• Op werkdagen voor 20:00 besteld, morgen in huis
[aws_search_form]

Deze DJ’s en producers dragen Alpine oordoppen

  • Home Deze DJ’s en producers dragen Alpine oordoppen

Best wel logisch dat je als dj of producer je gehoor goed beschermt. Als je de hele dag met muziek bezig bent is gehoorbescherming een must als je geen gehoorschade wilt oplopen. Alle dj’s van het label Mixmash Records beschermen hun gehoor al met Alpine oordoppen. Ook de succesvolle producers Paul Mayson en Sadikbeatz zijn aan de Alpine’s. Ze vertellen je hier waarom zij gehoorbescherming zo belangrijk vinden.

‘Ik kreeg een irritante piep in mijn oren en raakte overgevoelig voor geluid’ – Laidback Luke
Laidback Luke is een van Nederlands bekendste dj’s uit de dance-scene. Hij draait al ruim twintig jaar en benadrukt hoe belangrijk gehoorbescherming is. “De eerste vijf jaar van mijn carrière heb ik zonder gehoorbescherming gedraaid. Op een bepaald moment merkte ik dat ik het volume van de monitor steeds harder moest zetten om de muziek goed te kunnen horen. Ik kreeg een irritante piep in mijn oren en raakte overgevoelig voor geluid. Een regelrechte ramp voor een muzikant.” Sindsdien gebruikt Luke gehoorbescherming. Gelukkig ging de piep weer weg, maar de schrik zat er goed in. “Mijn oren zijn mijn belangrijkste instrument. Je loopt sneller schade op dan je denkt. Daarom moet je er vroeg bij zijn en gehoorbescherming dragen. Ik moet er niet aan denken dat ik niet meer van muziek kan genieten door gehoorbeschadiging!”]

‘Natuurgetrouwe demping van de muziek vind ik als dj erg belangrijk’ – Mark Villa
Mark Villa is een van de dj’s uit de stal van Mixmash Records. Het jonge talent produceert al dance muziek sinds zijn negende. Twee jaar geleden werd hij ontdekt en hij draait steeds vaker op feesten en festivals. Mark: “Ik wist eigenlijk nog niks van gehoorbescherming. Maar nu ik steeds vaker draai vind ik het belangrijk om er vroeg bij te zijn met het beschermen van mijn gehoor. Ik heb meestal mijn koptelefoon op, maar die kan behoorlijk hard staan. Mijn Alpine oordoppen dempen zowel hoge als lage tonen evenveel, waardoor de muziekkwaliteit bijzonder natuurgetrouw blijft. Dat is natuurlijk heel belangrijk voor mij als dj.”

‘Voor mij heeft het dragen van gehoorbescherming alleen maar voordelen’ – Paul Mayson
Producer en multi-instrumentalist Paul Mayson tourt de hele wereld rond en releast muziek op de meest invloedrijke labels ter wereld (Hexagon, Spinnin’ Records, Armada Music, Proximity): “Ik ben fulltime met muziek bezig en dan is je gehoor het allerbelangrijkste dat je hebt. Als daar iets mee gebeurt is dat echt een probleem, dus gehoorbescherming is superbelangrijk voor me. Ik was er gelukkig vroeg bij met gehoorbescherming, want ik maak al muziek sinds mijn zesde en heb ook gedrumd bijvoorbeeld. Laatst las ik weer in een artikel dat best veel mensen al jong gehoorschade hebben. Als je dat eenmaal hebt is dat niet te fixen. Als je zicht achteruit gaat kun je een bril opzetten, maar als je gehoor achteruit gaat heb je echt een probleem. Vooral als je muzikant bent. Ik vind het dragen van oordoppen zelf helemaal niet onprettig, integendeel zelfs. In een luide omgeving kan ik met mijn oordoppen in mensen juist beter verstaan dan zonder, omdat het de herrie filtert. Voor mij heeft het dragen van gehoorbescherming alleen maar voordelen. Daarom zou ik het iedereen aanraden.’

‘Mijn oren hadden rust nodig’ – Sadikbeatz
Sadikbeatz heeft albums geproduceerd voor onder andere de Duitse rap artiest Kollegah. Het door Sadikbeatz geproduceerde album King van Kollegah werd goud en platina in Duitsland en ook het album Imperator werd goud. Sadikbeatz heeft een YouTube kanaal met meer dan 83.000 volgers. De producer begon ongeveer vijf jaar geleden met het dragen van gehoorbescherming. “Ik gebruik mijn Alpine gehoorbescherming op plekken met veel lawaai, zoals in clubs of op festivals. Gehoorbescherming is erg belangrijk voor me, omdat ik mijn werk anders niet kan doen. Dankzij de oordoppen kan ik de dag na de blootstelling aan het harde geluid gewoon weer muziek maken. Ik produceer het liefst elke dag! Ik heb ook wel eens een zoemend geluid in mijn oren gehad. Dat was nadat ik een club had bezocht zonder gehoorbescherming. Het voelde niet goed en ik kon de volgende dag niet werken, omdat mijn oren rust nodig hadden. Met de gehoorbescherming van Alpine ben ik erg blij, omdat de oordoppen heel prettig zitten. En ik hou echt van het handige etuitje, waardoor je ze makkelijk overal mee naartoe neemt!

Oordopjes voor muziek

Top