MusicSafe Pro

Waardering 4.42 op 5 gebaseerd op 52 klantbeoordelingen
(52 klantbeoordelingen)
(53 klantbeoordelingen)

27,95

+
Artikelnummer: Niet beschikbaar Categorieën: ,
 • Drie filtersets (16 dB, 19 dB & 22 dB)
 • Voorkomt gehoorschade en piep
 • Met gratis koordje en reserve oordop

MusicSafe Pro is de enige gehoorbescherming voor muzikanten met drie verschillende verwisselbare filtersets voor een lage, gemiddelde en hoge demping. Deze unieke AlpineAcousticFilters met selectieve demping garanderen een optimale bescherming tegen schadelijke geluidniveaus.

UNIEKE PRODUCTKENMERKEN

 • Voorkomt gehoorbeschadiging en een piep in je oren
 • Enige muziekoordop met drie verwisselbare akoestische filtersets
 • De geluidskwaliteit van de muziek blijft behouden
 • Zeer comfortabel en nauwelijks zichtbaar in het oor
 • Met handig opbergetui
 • Met koordje
 • Met reserve oordop
 • Verkrijgbaar met transparante en zwarte oordoppen
 • Herbruikbaar

Muzikanten

Het gehoor is voor muzikanten een onmisbaar zintuig. Toch loopt juist deze groep regelmatig een gehoorbeschadiging op. Gehoorbescherming is daarom een echte musthave.

De veilige limiet waaraan het gehoor blootgesteld mag worden is 80 decibel. Regelmatig geluid boven de 80 decibel resulteert onherroepelijk in gehoorbeschadiging.

EXTRA INFORMATIE

Oordopjes voor muzikanten

Als muzikant, DJ of geluidstechnicus bevind je je regelmatig in een omgeving met harde muziek. Het risico op gehoorschade is daarom groot. Gehoorverlies heeft directe consequenties voor het uitvoeren van je vak of passie. Goede bescherming van je gehoor is daarom van essentieel belang tijdens repetities, optredens en concerten. Speciaal voor professionals is de MusicSafe Pro ontwikkeld, de meest luxe en uitgebreide uitvoering van Alpine binnen de gehoorbeschermingsrange voor muzikanten.

Drie sets AlpineAcousticFilters™ – Kies je eigen demping

MusicSafe Pro gehoorbeschermers zijn wereldwijd de enige universele oordoppen met drie verschillende filtersets. Met de bijgeleverde goud-, zilver- en witgekleurde muziekfilters hebben muzikanten, DJ’s en geluidstechnici de vrijheid om te kunnen wisselen tussen verschillende dempingsniveaus, voor verschillende toepassingen. Dankzij deze filters wordt het muziekvolume teruggebracht naar een veilig niveau, zonder dat dit ten koste gaat van de muziekbeleving. De unieke AlpineAcousticFilters™ dempen alleen de schadelijke geluiden. Tegelijkertijd blijft de muziekkwaliteit onaangetast en is een normaal gesprek met je medemuzikanten geen enkel probleem. Het is alsof je de volumeknop wat lager zet. MusicSafe Pro is op deze manier niet alleen onmisbaar tijdens optredens of in de studio, maar ook tijdens concerten, repetities en lesgeven. In elke situatie kun je dus kiezen voor de juiste demping.

Goud filter: gemiddelde demping (SNR) 22 dB
Zilver filter: gemiddelde demping (SNR) 19 dB
Wit filter: gemiddelde demping (SNR) 16 dB

Comfortabel en herbruikbaar

MusicSafe Pro gehoorbeschermers zijn gemaakt van het speciale AlpineThermoShape™ materiaal. Dit materiaal vormt zich door de warmte van het lichaam naar het oor. Hierdoor sluiten de oordoppen precies aan op de gehoorgang en blijven ze op de juiste plek in het oor zitten. Dit zorgt voor een uitstekend draagcomfort. Het thermoplastische materiaal is hypoallergeen, waardoor jeuk in of rond het oor wordt voorkomen. MusicSafe Pro oordoppen kunnen ruim 100 keer worden gebruikt. De oordoppen zijn verkrijgbaar in de kleuren transparant en zwart.

Met gratis opbergetui, reinigingsspray en koord

Alpine MusicSafe Pro wordt standaard geleverd met een handige etui om de oordoppen en filters netjes in te bewaren. De etui is bovendien gemakkelijk aan een sleutelbos te bevestigen. Daarnaast zit er in elke verpakking een draagkoord. Bevestig de oordoppen aan het koord en hang ze om je nek. Ideaal als de oordoppen even worden uit gedaan. De oordoppen zijn snel en makkelijk schoon te maken met de meegeleverde Alpine Clean, een desinfecterende reinigingsspray (5 ml). Zo gaan de gehoorbeschermers langer mee.

