Productverzorging

Hoe lang gaan Alpine oordoppen mee?

Universele oordoppen
De levensduur van de universele oordoppen is afhankelijk van hoe vaak je ze gebruikt. Regelmatig reinigen verlengt de levensduur. Gebruikt u uw oordoppen dagelijks? Dan adviseren wij om de oordoppen na 3 à 4 maanden te vervangen.  Oordoppen die je niet dagelijks gebruikt gaan vanzelfsprekend wel langer mee. In verband met hygiëne raden we aan universele oordoppen zoals bijvoorbeeld de Alpine PartyPlug of Musicsafe na ongeveer 1 à 2 jaar te vernieuwen.

 

 

Op maat gemaakte oordoppen
Gemiddeld gaan op maat gemaakte oordoppen van zacht materiaal 4 à 5 jaar mee. De gehoorgangen blijven namelijk je hele leven veranderen. Na 4 à 5 jaar kan de vorm zo veranderd zijn dat de oordoppen niet meer voldoende afsluiten. Hierdoor neemt de demping af en ben je niet meer voldoende beschermd.

 

Hoe plaats ik mijn oordoppen?

 

Universele oordoppen

    1. 1. Schuif de inbrenghuls over de steel van de oordop.
    2. 2. Trek het oor aan de oorschelp zachtjes een beetje omhoog en plaats de oordop in het oor.
    3. 3. Maak een draaiende beweging met de inbrenghuls totdat de oordop goed aansluit en laat het oor los.
    4. 4. Trek de inbrenghuls voorzichtig van de oordop af.
    5. 5. Je kunt de oordoppen ook zonder inbrenghuls indoen. Volg stap 2 en laat het oor dan los.

Belangrijk om te weten is dat alle universele oordoppen zowel rechts als links geplaatst kunnen worden. Heeft U nog vragen? Bekijk dan rustig onze video over hoe de oordop geplaatst wordt: video.

 

Op maat gemaakte oordoppen 

 

Controleer goed wat de linker en de rechter oordop is. Bij de op maat gemaakte oordoppen bevat de rechter oordop rode tekst. Bij de rode oordoppen op maat bevat de linker oordop blauwe tekst.

Neem de beschermer bij de brede kant tussen duim en wijsvinger, waarbij de Minigrip naar je handpalm wijst (afbeelding 1). Zorg dat het smalle uiteinde naar voren wijst (afbeelding 2). Druk met een naar achter draaiende beweging de beschermer in het oor (afbeelding 3 en 4). Duw deze goed aan totdat de oordop naadloos aansluit en de gehoorgang volledig wordt afgesloten (afbeelding 5).

Om de oordop weer uit het oor te nemen, pak je de Minigrip uitneemhulp (afbeelding 6) vast tussen duim en wijsvinger (afbeelding 7) en trek je hiermee de oordop voorzichtig uit het oor (afbeelding 8). Pak de Minigrip niet vast met je nagels, dit kan de Minigrip beschadigen.

Op maat gemaakte oordoppen

 


Hoe maak ik de oordoppen schoon?
Je reinigt Alpine oordoppen (universele oordoppen en op maat gemaakte oordoppen) met warm water en zeep of met desinfecterende Alpine Clean reinigingsspray. Droog de oordoppen af met een schone theedoek of met een tissue. Je kunt de oordoppen meteen weer gebruiken. Bij de op maat gemaakte oordoppen wordt een schoonmaakhaakje geleverd. Hiermee kun je eventueel oorsmeer in de opening van de oordop verwijderen. Voor meer informatie kunt u terecht bij de volgende video.

 

 

Ik wil graag mijn filters verwisselen. Hoe doe ik dat?

Hoe verwissel ik de filters van universele oordoppen?
Bij de Alpine MusicSafe Classic, Alpine MusicSafe Pro en Alpine MotoSafe zitten verschillende filtersets. Je kunt de filters zelf verwisselen voor meer of minder demping. Trek het filter uit de oordop. De filters zitten stevig vast dus je moet redelijk hard trekken om hem los te krijgen. Wees niet bang dat je de oordoppen beschadigt. Als het filter eruit is kun je het andere filter erin duwen. Vergeet de andere oordop niet. Voor de overige universele oordoppen is het niet mogelijk om de filters te wisselen.

Hoe verwissel ik de filters van op maat gemaakte oordoppen?
Heb je op maat gemaakte oordoppen met een filter aan de binnenkant van de oordop? Maak dan voor een filterwissel een afspraak bij ons op kantoor in Soesterberg. Of stuur de oordoppen naar onderstaand adres, samen met een brief waarin je aangeeft of je een zwaarder of lichter filter wilt. Zet ook je contact- en adresgegevens in de brief. Je ontvangt je oordoppen binnen 4 werkdagen kosteloos retour.

Alpine Hearing Protection
T.a.v. afdeling filterwissel
Amersfoortsestraat 70d
3769 AL Soesterberg

Heb je Alpine MusicSafe Custom oordoppen (met het filter aan de buitenkant van de oordop)? Dan kun je hier filters bijbestellen. Je haalt het filter uit de oordop door aan het lipje dat aan het filter zit te trekken. Plaats het nieuwe filter door deze zachtjes in de opening te drukken.