Oordopjes gebruiken tijdens het duiken?

Oordopjes gebruiken tijdens het duiken?

 

Of het nu bij een eerste proefles met een grote duikfles op je rug in het zwembad tijdens een heerlijke vakantie in Egypte is, een gehele duikvakantie of gewoon in de zee, duiken is een hele bijzondere ervaring. Er zit natuurlijk wel een verschil in de ervaring qua locatie en mogelijkheden. Er worden hele duikreizen georganiseerd waarbij je je duikbrevet kan halen. Dat is hele andere koek dan wanneer je met je duikbril en snorkel op aan de oppervlakte van de zee vissen aan het bekijken bent. Maar dat het in het water is, is natuurlijk geen verrassing. Aangezien men vaak last heeft van water in het oor, kunnen oordopjes handig zijn tijdens het duiken tot een bepaalde diepte.


Zwemmersoor en oordoppen
Doordat je tijdens het zwemmen en duiken in contact bent met water, komt het voor dat er water in het oor komt. Sommige mensen kunnen hier heel veel last van hebben of zijn juist erg gevoelig voor een oorontsteking. Dan is het raadzaam om te zwemmen met oordopjes. Als je wat meer wilt dan alleen zwemmen, en gaat duiken dan wordt er een bepaalde druk op het oor uitgeoefend. Vooral als je gaat diepzeeduiken en prachtige koralen gaat bekijken, kom je natuurlijk een heel stuk dieper.

Duiken en oorpijn
Bij een duik van de hoogste duikplank met oordopjes in, kan het voorkomen dat de oordopjes wellicht uitvallen bij het neerkomen in het water. Dat is dus niet aan te bevelen. Maar als je in zee aan de oppervlakte blijft dobberen en af en toe een steentje opduikt, dan zijn onze zwemoordoppen tot ongeveer 1 meter onder water geschikt. Maar ben jij een echte pro die op vakantie met professionele Scubapro duikuitrusting gaat duiken en flink wat meters afdaalt, dan is het niet raadzaam om met oordoppen in te gaan duiken. Dit heeft te maken met de druk op het trommelvlies wat flinke oorpijn kan veroorzaken. Meer informatie daarover, kan je lezen bij Divers Alert Network.

Nieuw