Hoe gevaarlijk is te luide muziek?

De veilige limiet waaraan het gehoor blootgesteld mag worden is 80 decibel. Regelmatig geluid boven de 80 decibel resulteert onherroepelijk in gehoorbeschadiging. Officiële rapporten tonen aan dat de limiet van 80 decibel snel is overschreden. Zo kan bij een concert zelfs een geluid van 120 dB worden gemeten. Voor rockmuzikanten komen de schadelijke geluiden voornamelijk van de drums en versterkers terwijl voor klassieke muzikanten het eigen instrument en die van anderen veel invloed op het gehoor hebben. De volgende tabel toont aan hoe snel de maximum blootstelling zonder gehoorbescherming is bereikt.

GeluidsniveauMaximale blootstelling zonder gehoorbescherming
86 dB2 uur
89 dB1 uur
92 dB30 minuten
94 dB15 minuten
98 dB7 minuten
102 dB3 minuten
106 dB90 seconden

Welk filter is geschikt voor mij?

Afhankelijk van je situatie, het instrument dat je bespeelt en waar je speelt kan je je eigen demping kiezen. Zo zal je als drummer waarschijnlijk een hogere demping nodig hebben dan als bijvoorbeeld zanger.

Reinigen

Alpine MusicSafe Pro kan gereinigd worden met warm water en zeep of met de bijgeleverde Alpine Clean, een speciale desinfecterende reinigingsspray.

Inhoud verpakking

 •  Twee oordoppen en een reserve oordop
 • Drie verwisselbare filtersets (goud, zilver & wit)
 • Luxe opbergetui
 • Alpine draagkoord
 • Alpine Clean

Alpine MusicSafe Pro – Conformiteitsverklaring

Gewicht0.065 kg
Afmetingen21.5 × 9.3 × 2.8 cm
Kies kleur

,

Rated 4.42 out of 5
★★★★★
28
★★★★
20
★★★
2
★★
2
0
See all 52 reviews

53 beoordelingen voor MusicSafe Pro

 1. Waardering 5 uit 5
  (52 klantbeoordelingen)

  Joris Veenhof (geverifieerde eigenaar)

  Goed product! Voor muzikanten ideaal. Voor blaasmuzikanten iets minder, omdat je jezelf niet hoort spelen. Lastig om in te schatten hoe hard je dan speelt. Verder blijft de kwaliteit van muziek optimaal, maar dan wat zachter. Ik raad ze zeker aan iedereen aan! Goede prijs-kwaliteit verhouding. Ik ben er zelf nog mee aan het experimenteren wat voor mij (trompettist) het beste werkt (welke filters, een of twee doppen in etc.). Verder echt goed product!

 2. Waardering 5 uit 5
  (52 klantbeoordelingen)

  Reini Beck (geverifieerde eigenaar)

  Heel fijn dat je alles nog goed kunt horen. Veel draagcomfort en meerdere filters is erg handig. Geen afgesloten gevoel in je oor. Absoluut een hele fijne set.

 3. Waardering 5 uit 5
  (52 klantbeoordelingen)

  Mario Elshout (geverifieerde eigenaar)

  Goed draagcomfort en erg prettig dat er meerdere filters bij zitten, nu kan je mooi variëren. Prima degelijke kwaliteit en een prima opbergdoosje.

 4. Waardering 4 uit 5
  (52 klantbeoordelingen)

  Laurens (geverifieerde eigenaar)

  Gebruik al meer dan 15 jaar Alpine Musicsafe’s. Als bassist in een metalband sta je nog wel eens naast een drummer die het leuk vind zijn China’s aan gort te meppen. Ik heb het gevoel dat deze Pro’s nu weer een tandje beter zijn dan de oude die ik had, met name de pasvorm en draagcomfort. Blijf wel lastig vinden om te zingen terwijl ik ze in heb. Juist het sprankelende hoog heb je dan nodig en het is er niet. Ook de overdrive van mijn basgitaar is helemaal verdwenen en eigenlijk voel je hem alleen maar. Dus nog een lagere demping (ik heb ooit dopjes gehad met iets van 5-8db demping) zou zeer welkom zijn.

 5. Waardering 4 uit 5
  (52 klantbeoordelingen)

  Pascale (geverifieerde eigenaar)

  Ben tevreden met de dopjes, voldoen waar ze bedoeld voor zijn. Speel trompet en heb altijd het geluk om voor het slagwerk te zitten. Ga in de toekomst wel voor de dopjes op maat, deze vallen makkelijk uit m’n oren.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Muzikanten oordopjes