Zo ben jij super geconcentreerd voor je eindexamens Alpine hearing protection Oordoppen oorkappen beschermen uw oor red dot award  Slapen Soft SleepDeep SleepSoft SleepSoft Custom 4D Alpine Silicone SleepDeep Multi-size pack

Zo ben jij super geconcentreerd voor je eindexamens

Zeven concentratie tips

Zit je al een kwartier naar je boek te staren, zonder dat je ook maar iets in je opneemt? Heb je in het afgelopen uur ook al vier keer ‘stiekem’ gesnapchat en drie keer op Instagram gekeken? Oké, je concentratievermogen is dus nul. Met deze tips lukt het je wél om je te concentreren op het leren. Ook straks in de examenzaal. Want nu concentreren, betekent straks lekker feesten!

 

 

Zorg voor een vast ritme

Ja, het is misschien even wennen. Maar ga in de periode van je eindexamens op een vaste tijd naar bed en sta op een vaste tijd op. Houd daarbij een normaal dag- en nachtritme aan. Als je uitgerust bent, gaat concentreren namelijk een stuk makkelijker. Ben je een echte nachtbraker? Een troost: na je eindexamens kun je feesten tot het weer licht wordt 😉

1. Neem na elke drie kwartier leren tien minuten pauze. Probeer niet om uren achter elkaar alle stof tot je te nemen. De meeste mensen hebben een concentratieboog van rond de drie kwartier. Neem na die drie kwartier een korte pauze van tien minuten.

 

2. Plan de moeilijkste vakken op momenten dat jij het productiefst bent.

 

3. Zorg voor zo min mogelijk afleiding.

 

4. Zet je telefoon uit. Hang desnoods een A4’tje met ‘niet storen’ aan je kamerdeur om te voorkomen dat je moeder voor ieder wissewasje aanklopt. Werk je op de computer, klik dan overbodige tabbladen in je browser weg. Zorg voor een opgeruimde en stille werkruimte. Heb je last van geluid van buiten, van je buren of doet je zusje hysterisch, gebruik dan oordopjes. Het beste zijn slaapoordopjes, want die dempen het meeste geluid. Kun je ze ook meteen gebruiken voor een rustige nacht.

 

6. Geef op het juiste moment aandacht aan afleidende gedachten.

 

7. Merk je dat je gedachten afdwalen? Schrijf ze dan kort op en concentreer je weer op je stof. Doe één ding tegelijk en wissel leren af met vrije tijd.

 

 

Goed nieuws toch?! Alleen maar blokken voor je examens is niet de beste strategie. Verdeel wat je moet leren over de dagen en stel per dag een aantal duidelijke doelen. Heb je je doelen gehaald? Relax!

 

 

Succes met studeren voor je eindexamens. En vergeet niet je oordopjes ook mee te nemen naar de examens! Want bij het LAKS komen elk jaar weer veel klachten binnen over geluidsoverlast. Een buurman die luidruchtig kauwt, een klasgenoot die zenuwachtig met een pen klikt of de krakende schoenen van een surveillant; niemand verstoort jouw concentratie meer!

 

 

Wat te doen tegen die irritante geluidshooligans tijdens het examen?

Nieuw