MotoSafe Pro

Waardering 4.75 op 5 gebaseerd op 8 klantbeoordelingen
(8 klantbeoordelingen)
(8 klantbeoordelingen)

27,95

+
Artikelnummer: 111.23.122 Categorieën: ,
 • Gemiddelde (17dB) & zware demping (20dB)
 • Voorkomt gehoorschade door windruis
 • Met gratis luxe etui en reinigingsspray

Rijd nu nog relaxter motor! Met Alpine MotoSafe oordoppen heb je nooit meer een piep in je oren na een lange rit. Je voorkomt gehoorbeschadiging en een vermoeid gevoel door het lawaai van windruis.

UNIEKE PRODUCTKENMERKEN

 • Voorkomt gehoorbeschadiging en vermoeidheid door windruis
 • Verkeer en communicatiesysteem blijven goed hoorbaar
 • Twee complete sets oordoppen, voor gemiddelde en zware demping
 • De enige motoroordoppen met zachte filters
 • Heel comfortabel onder de helm
 • Perfecte pasvorm dankzij AlpineThermoShape™ materiaal
 • Zacht materiaal, zonder siliconen
 • Met gratis luxe etui en Alpine Clean reinigingsspray (5 ml)
 • Geen afgesloten gevoel
 • Herbruikbaar

Motor

Wist je dat je als motorrijder tijdens elke rit gehoorbeschadiging riskeert? Het ruisen van de wind is al bij relatief lage snelheden hard genoeg om binnen enkele minuten schade aan je gehoor aan te richten.

Wist je dat bij een snelheid van 120 kilometer per uur het volume gemiddeld 98 decibel is? Dit betekent dat je al na 7 minuten risico loopt op blijvende gehoorschade.

EXTRA INFORMATIE

OORDOPJES VOOR MOTORRIJDERS

Relaxed motorrijden

Rijd nu nog relaxter motor! Met Alpine MotoSafe oordoppen heb je nooit meer een piep in je oren na een lange rit. Je voorkomt gehoorbeschadiging en een vermoeid gevoel door het lawaai van windruis. Wist je dat bij een snelheid van 120 kilometer per uur het volume gemiddeld 98 decibel is? Dit betekent dat je al na 7 minuten risico loopt op blijvende gehoorschade. Bovendien raak je sneller vermoeid door het harde geluid. Daardoor neem je minder geconcentreerd deel aan het verkeer. We hebben daarom heel comfortabele gehoorbeschermers ontwikkeld. Voor elk type motorrijder.

Motorrad Review

Het toonaangevende Duitse motormagazine Motorrad heeft onlangs Alpine MotoSafe Pro getest. De experts waren zeer enthousiast, en beoordeelden de universele motoroordoppen van Alpine met de score ‘zeer goed’. MotoSafe Pro oordoppen worden met twee verschillende filtersets geleverd. Met name de flexibiliteit van het aanpassen van de dempingswaarde werd in Motorrad zeer positief ontvangen: “Einen tollen Mittelweg bieten die zwei Ohrstöpselpaare von Alpine mit unterschiedlicher Dämpfung. Sie vermindern das Geräuschniveau um rund 17 Dezibel (schwarze Ausführung „Tour“) bzw. um 20 Dezibel (rote Ausführung „Race“).” Motorrad Motosafe - Alpine Hearing Protection

Tour of Race Oordoppen

Alpine MotoSafe filteroordoppen dempen het schadelijke geluid, zonder een afgesloten gevoel te geven. Het verkeer, de navigatie, intercom en de motor zelf blijven goed hoorbaar. De Alpine MotoSafe Pro bestaat uit twee complete sets motoroordoppen. Een set MotoSafe Tour oordoppen met gemiddelde demping en een set MotoSafe Race oordoppen met zware demping. De MotoSafe Tour oordoppen zijn ideaal voor onder andere toertochten, vakanties en op de snelweg. De MotoSafe Race oordoppen zijn ideaal voor op de snelweg, het circuit of bij een open helm. Je kiest dus per moment voor de gewenste demping.

Uniek materiaal voor het meeste comfort

Alpine MotoSafe oordoppen hebben een perfecte pasvorm. Dit komt doordat ze zijn gemaakt van duurzaam en flexibel AlpineThermoShape™ materiaal. Door de warmte van het oor vormt het zachte materiaal zich naar de gehoorgang. Alpine MotoSafe oordoppen zijn bovendien de enige op de markt met zachte filters. Daardoor zitten ze ook onder de helm heel comfortabel. AlpineThermoShape™ materiaal bevat geen siliconen. De oordoppen zweten, jeuken of irriteren daardoor niet. Je draagt ze probleemloos de hele dag.

