MotoSafe Custom 4D

Waardering 4.44 op 5 gebaseerd op 63 klantbeoordelingen
(63 reviews)
(63 klantbeoordelingen)

119,00

 • ? 7,00
 • ? 7,50
 • ? 13,00

Aanmeten in Soesterberg

Aanmeten voor op maat gemaakte oordoppen kan op het hoofdkantoor van Alpine. Plaats van te voren een bestelling en maak hier een afspraak in onze online agenda. Tijdens de afspraak nemen we de order nog samen door en kunnen eventuele wijzigen nog aangebracht worden.

Aanmeten elders in het land

Woon je verder weg, dan bestel je de oordoppen online en maak je via het telefoonnummer in de orderbevestiging een afspraak bij 1 van de 60 aanmeetpunten.

 

maximaal 10 karakters


Artikelnummer: 111.11.104 Categorieën: ,
 • Met unieke mini-grip uitneemhulp
 • Keuze uit 3 filters (23 dB, 25 dB of 26dB)
 • Communicatie en motor blijven hoorbaar

De motor oordoppen op maat zijn speciaal ontwikkeld voor motorrijders of cabriorijders en zijn zodoende gevormd voor het gebruik onder een (motor-)helm (lees deze motorhelmentest). Het zachte materiaal bevordert het draagcomfort van de oordoppen met behoud van de Alpine kwaliteit.

UNIEKE PRODUCTKENMERKEN

 • Nabestellen met bewaarde scan
 • Dankzij computerscan op zeer precieze wijze vormgegeven
 • Uniek in Europa: mini-grip uitneemhulp
 • Eigen naam en uniek nummer op oordoppen
 • Zacht (eigen ontwikkeld) materiaal
 • Past goed onder de helm
 • Dempt de windruis; motor en communicatie blijft hoorbaar
 • Gratis lektest
 • Gratis wisselen van filters
 • Het aanmeten is gratis op Alpine’s hoofdkantoor te Soesterberg of op een Alpine aanmeetpunt bij jou in de buurt.
 • 3 weken na het aanmeten ontvang je jouw oordoppen in huis.

Op maat

Zachte oordoppen op maat sluiten perfect aan op jouw oor en gehoorgang. Je hebt de keuze uit verschillende filters, die elk een ander dempingsniveau bieden.

Het laten aanmeten van op maat gemaakte oordoppen kan op ons kantoor in Soesterberg

EXTRA INFORMATIE

Motor oordoppen op maat

Met Alpine MotoSafe Custom 4D oordoppen ben je beschermd tegen harde en schadelijke windruis op de motor, terwijl het overige wegverkeer, het navigatiesysteem én de motor zelf voldoende hoorbaar blijven. Zo kun je veilig blijven deelnemen aan het verkeer en heb je na een ritje op de motor geen vervelende piep in je oren.

100% op maat, 100% gemak

De motor oordoppen op maat zijn speciaal ontwikkeld voor motorrijders of cabriorijders en zijn zodoende gevormd voor het gebruik onder een (motor-)helm (lees deze motorhelmentest). Dankzij de digitale productietechniek is de pasvorm uiterst nauwkeurig. Aan deze ‘4D-technologie’ hebben de otoplastieken hun naam dan ook te danken. Niet alleen de buitenkant van de oordop bestaat uit maatwerk, ook het geluidskanaal aan de binnenkant kan dankzij de computerscan op zeer precieze wijze worden vormgegeven. Het zachte materiaal bevordert het draagcomfort van de oordoppen met behoud van de Alpine kwaliteit. 100% op maat en 100% gemak dus.

Uniek in Europa: mini-grip uitneemhulp

Het verwijderen van oordoppen uit de oren gaat niet altijd even makkelijk. Alpine biedt daarom als eerste in Europa een unieke uitneemhulp, die de mini-grip genoemd wordt. Dankzij een klein en onopvallend lipje heb je meer grip en verwijder je eenvoudig de motoroordop uit je oor. De mini-grip is van hetzelfde soepele materiaal als de oordop gemaakt, waardoor de gehoorbeschermers zeer comfortabel onder de helm zitten.

