• Home kinderen-oorkappen

Veel en hard geluid kan kinderen soms behoorlijk belemmeren in hun prestaties. Ze raken overprikkeld en verliezen hierdoor eerder hun concentratie. Gelukkig bieden gehoorbeschermers speciaal voor kinderen en baby’s de oplossing.

Een kinderoor is nog gevoeliger

Voor extreme geluiden dan de oren van volwassenen. In sommige gevallen kan er zelfs sprake zijn van hyperacusis; hooggevoeligheid voor geluid. Kinderen met deze aandoening kunnen fysieke pijn hebben als geluid voor hen te hard staat. Kinderen met een hoge gevoeligheid voor geluid hebben vaak last van concentratiestoornissen en raken chronisch vermoeid. Daarom wordt geadviseerd om kinderen gehoorbescherming te laten dragen. Bijvoorbeeld in de vorm van een oorkap of oordopjes.

Oorkappen voor kinderen

Gehoorbescherming voor kinderen is niet alleen praktisch voor het beschermen van kinderenoren tegen hard en schadelijk geluid. De oorkappen van Alpine bieden ook uitkomst voor kids met concentratieproblemen. Handig voor op school of thuis. Kinderen met een stoornis zoals ADHD, ADD of autisme kunnen ook veel baat hebben bij het dragen van een oorkap. Op deze manier kunnen deze kinderen zich altijd en overal even afsluiten van de buitenwereld.

Oorkappen voor baby's

Het beschermen van het gehoor, daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen. Want juist bij de allerkleinsten is het gehoor extra gevoelig, omdat het nog volop in ontwikkeling is. Baby’s die mee worden genomen naar plekken met hard geluid of waar het volume van de muziek hoog is, lopen hierdoor ook een groot risico op gehoorschade. De Alpine Muffy Baby oorkap voorkomt gehoorschade bij baby’s. De gehoorbeschermer kan vanaf 3 maanden worden gedragen. De zachte elastische hoofdband is eenvoudig op de juiste maand af te stellen. MummyPages, een invloedrijke Britse community voor (aanstaande) ouders, heeft de ‘as loved by mums’ zegel toegekend aan de Muffy Baby. De oorkap is door 10 moeders van het mama-platform uitgebreid getest, en de testpanelleden waren razend enthousiast. Zij zouden daarom alle ouders met jonge kinderen de Muffy Baby ten zeerste aanbevelen.

 

Top