ,

De motor oordoppen op maat zijn speciaal ontwikkeld voor motorrijders of cabriorijders en zijn zodoende gevormd voor het gebruik onder een (motor-)helm (lees deze motorhelmentest). Het zachte materiaal bevordert het draagcomfort van de oordoppen met behoud van de Alpine kwaliteit.

 • Past goed onder de helm
 • Uniek in Europa: mini-grip uitneemhulp
 • Dempt de windruis; motor en communicatie blijft hoorbaar
 • Eigen naam en uniek nummer op oordoppen

UNIEKE PRODUCTKENMERKEN

 • Nabestellen met bewaarde scan
 • Dankzij computerscan op zeer precieze wijze vormgegeven
 • Uniek in Europa: mini-grip uitneemhulp
 • Eigen naam en uniek nummer op oordoppen
 • Zacht (eigen ontwikkeld) materiaal
 • Past goed onder de helm
 • Dempt de windruis; motor en communicatie blijft hoorbaar
 • Gratis lektest
 • Gratis wisselen van filters
 • Het aanmeten gebeurt gratis op Alpine’s hoofdkantoor te Soesterberg of op locatie voor een meerprijs van €30,-

Op maat

Zachte oordoppen op maat sluiten perfect aan op jouw oor en gehoorgang. Je hebt de keuze uit verschillende filters, die elk een ander dempingsniveau bieden.

Het laten aanmeten van op maat gemaakte oordoppen kan op ons kantoor in Soesterberg

EXTRA INFORMATIE

Motor oordoppen op maat

Met Alpine MotoSafe Custom 4D oordoppen ben je beschermd tegen harde en schadelijke windruis op de motor, terwijl het overige wegverkeer, het navigatiesysteem én de motor zelf voldoende hoorbaar blijven. Zo kun je veilig blijven deelnemen aan het verkeer en heb je na een ritje op de motor geen vervelende piep in je oren.

100% op maat, 100% gemak

De motor oordoppen op maat zijn speciaal ontwikkeld voor motorrijders of cabriorijders en zijn zodoende gevormd voor het gebruik onder een (motor-)helm (lees deze motorhelmentest). Dankzij de digitale productietechniek is de pasvorm uiterst nauwkeurig. Aan deze ‘4D-technologie’ hebben de otoplastieken hun naam dan ook te danken. Niet alleen de buitenkant van de oordop bestaat uit maatwerk, ook het geluidskanaal aan de binnenkant kan dankzij de computerscan op zeer precieze wijze worden vormgegeven. Het zachte materiaal bevordert het draagcomfort van de oordoppen met behoud van de Alpine kwaliteit. 100% op maat en 100% gemak dus.

Uniek in Europa: mini-grip uitneemhulp

Het verwijderen van oordoppen uit de oren gaat niet altijd even makkelijk. Alpine biedt daarom als eerste in Europa een unieke uitneemhulp, die de mini-grip genoemd wordt. Dankzij een klein en onopvallend lipje heb je meer grip en verwijder je eenvoudig de motoroordop uit je oor. De mini-grip is van hetzelfde soepele materiaal als de oordop gemaakt, waardoor de gehoorbeschermers zeer comfortabel onder de helm zitten.

Eigen naam en uniek nummer op oordoppen

Oordopjes raken snel kwijt of verward met die van een ander. Onze otoplastieken zijn stuk voor stuk voorzien van een uniek nummer en je eigen voornaam. Hierdoor is de eigenaar van de oordop altijd eenvoudig en snel te traceren.

Nabestellen met bewaarde scan

Naast het feit dat Alpine MotoSafe Custom 4D oordoppen de perfecte pasvorm hebben, levert het digitale productieproces nog een ander voordeel op. Je scans en gegevens worden door ons bewaard, waardoor je altijd oordoppen kunt nabestellen. Handig bij eventueel verlies of wanneer je een andere uitvoering wilt aanschaffen, bijvoorbeeld oordoppen voor het slapen of feesten.

Gratis filterwissel en lektest

Het laten aanmeten van op maat gemaakte oordoppen kan op ons kantoor in Soesterberg en neemt maar 15 minuten in beslag. Bij het aanmeten is er keuze uit maar liefst vier filters (maximaal, hoog, medium & laag) welke voor verschillende dempingen zorgen. Bovendien kun je de filters gratis laten wisselen. Ook kun je op elk gewenst langskomen voor een gratis lektest, om te controleren of de oordoppen nog goed afsluiten.

Dempingswaarden

De door motorrijders meest gebruikte filters zijn het groene (F7) en het rode (F8) filter. Mocht je meer of minder demping willen dan is dat natuurlijk mogelijk. Dit kan je tijdens het aanmeten van de oordoppen bespreken. De twee filters zijn getest door het TNO naar de standaarden van EN 24869-1. In onderstaande tabel staan de resultaten van de gemiddelde dempingswaarden (Mf), de standaarddeviatie (Sf) en APV84 in dB voor testfrequenties tussen de 125-8000 Hz.