Eigen naam en uniek nummer op oordoppen

Oordopjes raken snel kwijt of verward met die van een ander. Onze otoplastieken zijn stuk voor stuk voorzien van een uniek nummer en je eigen voornaam. Hierdoor is de eigenaar van de oordop altijd eenvoudig en snel te traceren.

Nabestellen met bewaarde scan

Naast het feit dat Alpine MotoSafe Custom 4D oordoppen de perfecte pasvorm hebben, levert het digitale productieproces nog een ander voordeel op. Je scans en gegevens worden door ons bewaard, waardoor je altijd oordoppen kunt nabestellen. Handig bij eventueel verlies of wanneer je een andere uitvoering wilt aanschaffen, bijvoorbeeld oordoppen voor het slapen of feesten.

Gratis filterwissel en lektest

Het laten aanmeten van op maat gemaakte oordoppen kan op ons kantoor in Soesterberg en neemt maar 15 minuten in beslag. Bij het aanmeten is er keuze uit maar liefst vier filters (maximaal, hoog, medium & laag) welke voor verschillende dempingen zorgen. Bovendien kun je de filters gratis laten wisselen. Ook kun je op elk gewenst langskomen voor een gratis lektest, om te controleren of de oordoppen nog goed afsluiten.

Dempingswaarden

De door motorrijders meest gebruikte filters zijn het groene (F7) en het rode (F8) filter. Mocht je meer of minder demping willen dan is dat natuurlijk mogelijk. Dit kan je tijdens het aanmeten van de oordoppen bespreken. De twee filters zijn getest door het TNO naar de standaarden van EN 352-2. In onderstaande tabel staan de resultaten van de gemiddelde dempingswaarden (Mf), de standaarddeviatie (Sf) en APV84 in dB voor testfrequenties tussen de 125-8000 Hz.

F7 groen 125 250 500 1000 2000 4000 8000
Gemiddelde dempingswaarden: Mf in dB 15,1 16,9 20,2 26,2 31,6 32,8 36,8
Standaarddeviatie: Sf in dB 6,2 5,7 4,4 4,3 4,7 5,2 5,0
APV84 8,9 11,2 15,8 21,9 26,9 27,6 31,8
F7 groen SNR=23
F8 rood 125 250 500 1000 2000 4000 8000
Gemiddelde dempingswaarden: Mf in dB 17,8 19,7 22,2 32,8 32,8 35,4 39,1
Standaarddeviatie: Sf in dB 5,0 5,0 4,1 5,5 3,5 3,6 6,6
APV84 12,8 14,7 18,1 20,5 29,3 31,8 32,5
F8 rood SNR=25

* Deze filters hebben een CE-markering en zijn door PZT volgens EN 352-2 getest.
** Dit advies is een indicatie. We geven je graag advies op maat.

LET OP: De MotoSafe Custom wordt niet met een flesje Clean geleverd.

 

Alpine AOP III Cone – Conformiteitsverklaring

63 beoordelingen voor MotoSafe Custom 4D

 1. Waardering 5 uit 5
  (63 reviews)

  John Bruggeman

  Zoals dat is met defijne dingen in het leven. Waarvan je zegt: ‘ik had dit eerder moeten doen’. Wat een verschil met de standaard doppen! Windgeruis zo goed als weg. Een verademing.
  Niet twijfelen, gewoon doen.