Met luxe etui

Je krijgt bij je Alpine MotoSafe oordoppen een luxe etui. Hang het eenvoudig aan je sleutelbos, zodat je jouw oordoppen altijd bij de hand hebt.

Dempingswaarde MotoSafe Tour

Frequentie Hz 63 125 250 500 1000 2000 4000 8000
Gemiddelde dempingswaarde dB 10,3 12,2 12,7 13,2 17,1 27,1 22,7 18,9
Standaard afwijking dB 3,7 5,1 2,9 2,7 3,4 3,3 4,2 2,8
Verwachte dempingswaarde dB (APV) 6,6 7,1 9,8 10,5 13,7 23,8 18,5 16,1

 

Dempingswaarde MotoSafe Race

Frequentie Hz 63 125 250 500 1000 2000 4000 8000
Gemiddelde dempingswaarde dB 18,8 18,4 18,4 16,3 19,0 30,5 21,9 23,4
Standaard afwijking dB 3,1 3,0 3,2 2,9 2,6 4,4 3,5 3,7
Verwachte dempingswaarde dB (APV) 15,7 15,4 15,2 13,4 16,4 26,1 18,4 19,7

 

Productvergelijking Alpine MotoSafe oordoppen – Tour, Race en Pro

Alpine MotoSafe Tour Alpine MotoSafe Race Alpine MotoSafe Pro
Meest geschikt voor Toertochten, vakanties en op de snelweg Op de snelweg, het circuit of bij een open helm Dempingskeuze per gebruikssituatie
Demping (SNR) Gemiddelde demping (SNR 17) Zware demping (SNR 20) Twee volledige sets:gemiddelde demping (SNR 17) en zware demping (SNR 20)
Unieke zachte filters
Verkeer en intercom goed hoorbaar
Zacht, antiallergisch materiaal
Met handig bewaartasje
Met luxe etui
Met gratis Alpine Clean reinigingsspray (5 ml)  
Prijs  € 14,95  € 14,95  €27,95

 

Alpine MotoSafe Pro – Conformiteitsverklaring

Gewicht 0.052 kg
Afmetingen 8.2 × 2.3 × 12 cm

8 beoordelingen voor MotoSafe Pro

 1. Waardering 5 uit 5
  (8 klantbeoordelingen)

  Hans (geverifieerde eigenaar)

  Voldoet aan mijn verwachting makkelijk in te brengen, comfortabel te dragen geen drukken gevoel in de helm het is alsof je niks in de oren hebt. Wind geruis wordt goed weg gefilterd terwijl je andere geluiden goed hoort ook gewoon gesprekken kunt voeren. Ik ben zeer tevreden.

 2. Waardering 5 uit 5
  (8 klantbeoordelingen)

  Kirsten (geverifieerde eigenaar)

  Ik rijd nu een paar maanden motor. Van mijn vader hoorde ik dat gehoorbescherming vooral handig is. Nu merk ik dat ik niet meer zonder wil rijden!
  De dopjes zijn handig in te brengen door het staafje. Als ze inzitten merk ik er niets meer van. Ik kan nog steeds gesprekken voeren. Op de motor hoor ik de motor en het verkeer nog goed. Maar de harde ruis valt bijna geheel weg.
  Ik merk nog niet veel tussen de twee verschillende oordopjes. Ik rijd voor mijn werk vooral op de snelweg en werken beide goed.
  Ook op langere routes zitten de oordopjes goed. Je merkt na een tijd niet meer dat je oordopjes in hebt. Aanrader!!

 3. Waardering 5 uit 5
  (8 klantbeoordelingen)

  Igor (geverifieerde eigenaar)

  Na een paar ritjes op de motor, waarvan 90% over de snelweg, maar besloten om oordopjes aan te schaffen. Na wat zoeken uitgekomen op deze set oordoppen vanwege de mogelijk tussen wisselen van tour en sport oordopjes. Tijdens de eerstvolgende rit de zwarte geprobeerd, welke prima werken en het geluid heerlijk dempt, maar ondanks dat nog steeds het verkeer en omgeving goed te horen is. Daarna de rode set geprobeerd en tot mijn verrassing was het verkeer en omgeving nog even goed te horen ondanks de duidelijke betere demping van het geruis. De oordopjes zelf zitten zeer comfortabel, had zelfs grote deel van de rit niet eens in de gaten dat ik oordopjes in had, tot ik eens moest slikken en merkte dat dat ietwat gedempt voelde in mijn oren waardoor ik weer besefte dat ik oordopjes in had. Met gebruik van de helm heb je totaal geen last van enige extra druk op je oren vanwege de oordopjes, het voelt haast comfortabeler. Ook kreeg ik het gevoel dat ik aan het eind van de rit fitter was dan vorige keren. En de bijgeleverde etui is een zeer fijne accessoire om de oordopjes op te bergen.