F7 groen 125 250 500 1000 2000 4000 8000
Gemiddelde dempingswaarden: Mf in dB 15,1 16,9 20,2 26,2 31,6 32,8 36,8
Standaarddeviatie: Sf in dB 6,2 5,7 4,4 4,3 4,7 5,2 5,0
APV84 8,9 11,2 15,8 21,9 26,9 27,6 31,8
F7 groen SNR=23
F8 rood 125 250 500 1000 2000 4000 8000
Gemiddelde dempingswaarden: Mf in dB 17,8 19,7 22,2 32,8 32,8 35,4 39,1
Standaarddeviatie: Sf in dB 5,0 5,0 4,1 5,5 3,5 3,6 6,6
APV84 12,8 14,7 18,1 20,5 29,3 31,8 32,5
F8 rood SNR=25

LET OP: De MotoSafe Custom wordt niet met een flesje Clean geleverd.

 

60 beoordelingen voor MotoSafe Custom 4D

 1. Waardering 5 uit 5

  Prima service! en prima oordoppen. Links zat niet echt lekker en dat is dagelijks met 1 uur enkele reis woonwerkverkeer toch wel belangrijk. Alpine heeft een nieuwe afdruk gemaakt en de nieuwe oordop zit goed. Geluidsreductie is echt groot verschil met de “standaard” pluggen die ik had. Gewoon een rustig hoofd als je afstapt.

 2. Waardering 5 uit 5

  Bij Alpine in Soesterberg heb ik mijn tweede setje op maat gemaakte motosafe doppen laten maken. De eerste was na 5 jaar niet meer goed van vorm, waardoor er toch zo nu en dan windruis geluiden hoorbaar waren. Wat een verademing om weer heerlijk te rijden zonder vervelende geluiden. Het aanmeten doet geen pijn, en ze leggen alles uit wat ze gaan doen. Er is tijd voor vragen en onder het genot van een kopje koffie, thee of water is het zo voor elkaar. Na een paar kleine weekjes worden ze verstuurd. Volgende keer zeker weer.

 3. Waardering 5 uit 5

  Een maand geleden ben ik begonnen de oordoppen op de motor te dragen en wat een wereld van verschil met de schuimkunststof doppen die ik eerder gebruikte. Windgeluid wordt super goed gedempt terwijl je hoge geluiden nog wel goed hoort. De oordoppen zitten letterlijk ook nog eens als gegoten, dus ik ben heel tevreden over deze aankoop.

 4. Waardering 5 uit 5

  Voor het eerst oordoppen aan laten meten. Op advies van meerdere motorvrienden (m/v) naar Alpine Soesterberg gereden. Druk op die zaterdag, maar desondanks verliep alles heel vlot en netjes. Vreemde gewaarwording als dat kunststof in je oren wordt gespoten, maar het resultaat mag er zijn. Veel minder hinder van het geluid van de wind in mijn oren en als m’n helm ook van topkwaliteit zou zijn, dan hoorde ik denk ik helemaal geen windgeruis meer. Vakmensen daar!

 5. Waardering 5 uit 5

  Mijn tweede set Alpine oordoppen, blijkt toch nodig te zijn omdat je oor verandert. Prima pasvorm (beetje strakker dan de oude), demping goed!

 6. Waardering 5 uit 5

  Op een motorshow deze plastieken aan laten meten. Had hiervoor partyplugs die naar mijn gevoel niet afdoende waren op de motor. Met de motor otoplastieken van alpine echt een wereld van verschil !! Zo veel rustiger. In combinatie met mijn HJC helm. Zelfs met hogere snelheden nog geen last van windruis. Top product en top service!

 7. Waardering 5 uit 5

  Fijne goede oordoppen , zitten lekker en dempen naar verwachting. Service van passen, maken en communicatie tijdens het proces is erg prettig. Ik bestelde inclusief spray, maar die werd niet direct geleverd. 1 e-mailtje en binnen een werkdag had ik de spray alsnog. Snelle service!

 8. Waardering 5 uit 5

  Sinds een aantal maanden heb ik de custom made oordoppen voor tijdens het motorrijden. Ik ben zeer tevreden, Alpine biedt een uitstekende service. Nette afhandeling, je wordt op de hoogte gehouden van de status wanneer de oordoppen ‘in de maak’ zijn. Het geeft ook veel rust in de helm.

 9. Waardering 5 uit 5

  een verademing die op maat gemeten oordoppen, werk altijd met machine geluid dus heb de hoogste demping genomen. Zit er wel aan te denken een stapje minder demping. Maar voor de rest zitten ze als gegoten en werken ze naar behoren.

 10. Waardering 5 uit 5

  Prettige doppen. Dempen erg goed. De vorige van Alpine heb ik tien jaar kunnen gebruiken. Hopelijk de nieuwe set die ik nu heb ook weer. Erg handig dat de filters te verwisselen zijn. Het zou alleen wel mooi zijn als je dat zelf ook zou kunnen doen. Dan kun je voor een concert bijvoorbeeld andere erin doen dan bij het klussen/motor rijden. Ik heb ze met aanpakje en draag ze zonder problemen onder een helm. Mijn luidruchtige open uitlaten worden voldoende gedempt om uren zonder problemen te rijden. De vervangingsservice bij verlies werkt prima overigens. Die had ik er op de motorbeurs gelukkig bij gekregen. Die doppen werden wel met GLS verstuurd. En toen ik niet thuis was voor aflevering was er slechts één afhaalpunt in de buurt die beperkt open was. Had graag een paar euro extra betaald als daarvoor een betere verzending te regelen was (PostNL/DHL/…).

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *