Fietsen met oordoppen: geen last van oorsuizen Alpine hearing protection Oordoppen oorkappen beschermen uw oor red dot award Motorrijden MotoGP Reizen Reis  Zonsondergang onderweg

Fietsen met oordoppen: geen last van oorsuizen

 

Er lekker op uit trekken op de fiets kan het hele jaar door. In de winter is het gewoon een dikke muts op, sjaal om, thermo handschoenen aan en een frisse neus halen. Maar ook in de herfst met alle gekleurde, vallende bladeren en in de zomer met je slippertjes aan en wapperende haren is het zeer plezant om op pad te gaan. Als je tegenwoordig om je heen kijkt zie je steeds meer andere soorten fietsen over de weg toeren, zoals de ligfiets, roeifiets of juist een velomobiel. Dit zijn interessante vertoningen, want deze fietsers gaan een stuk sneller dan normaal. Juist doordat ze sneller gaan dan normaal, kan het vervelende fenomeen windruis parten spelen.

Velomobiel

Voor degene die nog nooit van een velomobiel hebben gehoord, dit is een overdekte fiets met drie wielen. Zo'n laag, overkapt model vergelijkbaar met een ligfiets maar dan met kappen eromheen. Wist je dat een velomobiel een snelheid van 85 kilometer per uur kan behalen? Dat is wel even andere koek dan een zondagse fietsrit op een elektrische of omafiets. De velomobiel, ook wel afgekort als VM, wordt vaak ingezet ter vervanging van de auto. Handig voor het woon-werkverkeer. Aangezien een VM een hoge snelheid kan behalen, kan dit bij een langere rit enorm wat windruis onder de helm opleveren. Als je nagaat dat een motorrijder die een kwartiertje 100 km per uur rijdt, al gehoorschade oploopt, dan is een ritje met de VM op ten duur ook schadelijk.

Roeifiets

Ben je in het bezit van flinke spierballen en spierkracht of wil je dit juist opbouwen, dan is een roeifiets ook wel iets. De roeifiets is vergelijkbaar met een ligfiets alleen dan trap je niet met je voeten, maar maak je met je armen roeibewegingen om voorruit te komen. De roeifiets is ideaal voor toertochten. De meeste liefhebbers scheuren met flink wat gas erop door binnen-doorweggetjes. Ook hier worden absolute topsnelheden bereikt en dat levert dan ook de nodige oorsuizen op.

Oorsuizen op de fiets

In beide gevallen, maar ook op een ligfiets, is de snelheid een behoorlijk dingetje. Hoge snelheden zijn leuk, maar door winderige taferelen kan de windruis en wegdek geruis een vervelende situatie opleveren, zoals eerder aangegeven oorsuizen. Vandaag de dag hoor en zie je je dan ook in de fietswereld dat er met oordoppen in gefietst wordt. Oordoppen die de windruis filteren en dempen, waardoor je tijdens het fietsen of na afloop geen last hebt van de oren. Probeer de Alpine MotoSafe oordoppen eens uit, waarbij er keuze is uit twee verschillende filters. En ervaar zelf dat je een stuk relaxter thuis komt na het fietsen als daarvoor.

Nieuw