Geluidsoverlast op vakantie: zo los je het op Alpine hearing protection Oordoppen oorkappen beschermen uw oor red dot award vliegen reizen bescherming tegen lawaai vakantie druk op de trommelvliezen Drukregulerende filter FlyFit Pluggies Kids

Geluidsoverlast op vakantie: zo los je het op

 

De grootste vakantie-ergernis die al jaren bovenaan het lijstje van vakantiegangers staat? Geluidsoverlast! Uit onderzoek van Alpine Hearing Protection en vakantie review website Zoover, blijkt dat ook in 2022 luidruchtige medereizigers nog steeds de grootste pretdrukkers van vakantievierders zijn. Hoe ga je hier mee om tijdens je vakantie? En zijn er oplossingen? Wij zochten het voor je uit!

Vooral de bekende feestbestemmingen, die met name onder jongeren geliefd zijn, hebben een slechte reputatie als het gaat om geluidsoverlast. Opvallend is dat ook de populaire grote steden Parijs en Rome in de top 10 vakantiebestemmingen met het meeste geluidsoverlast voorkomen. Of je nu een zon-, zee- en strandvakantie geboekt hebt of kiest voor een citytrip: iedere vakantievierder kan geconfronteerd worden met geluidsoverlast.

Verantwoordelijkheid reisorganisatie

Wanneer je op je vakantiebestemming wordt geteisterd door gillende kinderen, ketende pubers of luidruchtige buren, ben je al snel overgeleverd aan de service van je reisorganisatie. Toch blijkt deze in de praktijk vaak weinig te kunnen betekenen, zo blijkt uit een rondgang langs verschillende touroperators. De reisorganisatie is in de meeste gevallen niet aansprakelijk voor het gedrag van toeristen. Je kunt het ter plaatse wel bespreken met de eigenaar van de accommodatie of de reisleiding, zodat er naar een oplossing kan worden gezocht. Verzamel in dit geval (indien mogelijk) bewijsmateriaal om de klacht te kunnen onderbouwen. Zet vervolgens de klacht op papier en leg dit neer bij de receptie van het hotel of vakantiepark waar je verblijft. Lukt dat niet en verblijf je in het buitenland? Dan kun je terecht bij de hostess. En mocht er nou toevallig ook geen hostess in de buurt zijn, neem dan rechtstreeks contact op met je touroperator.


Heft in eigen handen

Het bovenstaande stappenplan leidt hopelijk tot een oplossing van de overlast waar je mee te maken hebt. Maar laten we eerlijk zijn: tijdens je vakantie zit je natuurlijk niet bepaald te wachten op dit soort tijdrovende procedures. Onze tip? Neem het heft in eigen handen! Wees voorbereid op het feit dat je tijdens je vakantie te maken kunt krijgen met hinderlijk geluid, want in een hotel of op een camping ben je tenslotte nooit alleen. En of de overlast nu wordt veroorzaakt door drukke kinderen, feestende jongeren of een verbouwing die net naast je hotel plaatsvindt, er is eigenlijk maar één manier om deze stoorzenders op mute te zetten. Namelijk met goede oordoppen!

Filteroordoppen voor je op vakantie gaat

Bij oordoppen denk je waarschijnlijk aan de standaard schuimpjes die je in je oren kunt doen. Maar wist je dat er voor elke situatie ook speciale filteroordoppen bestaan, die vele malen comfortabeler in de oren zitten en uitsluitend storende of schadelijke geluiden dempen? Ook voor je vakantie heeft Alpine een aantal specifieke filteroordoppen in het assortiment.

Oordoppen voor in het vliegtuig

Vertrek je deze zomer naar een ver en zonnig oord? Dan begint je vakantie waarschijnlijk al in het vliegtuig. De vakantiepret begint eigenlijk al zodra je op de passagiersstoel bent neergeploft. Tenzij je medereizigers aan de luidruchtige kant zijn. Vervelend? Niet wanneer je een setje vliegoordoppen op zak hebt! Het filter in deze oordoppen dempen het geroezemoes van je medepassagiers en het brommende geluid van de vliegtuigmotoren. Spraak blijft wel gewoon verstaanbaar, dus je kunt gewoon gezellig de vakantieplannen met je reisgenoot doornemen. Toe aan een dutje? Go for it! Ook als je op één oor ligt zitten de oordopjes comfortabel. De filters in de Alpine FlyFit oordoppen voorkomen bovendien de pijnlijke druk op het trommelvlies.

Oordoppen voor in je hotelkamer of op de camping

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kan het genieten pas echt beginnen! In je hotel of op de camping kun je eindelijk wat slaap inhalen. Tenzij de buren roet in het eten gooien. Met goede slaapoordoppen ben je voorbereid op bijvoorbeeld gehorige hotelkamers of op snurkende mede-kampeerders. De Alpine SleepDeep oordoppen hebben een hoge demping en zijn van zacht materiaal dat zich naar jouw oor vormt. Net als de vliegoordoppen van Alpine hebben ze flexibele filters, die ideaal zijn voor zijslapers. Heb je de wekker gezet voor een vroege roadtrip? Geen zorgen, daar slaap je niet doorheen. Het alarm blijft namelijk hoorbaar.

Oordoppen voor een goed (strand)feestje

Zoek jij op je vakantie het lawaai juist op? Bijvoorbeeld tijdens een toffe beach party? Voorkom dan dat je als souvenir een permanente piep in je oren mee naar huis neemt! Geniet van de muziek, maar draag wel gehoorbescherming. Met de PartyPlugs van Alpine wordt het schadelijke geluid gefilterd. De muziekbeleving blijft en gesprekken blijven goed verstaanbaar. De oordoppen zitten de hele dag en nacht lekker en zijn bijna niet zichtbaar in je oren.

Oordoppen voor aan het zwembad of op het strand

Niet alleen geluidsoverlast is vervelend tijdens je vakantie. Pijn en irritatie, daar zit je natuurlijk ook niet op te wachten. Daarom smeer je je natuurlijk in, om het verbranden in de zon tegen te gaan. Maar denk je naast het beschermen van je huid, ook aan het beschermen van je oren? Bacteriën en schimmels in zwemwater kunnen namelijk een ontsteking van de gehoorgang veroorzaken. Pak daarom voor jezelf Alpine SwimSafe oordopjes in en voor kinderen tot 12 jaar de Alpine Pluggies Kids. De oordopjes houden het water uit de oren, zodat je onbezorgd kunt zwemmen.

Conclusie? Alpine oordoppen mogen niet ontbreken op je vakantie paklijst! Ze helpen je te genieten van je welverdiende rust tijdens je vakantie.

Nieuw