Klus oordopjes

Gehoorbeschermer voor de professional èn hobbyist Shop Klus oordopjes

We klussen heel wat af in het huis, in de tuin, op de boot of als ZZP’er in bijvoorbeeld de bouw. Natuurlijk doen we dat veilig met persoonlijke beschermingsmiddelen als werkhandschoenen, stevige schoenen en een veiligheidsbril. Nog veiliger is het om ook gebruik te maken van oordopjes. Een gaatje boren in een muur levert al gauw 110 decibel aan geluid op. Door dit harde geluid kun je binnen vijf minuten al een blijvende gehoorschade oplopen.

Gehoorbescherming voor de thuisklusser

In Nederland hebben we een aantal wetten om te voorkomen dat werknemers gehoorschade oplopen. Zo mogen machines niet meer dan 80 decibel aan geluid produceren. En als werkgever ben je verplicht om gehoorbescherming te verstrekken als je werknemers worden blootgesteld aan 80 decibel of meer. Voor het klussen gelden natuurlijk niet dezelfde regels als wanneer je in de bouw werkzaam bent. Het is echter aan te raden om ook dan goede gehoorbescherming te dragen. Blijvende gehoorschade krijg je niet ineens, maar loop je sluipenderwijs op. Voor je in de gaten hebt, kun je gesprekken niet meer zo goed volgen of zet je onbewust de televisie elke keer een stukje harder.

Universele oordoppen voor het klussen

WorkSafe oordoppen zijn voorzien van een speciaal akoestisch filter die een extra zware demping bieden. Al het schadelijke geluid van gereedschap wordt op deze manier gereduceerd tot een veilig niveau, waar je probleemloos tot wel acht uur in kunt verblijven. Je medeklussers blijf je overigens wel gewoon verstaan en ook veiligheidsgeluiden blijven hoorbaar. De universele WorkSafe oordoppen hebben een verlengde steel, waardoor je ze makkelijk uit je oren kunt halen.

Oordoppen op maat voor het klussen

Voor de op maat gemaakte klusoordoppen (otoplastieken) wordt er een exacte kopie van je oren gemaakt. Hierdoor sluiten de oordoppen de gehele gehoorgang af. Otoplastieken zijn van zacht materiaal gemaakt, wat bijdraagt aan een hoge draagcomfort. Op deze manier kun je de oordoppen probleemloos een hele klusdag dragen, zonder last te krijgen van irritatie aan de oren. Je hebt bij de op maat gemaakte klusoordoppen de keuze uit drie filters met diverse dempingswaarden (hoog, medium en laag).

Foam oordoppen voor het klussen

Tot slot zijn er voor het klussen nog de zogenoemde foam oordoppen. Deze oordopjes zijn gemaakt van een prettig materiaal en hebben daardoor een comfortabele pasvorm. Met foam oordoppen kun je op een gemakkelijke en betaalbare manier je gehoor beschermen tijdens het klussen. Deze oordoppen zijn echter niet herbruikbaar en sluiten de gehoorgang volledig af, waardoor gesprekken lastiger te volgen zijn dan bij filteroordoppen en op maat gemaakte klusoordoppen.

Oordopjes voor het klussen

Top