 2. Waardering 5 uit 5
  (63 reviews)

  Mark

  Op de motorbeurs vorig jaar heb ik mijn doppen aan laten meten, met de verlies verzekering erbij want ja (ik ken mezelf en beetje;).
  Eerst was het even wennen, pas na een keer of twee lang in hebben gehad dacht ik ja die zitten top.
  Ik had zelf nooit oordoppenin omdat ik ze vervelend vond zitten en ik vind het uitlaat geluid zo fijn;).
  Maar als je eenmaal met doppen hebt gereden merk je dat je het motor geluid nog prima hoort alleen is die vervelende windruis weg!
  Mijn communicatieset hoor ik nog prima, alleen moet hij wel op de hardste stand.
  Ik vind het zeker de investering waard vooral als je lange ritten maakt is het veel rustiger je komt uitgeruste op je bestemming aan!
  En uiteraard ben ik ze verloren, maar gelukkig had ik de verzekering en kon ik nieuwe aanvragen.
  Dit ging erg makkelijk, het duurde wel een klein maandje maar toen had ik me doppen gelukkig weer.

 3. Waardering 4 uit 5
  (63 reviews)

  M. Tolsma

  Mixed feelings. Vorig jaar op de motorbeurs aan laten meten, de rechter bleek niet goed, aan laten passen, uiteindelijk toch nieuwe laten maken. Dit jaar lektest gedaan, linker ook niet goed. Opnieuw aan laten meten, gisteren direct mee gereden en beduidend meer lawaai dan de rechter.

  Het gemengde gevoel is dit: De after-sales is top, maar blijkbaar is het wel lastig om het in een keer goed te doen.

 4. Waardering 5 uit 5
  (63 reviews)

  Gert-Jan

  Prima service! en prima oordoppen. Links zat niet echt lekker en dat is dagelijks met 1 uur enkele reis woonwerkverkeer toch wel belangrijk. Alpine heeft een nieuwe afdruk gemaakt en de nieuwe oordop zit goed. Geluidsreductie is echt groot verschil met de “standaard” pluggen die ik had. Gewoon een rustig hoofd als je afstapt.

 5. Waardering 5 uit 5
  (63 reviews)

  Tim de Jongh

  Bij Alpine in Soesterberg heb ik mijn tweede setje op maat gemaakte motosafe doppen laten maken. De eerste was na 5 jaar niet meer goed van vorm, waardoor er toch zo nu en dan windruis geluiden hoorbaar waren. Wat een verademing om weer heerlijk te rijden zonder vervelende geluiden. Het aanmeten doet geen pijn, en ze leggen alles uit wat ze gaan doen. Er is tijd voor vragen en onder het genot van een kopje koffie, thee of water is het zo voor elkaar. Na een paar kleine weekjes worden ze verstuurd. Volgende keer zeker weer.

 6. Waardering 5 uit 5
  (63 reviews)

  Wout Schrier

  Een maand geleden ben ik begonnen de oordoppen op de motor te dragen en wat een wereld van verschil met de schuimkunststof doppen die ik eerder gebruikte. Windgeluid wordt super goed gedempt terwijl je hoge geluiden nog wel goed hoort. De oordoppen zitten letterlijk ook nog eens als gegoten, dus ik ben heel tevreden over deze aankoop.

 7. Waardering 5 uit 5
  (63 reviews)

  Henry van Uden

  Voor het eerst oordoppen aan laten meten. Op advies van meerdere motorvrienden (m/v) naar Alpine Soesterberg gereden. Druk op die zaterdag, maar desondanks verliep alles heel vlot en netjes. Vreemde gewaarwording als dat kunststof in je oren wordt gespoten, maar het resultaat mag er zijn. Veel minder hinder van het geluid van de wind in mijn oren en als m’n helm ook van topkwaliteit zou zijn, dan hoorde ik denk ik helemaal geen windgeruis meer. Vakmensen daar!

 8. Waardering 5 uit 5
  (63 reviews)

  Henri

  Mijn tweede set Alpine oordoppen, blijkt toch nodig te zijn omdat je oor verandert. Prima pasvorm (beetje strakker dan de oude), demping goed!

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Motor oordopjes