  Conclusie: Hele fijne oordoppen die zeker het geld en de moeite waard zijn om je oren te beschermen tijdens de lange luidruchtige ritten, waarbij het verkeer perfect hoorbaar blijft!

 4. Waardering 5 uit 5
  (8 klantbeoordelingen)

  Roy (geverifieerde eigenaar)

  Sinds kort in mijn bezit en een zeer goede aanschaf geweest. Je merkt bijna niet dat je oordoppen draagt behalve bij het geluidsniveau dat beduidend naar beneden gaat, maar niet zover dat je niets meer hoort. Overige verkeer is nog duidelijk te horen !!
  Verder was de bestelling zoals beloofd de volgende werkdag in huis, lekker gemakkelijk via de brievenbus zodat je er niet de gehele dag thuis op hoeft te wachten.

 5. Waardering 4 uit 5
  (8 klantbeoordelingen)

  Dirk (geverifieerde eigenaar)

  In mIjn “haast” om nieuwe oordoppen te kopen niet goed de advertentie gelezen en ik was dus ook verrast dat ik 2 sets doppen kreeg in plaats van een. Kon het product niets aan doen, maar toen had ik dus 2 sets. Goed, de review. Ik zal eerst de context schetsen. Ik ben een dagelijks rijder op de motor en rijd ongeveer 30.000 kilometer op jaarbasis. Mijn normale route is 50% snelweg 50% binnendoor. Ik heb hiervoor verschillende soorten oordoppen gebruikt. De oordoppen van 1 euro, die je inknijpt en uitzetten, maar ook een aantal andere/duurdere merken tot 30 euro geprobeerd. Ongeveer dezelfde prijsrange als deze dubbelset. Ik moest wennen aan het inbrengen met een stokje en moet zeggen dat ik het wat omslachtig vind in het begin. Gewoon in je oren drukken is gewoon sneller, makkelijker en ik wil als ik op de motor stap oordoppen in, helm op rijden. De handeling is misschien 10 seconden extra tijd, maar dit voelt veel langer. Dit stokje moet worden gebruikt omdat de staafjes zelf zacht zijn. Dit voordeel werd mij later pas duidelijk. Bij mijn vorige oordopjes gingen ze op lange ritten wel eens wat irriteren omdat ze dan soms net even contact maken met mijn helm o.i.d. Dat heb ik met deze oordoppen nog niet gehad in de 1500 kilometer die ik er nu me heb gereden. Kortgezegd waren mijn verwachtingen van het product wat anders en was ik sceptisch in het begin, maar voor nu ben ik erg positief en zou ik ze aanraden. Ik heb zelf nu nog niet een gigantisch verschil gemerkt tussen de race en tour. Achteraf gezien denk ik dat alleen tour voor mij toereikend was geweest.

 6. Waardering 5 uit 5
  (8 klantbeoordelingen)

  Edwin (geverifieerde eigenaar)

  Aanrader! Comfortabele oordoppen, ook na een lange dag touren. Demping is meer dan goed. Ook bij hogere snelheden.

 7. Waardering 4 uit 5
  (8 klantbeoordelingen)

  Lennard Alink (geverifieerde eigenaar)

  Sinds december in het bezit van mijn motorrijbewijs en de afgelopen weken de eerste km’s gemaakt. Met de lagere snelheden weinig last van het gehoor maar boven de 50 merk je het wel. Daarnaast altijd pech met de windrichting ;)… Toch maar besloten om gehoorbescherming aan te schaffen en daarom voor de Alpine Pro gekozen. De oordoppen zijn handig in te brengen en zitten prettig. Op het werk ook vaak oordoppen in maar die zitten toch altijd los. Ik merk in ieder geval gelijk het verschil als ik op pad ben met de motor. Zeker een aanrader

 8. Waardering 5 uit 5
  (8 klantbeoordelingen)

  Lucas (geverifieerde eigenaar)

  Ik rijd mijn Harley iedere dag naar mijn werk en ze geven de perfect demping tegen de wind en het geluid die uit de motor komt. Ze zijn ook heel comfortabel onder de helm. Top aankoop!

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Oordopjes voor motorrijden