flyfit-custom
flyfit-custom-met-tasjeaanmeten_oordoppen_op_maatoordoppen_op_maat_indoenoordoppen_op_maat_schoonmakenflyfit-custom-met-filters

Alpine FlyFit Custom


119,00

Extra’s

AANMETEN OP LOCATIE *

Maak gebruik van onze aanmeetservice op locatie voor maar €30,- extra. Onze professionals komen op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 uur bij je langs. Voeg de oordoppen van je keuze toe aan de winkelwagen en reken af. Na het afrekenen bellen wij binnen 3 werkdagen voor een afspraak. Het aanmeten duurt ongeveer 15 minuten. Na het aanmeten ontvang je de oordoppen binnen 2 weken thuis.

Je kunt je oordoppen ook zonder meerkosten laten aanmeten bij Alpine in Soesterberg. Je ontvangt de oordoppen inclusief afdrukken dan binnen 4 weken thuis. Maak voor aanmeten bij Alpine een afspraak of gebruik de knop. I.v.m. de feestdagen is de levertijd van je oordoppen bij thuis aanmeten en aanmeten in Soesterberg 1 tot 1,5 week langer dan gebruikelijk.

Wis selectie

Unieke Productkenmerken

 • Zacht materiaal
 • Akoestisch filter tegen drukverschillen en achtergrondlawaai
 • In meerdere kleuren of transparante uitvoering
 • Speciale vormgeving voor extra draagkomfort met nekkussen e.d.
 • Het aanmeten gebeurt gratis op Alpine’s hoofdkantoor te Soesterberg of op locatie voor een meerprijs van €30,-
Lees meer
SKU: 111.11.105.

Reis oordoppen op maat

Tijdens het opstijgen en landen van een vliegtuig kan je last krijgen van de drukverschillen wat kan leiden tot oorpijn. Om oorpijn te voorkomen en het achtergrondlawaai te dempen zijn de oordoppen uitgevoerd met een speciaal akoestisch filter.

De FlyFit Custom oordoppen zijn gemaakt van zacht materiaal wat voor extra draagcomfort zorgt. Daardoor voelen de oordoppen ook nog comfortabel met gebruik van een nekkussentje. De oordoppen zijn leverbaar in transparante uitvoering zodat deze niet opvallen als ze in het oor zitten. Het laten aanmeten van op maat gemaakte oordoppen kan op afspraak op locatie of bij ons kantoor in Soesterberg en neemt maar 15 minuten in beslag.

Dempingswaarden

Het meest gebruikte filter voor deze uitvoering is het rode (F8) filter. Mocht je meer of minder demping willen dan is dat natuurlijk mogelijk (zie: Hoeveel dempt het filter?). Dit kan je tijdens het aanmeten van de oordoppen bespreken. Het filter is getest door het TNO naar de standaarden van EN 24869-1. In onderstaande tabel staan de resultaten van de gemiddelde geluidswaarden (Mf), de standaarddeviatie (Sf) en APV84 in dB voor testfrequenties tussen de 125-8000 Hz.

F8 rood1252505001000200040008000
Gemiddelde dempingswaarden: Mf in dB17,819,722,226,032,835,439,1
Standaarddeviatie: Sf in dB5,05,04,15,53,53,66,6
APV8412,814,718,120,529,331,832,5
F8 roodSNR=25

* De kleur van de getoonde etui kan afwijken met de geleverde etui.

specificaties

Kleur oordoppen

Blauw, Rood, Transparant / kleurloos

Filter: dempingskeuze

Rood, 25 dB, zware demping, Wit, 26 dB, maximale demping

ALGEMEEN

Alpine heeft deze persoonlijke gehoorbeschermers met maximale aandacht voor u gemaakt.

Om optimaal van uw gehoorbeschermers te profiteren dient u deze gebruiksaanwijzing goed te lezen en op te volgen.

De gehoorbeschermers worden samen met een schoonmaakhaakje in een luxe etui geleverd. De filters zijn op de juiste toepassing afgestemd.

De gewenningsperiode is niet voor iedereen hetzelfde, maar zal niet langer duren dan enkele dagen. Het is raadzaam om in het begin het gebruik steeds met enkele uren per dag op te voeren.

GEBRUIK

Controleer voor het gebruik of de gehoorbeschermers schoon zijn. Verwijder, indien nodig, oorsmeer met behulp van het schoonmaakhaakje.

In het oor plaatsen
Heeft u:

 • Blauwe otoplastieken:
 • De rechter oordop heeft een rode stip.
 • Kleurloze otoplastieken:
 • De rechter oordop heeft een rode stip.
 • Rode otoplastieken:
 • De linker oordop heeft een blauwe stip.

Neem de beschermer tussen duim en wijsvinger. Het smalle deel van de beschermer wijst naar de wang. Duw met een rustig naar achteren draaiende beweging de beschermer in het oor, zodanig dat deze goed aansluit.

Uit het oor nemen

Maak een drukkende beweging aan de onderkant van uw oor achter uw oorlelletje. De beschermer komt nu vanzelf los waarna u deze met een draaiende beweging uit het oor kunt nemen.

REINIGEN

 • Indien er oorsmeer in de opening van de beschermer is achtergebleven, kan dit verwijderd worden met het meegeleverde schoonmaakhaakje;
 • Reinig de beschermers regelmatig met handwarm water en zeepsop;
 • Spuit regelmatig een laagje Alpine Clean op de beschermers en laat dat even drogen. Alpine Clean doodt de meeste bacteriën en virussen en voorkomt irritatie van de gehoorgang.

FILTERS

De gehoorbeschermers worden geleverd met een verwisselbaar filter. Het verwisselen van de filters gebeurt met een speciaal hulpmiddel en wordt door Alpine medewerkers uitgevoerd.

U kunt de filters laten wisselen bij Alpine in Soesterberg of deze opsturen naar Alpine Nederland BV in Soesterberg. Geef hierbij aan meer of minder demping te willen hebben en vermeld duidelijk uw adresgegevens.

WAARSCHUWING

 • Indien de gehoorbeschermers niet volgens de voorschriften in deze gebruiksaanwijzing worden behandeld en gedragen zal de werking sterk kunnen afnemen.
 • In ruimtes met veel lawaai dient altijd gehoorbescherming gedragen te worden.
 • De gehoorbeschermers dienen regelmatig geïnspecteerd en schoongemaakt te worden.
 • Bewaar de gehoorbeschermers in de originele verpakking.
 • De gehoorbeschermers kunnen worden aangetast door sommige chemicaliën.

GARANTIE

Alpine geeft vijf jaar garantie op de filters (demping) en het materiaal van de otoplastieken en drie maanden op de pasvorm.

Dit betekent dat pasvormproblemen binnen drie maanden gemeld moeten worden bij Alpine Nederland BV.

Bij beschadiging aan de otoplastieken door nalatig gebruik vervalt de garantie.

Wees de eerste om “Alpine FlyFit Custom” te beoordelen

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Gratis verzending

vanaf €20,-

Besteld voor 17:00

Morgen in huis m.u.v. otoplastieken

Beveiligd betalen

Shop met vertrouwen

Herroepingsrecht

14 dagen

Klantenservice

Getraind personeel

Wij accepteren

iDeal, PayPal, MasterCard & Visa