Alpine hearing protection Oordoppen oorkappen beschermen uw oor red dot award MotoGP Formula1 F1  Formula 1® Pacing Pro Oordoppen Formula 1® Racing Pro Oorkap Racing Muffy Kids Formula 1 Welke oordoppen zijn geschikt voor Formule 1 races?

Welke oordoppen zijn geschikt voor Formule 1 races?

Het aantal verkochte kaarten voor de Formule 1 Grand Prix van België is sinds 2002 niet zo hoog geweest. Dat stelt organisator André Maes. Van de 70.000 verwachte bezoekers zijn ongeveer 50.000 Nederlanders. Die komen ongetwijfeld Max Verstappen aanmoedigen! Zit jij aankomend weekend ook op de tribune van het circuit van Spa-Francorchamps? Dan hebben we een belangrijk advies voor je. Geniet van de races (met het weer zit je gebakken!) en bescherm je gehoor. Oké, dat waren eigenlijk twee adviezen. Maar toch.

 

Maatregelen tegen gehoorschade

Iedereen die eerder Formule 1 races heeft meegemaakt kan je vertellen dat het er oorverdovend aan toe gaat op het circuit. Hoewel niet iedereen fan is van het dragen van gehoorbescherming raden wij je dit toch ten zeerste aan. Het lawaai kan namelijk oplopen tot wel 130 decibel. Dit kan je gehoor direct onherstelbaar beschadigen. We raden je aan om goede oordoppen te dragen. Ga daarnaast niet te dicht bij het circuit zitten. Zelfs met oordoppen in is het namelijk schadelijk voor je gehoor als je er lang aan blootgesteld wordt. Het maakt daarbij niet uit welk type oordoppen je draagt. Geef je oren bovendien tussendoor even rust. Dan kunnen ze een beetje herstellen.

 

Welke oordoppen voor Formule 1

Als je naar de Formule 1 gaat kijken op het circuit adviseren wij Officiële Formule 1 oordoppen of Alpine WorkSafe oordoppen. Waarom juist die en niet bijvoorbeeld MotoSafe (motor)oordoppen? De WorkSafe oordoppen zijn bedoeld om het geluid van onder andere elektrisch gereedschap te dempen. Dit geluid komt het meest overeen met de motoren van de raceauto’s op het circuit. Bovendien hebben Alpine WorkSafe oordoppen een sterkere demping dan bijvoorbeeld MotoSafe Race oordoppen. MotoSafe oordoppen zijn met name bedoeld om het geluid van windruis in de helm te dempen.

Kortom, de meest geschikte oordoppen voor Formule 1 races zijn de WorkSafe oordoppen. Ga bovendien niet te dicht bij het circuit zitten en neem af en toe een ‘oorpauze’. Heel veel plezier!

Nieuw